82 ‘lik Hasan Hüseyin Amca Çocukluk Hayalini Gerçekleştiriyor(videolu)

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 27.08.2022 - 15:32, Güncelleme: 31.08.2022 - 14:23
 

82 ‘lik Hasan Hüseyin Amca Çocukluk Hayalini Gerçekleştiriyor(videolu)

82 ‘lik Hasan Hüseyin Amca pandemi sayesinde çocukluk hayalini gerçekleştiriyor.

Hasan Hüseyin Atar "1974 yılında Seydiyehir’e Derebucak ilçesi Çamlık kasabasından gelerek Seydişehir Eti Alüminyum tesislerine başladım.1997 yılında emekli oldum ve Seydişehir’e yerleştim.1950 yıllarında bahçemizdeki kurumuş ağaçları kesip  onlarla maket ev ,maket kağnı, su kabağı oyma ev gibi figürler yapmaya başladım. Fakat ben küçük olduğum için elimden alıp kırarak  bu sanatla uğraşmama izin vermediler."dedi Teknolojiye ayak uyduramıyorum Atar bir keser, bir bıçkı, bir tornavidam birde sanatım olan altın bileziğim var. Bilgisayar bilgim yok teknoloji ile aram iyi değil ama kızım Fatma Atar ‘ın da yardımı ile bu ağaç oyma sanatı devam ediyorum. dedi Yaşlılıktan eli titrediğini belirten Atar  Pandemi de maket yapma sanatına tekrar başladı. Pandemi döneminde evde sıkıldığı için bahçeli evinin bahçesinde  kuruyan ağaçları keserek ,ve bahçemde ekili olan su kabaklarını işleyerek yine ağaç oyma ve işleme sanatı yapmaya devam ediyorum dedi. Kızı Fatma Atar babam sayesine meslek öğreniyorum . Hasan Hüseyin Atar’a yardımcı olan kızı Fatma Atar(28) “Ben orta okulu ve liseyi dışarıdan bitirdim. Babama yardımcı oluyorum onun sayesinde meslek öğreniyorum. İleride de bu sanatı ben devam ettirmek istiyorum. Aynı zamanda da üniversite sınavlarına hazırlanıyorum dedi.
82 ‘lik Hasan Hüseyin Amca pandemi sayesinde çocukluk hayalini gerçekleştiriyor.



Hasan Hüseyin Atar "1974 yılında Seydiyehir’e Derebucak ilçesi Çamlık kasabasından gelerek Seydişehir Eti Alüminyum tesislerine başladım.1997 yılında emekli oldum ve Seydişehir’e yerleştim.1950 yıllarında bahçemizdeki kurumuş ağaçları kesip  onlarla maket ev ,maket kağnı, su kabağı oyma ev gibi figürler yapmaya başladım. Fakat ben küçük olduğum için elimden alıp kırarak  bu sanatla uğraşmama izin vermediler."dedi
Teknolojiye ayak uyduramıyorum
Atar bir keser, bir bıçkı, bir tornavidam birde sanatım olan altın bileziğim var. Bilgisayar bilgim yok teknoloji ile aram iyi değil ama kızım Fatma Atar ‘ın da yardımı ile bu ağaç oyma sanatı devam ediyorum. dedi
Yaşlılıktan eli titrediğini belirten Atar  Pandemi de maket yapma sanatına tekrar başladı.
Pandemi döneminde evde sıkıldığı için bahçeli evinin bahçesinde  kuruyan ağaçları keserek ,ve bahçemde ekili olan su kabaklarını işleyerek yine ağaç oyma ve işleme sanatı yapmaya devam ediyorum dedi.
Kızı Fatma Atar babam sayesine meslek öğreniyorum .
Hasan Hüseyin Atar’a yardımcı olan kızı Fatma Atar(28) “Ben orta okulu ve liseyi dışarıdan bitirdim. Babama yardımcı oluyorum onun sayesinde meslek öğreniyorum. İleride de bu sanatı ben devam ettirmek istiyorum. Aynı zamanda da üniversite sınavlarına hazırlanıyorum dedi.

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.