ADD ?ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI?NDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 28.01.2014 - 05:50, Güncelleme: 28.01.2014 - 05:50
 

ADD ?ADALET VE DEMOKRASİ HAFTASI?NDA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Atatürkçü Düşünce Derneği Seydişehir Şubesi 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Seydişehir Şubesi 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Dernek binasındaki açıklamaya ADD Seydişehir yönetim kurulu üyeleri katıldı. Basın açıklamasını yapan Hikmet Balcı şunları söyledi: “Mumcu, Üçok, Aksoy, Kışlalı ve niceleri..Onlar, Cumhuriyet şehitleriydi, hepsinden önemlisi bu ülkeyi seven, yaşadığı topraklara sahip çıkan, demokrasiyi savunan, çıkarları için ülkeyi satmayan onurlu ve bilinçli yurttaşlardı. Onlar gerçek vatanseverdi. Işığın getirdiği aydınlıktan, bilgiden ve gerçeklerden korkanlar, aydınlanmanın ışığının kitlelere ulaşmasını hep engellenmek istemişlerdir.Bu ülkede; Cumhuriyeti, Demokrasiyi, Barışı ve Bilimi savunanlar engelleniyor. Talana, vurguna karşı çıkanlar susturuluyor. Teröre, bölücülüğe ve gericiliğe karşı çıkanlar öldürülüyor, ya da günümüzde olduğu gibi hapishanelerde çürümeye terk ediliyor.Hukuk, bu gün olduğu kadar ayaklar altına hiç alınmamış, Yargı, bu gün olduğu kadar iktidarın güdümüne hiç girmemişti. Baskının, zulmün, sömürünün hüküm sürdüğü bu düzende adaletten ve demokrasiden söz etmek, en hafif deyimle saflıktır. Aklı başında hiç kimse, bu yaşananların karşısında, ülkemizin içinde bulunduğu durumda, Demokrasinin, hukukun, adaletin varlığından söz edemez.” Dedi. Hikmet Balcı konuşmasının sonunda Uğur Mumcu'yu,Muammer Aksoy'u ve bütün şehitlerimizi özlem ve minnetle anıyoruz. Dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Seydişehir Şubesi 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Seydişehir Şubesi 24-31 Ocak Adalet ve Demokrasi Haftası nedeni ile bir basın açıklaması yaptı.

Dernek binasındaki açıklamaya ADD Seydişehir yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Basın açıklamasını yapan Hikmet Balcı şunları söyledi:

“Mumcu, Üçok, Aksoy, Kışlalı ve niceleri..Onlar, Cumhuriyet şehitleriydi, hepsinden önemlisi bu ülkeyi seven, yaşadığı topraklara sahip çıkan, demokrasiyi savunan, çıkarları için ülkeyi satmayan onurlu ve bilinçli yurttaşlardı. Onlar gerçek vatanseverdi. Işığın getirdiği aydınlıktan, bilgiden ve gerçeklerden korkanlar, aydınlanmanın ışığının kitlelere ulaşmasını hep engellenmek istemişlerdir.Bu ülkede; Cumhuriyeti, Demokrasiyi, Barışı ve Bilimi savunanlar engelleniyor. Talana, vurguna karşı çıkanlar susturuluyor. Teröre, bölücülüğe ve gericiliğe karşı çıkanlar öldürülüyor, ya da günümüzde olduğu gibi hapishanelerde çürümeye terk ediliyor.Hukuk, bu gün olduğu kadar ayaklar altına hiç alınmamış, Yargı, bu gün olduğu kadar iktidarın güdümüne hiç girmemişti. Baskının, zulmün, sömürünün hüküm sürdüğü bu düzende adaletten ve demokrasiden söz etmek, en hafif deyimle saflıktır. Aklı başında hiç kimse, bu yaşananların karşısında, ülkemizin içinde bulunduğu durumda, Demokrasinin, hukukun, adaletin varlığından söz edemez.” Dedi.

Hikmet Balcı konuşmasının sonunda Uğur Mumcu'yu,Muammer Aksoy'u ve bütün şehitlerimizi özlem ve minnetle anıyoruz. Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.