41 MISRA 41 ÇİZGİ SERGİSİ AÇILDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2021 - 01:36, Güncelleme: 18.03.2021 - 01:36
 

41 MISRA 41 ÇİZGİ SERGİSİ AÇILDI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, karikatürist Hasan Aycın’ın kaleme aldığı 41 eserin sergilendiği “41 mısra, 41 çizgi” sergisinin açılışı yapıldı.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Koya Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü Esabil Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, AK Parti Başkanı Kemalettin Atalay,  ve ilçe protokol üyeleri katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü Esabil Yıldız,  İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı ve Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdi bir proje olduğunu kaydetti. Bedir’den Çanakkale’ye ve kurtuluş mücadelemizde gösterilen milli birlik ve mücadele ruhunu Mehmet Akif’in 41 mısrasına nakış nakış işlendiğini söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Çanakkale ruhu, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan, küçüğünden büyüğüne milletimizin ortaya koyduğu sarsılmaz bir iradedir. Mehmet Akif’in kaleme aldığı İstiklal Marşımız, bir şiir, bir metin değil, Çanakkale Ruhunu yansıtan mısralarıyla milletimizin adeta bir manifestosu olmuştur. Her bir mısranın ayrı bir anlamı, ayrı bir hikmeti vardır. İstiklal Marşımızın her bir mısrası Çanakkale’deki milli birlik ve mücadele ruhunu yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın 41 mısrasını çizimlerle kaleme alan Hasan Aycın’a teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı 41 eserin ilçemizde sergilenmesinde emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine, teşekkür ediyor, tüm gençlerimizi, çocuklarımızı ve hemşehrilerimizi bir hafta devam edecek olan sergimize davet ediyorum” dedi. Seydişehir Belediye Düğün Salonunda 25 Mart tarihine kadar sürecek olan serginin açılışında konuşan Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, İstiklal Marşının 41 mısrasının 41 eserle sergilendiği serginin hayırlı olmasını dileyerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine teşekkür etti. İstiklal Marşının 41 mısrasının çizimlerle kaleme alındığı “41 Mısra 41 Eser” sergisi, 25 Mart tarihinde son bulacak.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, karikatürist Hasan Aycın’ın kaleme aldığı 41 eserin sergilendiği “41 mısra, 41 çizgi” sergisinin açılışı yapıldı.

Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Koya Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü Esabil Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, AK Parti Başkanı Kemalettin Atalay,  ve ilçe protokol üyeleri katıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörü Esabil Yıldız,  İstiklal Marşının kabulünün 100. yılı ve Çanakkale Şehitlerini anma programı kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirdi bir proje olduğunu kaydetti.

Bedir’den Çanakkale’ye ve kurtuluş mücadelemizde gösterilen milli birlik ve mücadele ruhunu Mehmet Akif’in 41 mısrasına nakış nakış işlendiğini söyleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Çanakkale ruhu, dünyada eşi ve benzeri bulunmayan, küçüğünden büyüğüne milletimizin ortaya koyduğu sarsılmaz bir iradedir. Mehmet Akif’in kaleme aldığı İstiklal Marşımız, bir şiir, bir metin değil, Çanakkale Ruhunu yansıtan mısralarıyla milletimizin adeta bir manifestosu olmuştur. Her bir mısranın ayrı bir anlamı, ayrı bir hikmeti vardır. İstiklal Marşımızın her bir mısrası Çanakkale’deki milli birlik ve mücadele ruhunu yansıtmaktadır. İstiklal Marşımızın 41 mısrasını çizimlerle kaleme alan Hasan Aycın’a teşekkür ediyorum. Böylesine anlamlı 41 eserin ilçemizde sergilenmesinde emeği geçen başta Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve ekibine, teşekkür ediyor, tüm gençlerimizi, çocuklarımızı ve hemşehrilerimizi bir hafta devam edecek olan sergimize davet ediyorum” dedi.

Seydişehir Belediye Düğün Salonunda 25 Mart tarihine kadar sürecek olan serginin açılışında konuşan Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan, İstiklal Marşının 41 mısrasının 41 eserle sergilendiği serginin hayırlı olmasını dileyerek Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve ekibine teşekkür etti.

İstiklal Marşının 41 mısrasının çizimlerle kaleme alındığı “41 Mısra 41 Eser” sergisi, 25 Mart tarihinde son bulacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.