55.KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİĞİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 26.03.2019 - 11:54, Güncelleme: 26.03.2019 - 11:54
 

55.KÜTÜPHANE HAFTASI ETKİNLİĞİ

55.Kütüphane Haftası dolayısı ile Seydişehir İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Özgüven Sistem Koleji ortaklaşa “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanenin Rolü” teması ile program düzenledi.

Seydişehir Belediye Düğün salonunda düzenlenen ve resim sergisi ile açılış yapılan programa protokolden birçok isim katıldı. Programda açılış konuşması yapan ve kitap okumanın önemine vurgu yapan İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Birol Yılmaz; “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma sürecinde kütüphaneler kilit kurumlardır. Bilgi ve teknolojinin uygulanması sonucunda kütüphaneler de değişime ayak uydurmuşlardır. Üretilen bilginin elektronik ortamlara aktarılmasıyla beraber, bilgisayar teknolojisi kütüphanelere adeta çağ atlatmıştır. Ülkemizde son yıllarda kitap okuma oranlarında biraz artış gözlemlenmiş olsa da, bu konuda yeterli düzeyde olmadığımız aşikâr. Halen, okuma alışkanlığında birçok Afrika ülkesinin de gerisinde kalmış durumdayız. Günde ortalama 6 saat televizyon seyreden, 3 saat internete giren halkımız, kitap okumaya yılda yalnızca 6 saat vakit ayırıyor. Dünya ortalaması da Türklerin kitap okumaya ayırdığı zamandan 3 kat daha fazla. Okumak, kâinatı anlamak, insanı tanımak, geçmişi yaşamak, geleceği hayal etmektir. İnsan beynini çalıştıran en önemli faktör, okumaktır. Kitap okumak için boş zaman beklemek yerine, günün belirli saatini mutlaka kitaba ayırmamız gerekir. Bilimde, sanayide ve teknolojide biz de varız diyebilmek için öğrencilerimizi ders kitaplarının ötesine geçirerek, merak duygusunu, araştırma ve inceleme ruhunu yerleştirmemiz elzemdir. Elbette, bilgi evrenseldir ve hiç kimsenin tekelinde değildir. Ona kim sahip çıkar, “Oku” ilahi emrine kim harfiyen uyar ise güç ondadır.” dedi. Kütüphanem Cep Uygulaması hakkında bilgi veren Yılmaz; “İlçe Halk Kütüphanemizin Envanterindeki tüm kitaplar otomasyon sistemine dâhil edilmiş olup, internet erişimine açıktır. Artık e-devlet aracılığı ile kütüphane üyeliği yapılabilmekte, kütüphanem cepte mobil uygulaması ile üyelerimiz birçok işlemi yapabilmektedir. Yakın zamanda kütüphanemizde de başlayacak olan uygulama ile, başlangıç olarak 19.000 e-kitap bilgisayarımıza veya cep telefonumuza indirilebilecektir. Seydişehir ilçemize yakışan yeni kütüphane hizmet binası yapım süreci halen devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda hizmete gireceğine inanıyoruz.” dedi. Kısa oyunlar, hikâye ve roman konuşmaları, şiir okuması, Halk oyunu gösterileri, koro çalışmaları gibi etkinlikler düzenleyen Özgüven Sistem Koleji öğrencileri programa renk kattı. Program sonunda 2019 yılının Ocak, Şubat aylarında en çok kitap okuyan, çocuk, genç ve yetişkinleri ilk üçe girenlere ödüller verildi. Bu ödüllerin artık her 2 ayda bir verileceği kaydedildi. Kütüphane Haftası etkinlikleri Panel ve konferanslarla 31 Mart’a kadar devam edecek.
55.Kütüphane Haftası dolayısı ile Seydişehir İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü ve Özgüven Sistem Koleji ortaklaşa “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanenin Rolü” teması ile program düzenledi.

Seydişehir Belediye Düğün salonunda düzenlenen ve resim sergisi ile açılış yapılan programa protokolden birçok isim katıldı.

Programda açılış konuşması yapan ve kitap okumanın önemine vurgu yapan İlçe Kültür ve Turizm Müdürü Birol Yılmaz; “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşma sürecinde kütüphaneler kilit kurumlardır. Bilgi ve teknolojinin uygulanması sonucunda kütüphaneler de değişime ayak uydurmuşlardır. Üretilen bilginin elektronik ortamlara aktarılmasıyla beraber, bilgisayar teknolojisi kütüphanelere adeta çağ atlatmıştır. Ülkemizde son yıllarda kitap okuma oranlarında biraz artış gözlemlenmiş olsa da, bu konuda yeterli düzeyde olmadığımız aşikâr. Halen, okuma alışkanlığında birçok Afrika ülkesinin de gerisinde kalmış durumdayız. Günde ortalama 6 saat televizyon seyreden, 3 saat internete giren halkımız, kitap okumaya yılda yalnızca 6 saat vakit ayırıyor. Dünya ortalaması da Türklerin kitap okumaya ayırdığı zamandan 3 kat daha fazla. Okumak, kâinatı anlamak, insanı tanımak, geçmişi yaşamak, geleceği hayal etmektir. İnsan beynini çalıştıran en önemli faktör, okumaktır. Kitap okumak için boş zaman beklemek yerine, günün belirli saatini mutlaka kitaba ayırmamız gerekir. Bilimde, sanayide ve teknolojide biz de varız diyebilmek için öğrencilerimizi ders kitaplarının ötesine geçirerek, merak duygusunu, araştırma ve inceleme ruhunu yerleştirmemiz elzemdir. Elbette, bilgi evrenseldir ve hiç kimsenin tekelinde değildir. Ona kim sahip çıkar, “Oku” ilahi emrine kim harfiyen uyar ise güç ondadır.” dedi.

Kütüphanem Cep Uygulaması hakkında bilgi veren Yılmaz; “İlçe Halk Kütüphanemizin Envanterindeki tüm kitaplar otomasyon sistemine dâhil edilmiş olup, internet erişimine açıktır. Artık e-devlet aracılığı ile kütüphane üyeliği yapılabilmekte, kütüphanem cepte mobil uygulaması ile üyelerimiz birçok işlemi yapabilmektedir. Yakın zamanda kütüphanemizde de başlayacak olan uygulama ile, başlangıç olarak 19.000 e-kitap bilgisayarımıza veya cep telefonumuza indirilebilecektir. Seydişehir ilçemize yakışan yeni kütüphane hizmet binası yapım süreci halen devam ediyor. İnşallah en kısa zamanda hizmete gireceğine inanıyoruz.” dedi.

Kısa oyunlar, hikâye ve roman konuşmaları, şiir okuması, Halk oyunu gösterileri, koro çalışmaları gibi etkinlikler düzenleyen Özgüven Sistem Koleji öğrencileri programa renk kattı.

Program sonunda 2019 yılının Ocak, Şubat aylarında en çok kitap okuyan, çocuk, genç ve yetişkinleri ilk üçe girenlere ödüller verildi. Bu ödüllerin artık her 2 ayda bir verileceği kaydedildi.

Kütüphane Haftası etkinlikleri Panel ve konferanslarla 31 Mart’a kadar devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.