AĞAÇ TEPESİNDE BİTMEYEN DAVALIK ALANDA ŞİMDİDE USULSÜZ YAPILAŞMA

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 22.11.2022 - 14:45, Güncelleme: 23.11.2022 - 13:03
 

AĞAÇ TEPESİNDE BİTMEYEN DAVALIK ALANDA ŞİMDİDE USULSÜZ YAPILAŞMA

Seydişehir Madenli ağaç tepesi kuzu kulağı mevkii mera alanı şimdide usulsüz yapılaşma ile gündemde.

Madenli Mahallesi ağaç tepesi eteklerinde bulunan kuzu kulağı mevkii yüz yılı aşkın Madenli Mahallesi ile Manavgat Karaöz’lüler arasında devam eden mahkeme hala sonuçlanmadı. Şimdi de Madenli Mahallesi sakinleri imar affından sonra Karaöz’lülerin ağaç tepesinde bulunan kuzu kulağı alanının hızlı bir şekilde kaçak yapılaşmasından rahatsız. İmar affını kullanarak mera vasfındaki bu alanda kaçak yapılaşmanın Karaöz’lüler tarafından hala devam ettiğini belirten Madenli Köyü sakinleri: “Burası şuanda Madenli Köyünün sınırı içerisinde meralık bir alan. Yüz yılı aşkındır devam eden mahkeme sonuçlanmamasına rağmen son yıllarda bu alanda hızlı bir şekilde kaçak yapılaşma devam ediyor. Bu durum ise bizleri rahatsız ediyor.” dediler. Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz aylarda bazı Karaöz’lülü vatandaşlar Jandarmaya kuzu kulağı mevkiindeki kaçak yapılarla ilgili ihbarda bulundukları ve İlçe Jandarmanın bu ihbarları değerlendirerek söz konusu bina sakinlerine yazılı ihbar gönderdiği öğrenildi. 100 YILLIK DAVA BİR TÜRLÜ SONA ERMEDİ Madenli köyünde yetişen ilk öğretmenlerinden 67 yaşındaki Saffet Uyar bir asırdır devam eden ve bir türlü sonuçlanmayan mahkeme ile ilgili şunları söyledi: “Dedem bize anlatırdı. Bizim gençliğimizden beri onlarla olan bu mahkeme ve niza hala sürüyor derdi. Şimdi bizde ihtiyarladık ama mahkeme bir tülü nihayete ermedi. Bu hak kiminse mahkeme biran evvel sonuçlandırmalı. Bu alan boşlukta kalınca kaçak yapılaşma hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu olumsuz durum ise köyümüzün ve ülkemizin en güzel dağlarından olan Ağaç tepesi mevkiini tahrip etmekte” dedi.
Seydişehir Madenli ağaç tepesi kuzu kulağı mevkii mera alanı şimdide usulsüz yapılaşma ile gündemde.

Madenli Mahallesi ağaç tepesi eteklerinde bulunan kuzu kulağı mevkii yüz yılı aşkın Madenli Mahallesi ile Manavgat Karaöz’lüler arasında devam eden mahkeme hala sonuçlanmadı.

Şimdi de Madenli Mahallesi sakinleri imar affından sonra Karaöz’lülerin ağaç tepesinde bulunan kuzu kulağı alanının hızlı bir şekilde kaçak yapılaşmasından rahatsız.

İmar affını kullanarak mera vasfındaki bu alanda kaçak yapılaşmanın Karaöz’lüler tarafından hala devam ettiğini belirten Madenli Köyü sakinleri: “Burası şuanda Madenli Köyünün sınırı içerisinde meralık bir alan. Yüz yılı aşkındır devam eden mahkeme sonuçlanmamasına rağmen son yıllarda bu alanda hızlı bir şekilde kaçak yapılaşma devam ediyor. Bu durum ise bizleri rahatsız ediyor.” dediler.

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz aylarda bazı Karaöz’lülü vatandaşlar Jandarmaya kuzu kulağı mevkiindeki kaçak yapılarla ilgili ihbarda bulundukları ve İlçe Jandarmanın bu ihbarları değerlendirerek söz konusu bina sakinlerine yazılı ihbar gönderdiği öğrenildi.

100 YILLIK DAVA BİR TÜRLÜ SONA ERMEDİ

Madenli köyünde yetişen ilk öğretmenlerinden 67 yaşındaki Saffet Uyar bir asırdır devam eden ve bir türlü sonuçlanmayan mahkeme ile ilgili şunları söyledi:

“Dedem bize anlatırdı. Bizim gençliğimizden beri onlarla olan bu mahkeme ve niza hala sürüyor derdi. Şimdi bizde ihtiyarladık ama mahkeme bir tülü nihayete ermedi. Bu hak kiminse mahkeme biran evvel sonuçlandırmalı. Bu alan boşlukta kalınca kaçak yapılaşma hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu olumsuz durum ise köyümüzün ve ülkemizin en güzel dağlarından olan Ağaç tepesi mevkiini tahrip etmekte” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.