5. GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.02.2018 - 04:08, Güncelleme: 26.02.2018 - 04:08
 

5. GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ŞENLİĞİ BAŞLADI

Kapalı Spor Salonu’nda törenle başlayan 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin mansiyon maçını Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Sistem Koleji yaptı.

Yakan top, mendil kapmaca, seksek gibi geleneksel oyunları yeni nesillere aktarmayı, kaynaşma ortamı oluşturmayı, kazanmayı kaybetmeyi öğretmeyi ve çocukları bilgisayar, televizyon bağımlısı olmaktan kurtarmayı amaçlayan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğretme Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin açılış törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı. Geçen yıla göre daha kapsamlı bir şekilde düzenlenen 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlği’nde 109 maç yapılacak ve bu maçlara tüm okullardan 1100 öğrenci katılacak. Şenlik 15 Nisan tarihine kadar devam edecek. Kategorilerinde birinci olan öğrenciler ilçemizi Konya’da temsil edecek. Konya’da da başarılı olurlarsa 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Türkiye Şampiyonası’na katılacak. 
Kapalı Spor Salonu’nda törenle başlayan 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin mansiyon maçını Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Sistem Koleji yaptı.

Yakan top, mendil kapmaca, seksek gibi geleneksel oyunları yeni nesillere aktarmayı, kaynaşma ortamı oluşturmayı, kazanmayı kaybetmeyi öğretmeyi ve çocukları bilgisayar, televizyon bağımlısı olmaktan kurtarmayı amaçlayan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğretme Genel Müdürlüğü’nün projesi olan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği’nin açılış törenine Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar katıldı.

Geçen yıla göre daha kapsamlı bir şekilde düzenlenen 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlği’nde 109 maç yapılacak ve bu maçlara tüm okullardan 1100 öğrenci katılacak.

Şenlik 15 Nisan tarihine kadar devam edecek. Kategorilerinde birinci olan öğrenciler ilçemizi Konya’da temsil edecek. Konya’da da başarılı olurlarsa 5. Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği Türkiye Şampiyonası’na katılacak. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.