AHUDUDU SATIŞI İLÇE SINIRLARINI AŞTI (VİDEOLU HABER)

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 28.06.2022 - 08:33, Güncelleme: 28.06.2022 - 09:02
 

AHUDUDU SATIŞI İLÇE SINIRLARINI AŞTI (VİDEOLU HABER)

Konya’nın Seydişehir İlçesinde Hacı Mehmet Özkaldı (42) yirmi yıldır parfüm evi dükkanında esansını sattığı Frambuaz meyvesinin şimdi üretimini yapıyor.

Konya’nın Seydişehir İlçesinde Konya Büyükşehir Belediyesinden üç yıl önce aldığı 1500 Ahududu (Frambuaz) kök fidesini Gökçehüyük Mahallesindeki 6 dekarlık bahçesine diken Hacı Mehmet Özkaldı artık ürünlerini ilçe dışındaki İstanbul, Konya, Isparta, Antalya gibi yerlere satıyor. Özkaldı Ahududu (Frambuaz) Meyvesinin “Pastahane sektöründe, marmelat şeklinde, ilaç sanayinde, parfüm sektöründe ve meyve şeklinde tüketildiğini ağızda hoş bir tat bıraktığını” söyledi. Hacı Mehmet Özkaldı: “Yaptığım araştırmalara göre Frambuaz meyvesi tam bir C vitamini deposu ve aynı zamanda da antioksidan. Frambuaz kalp sağlığı için önemli meyvelerden biridir. Bazı kanser türlerine ve damar tıkanıklığına da iyi geldiği söyleniyor” dedi. İki yıldır verimin az olduğunu bu sene fidelerin olgunlaşmasıyla verimin arttığını ifade eden Özkaldı: “Bu yılki verimden ve siparişlerden çok memnunuz. Siparişlerimizi fazlasıyla karşılayabilecek mahsulümüzü olması bizi mutlu etti.” Hacı Mehmet Özkaldı ilçemizden ahududu (frambuaz) almak isteyenler sude kozmetiğe gelerek bizden ala bilirler. dedi
Konya’nın Seydişehir İlçesinde Hacı Mehmet Özkaldı (42) yirmi yıldır parfüm evi dükkanında esansını sattığı Frambuaz meyvesinin şimdi üretimini yapıyor.


Konya’nın Seydişehir İlçesinde Konya Büyükşehir Belediyesinden üç yıl önce aldığı 1500 Ahududu (Frambuaz) kök fidesini Gökçehüyük Mahallesindeki 6 dekarlık bahçesine diken Hacı Mehmet Özkaldı artık ürünlerini ilçe dışındaki İstanbul, Konya, Isparta, Antalya gibi yerlere satıyor.
Özkaldı Ahududu (Frambuaz) Meyvesinin “Pastahane sektöründe, marmelat şeklinde, ilaç sanayinde, parfüm sektöründe ve meyve şeklinde tüketildiğini ağızda hoş bir tat bıraktığını” söyledi.
Hacı Mehmet Özkaldı: “Yaptığım araştırmalara göre Frambuaz meyvesi tam bir C vitamini deposu ve aynı zamanda da antioksidan. Frambuaz kalp sağlığı için önemli meyvelerden biridir. Bazı kanser türlerine ve damar tıkanıklığına da iyi geldiği söyleniyor” dedi.
İki yıldır verimin az olduğunu bu sene fidelerin olgunlaşmasıyla verimin arttığını ifade eden Özkaldı: “Bu yılki verimden ve siparişlerden çok memnunuz. Siparişlerimizi fazlasıyla karşılayabilecek mahsulümüzü olması bizi mutlu etti.”

Hacı Mehmet Özkaldı ilçemizden ahududu (frambuaz) almak isteyenler sude kozmetiğe gelerek bizden ala bilirler. dedi

Habere ifade bırak !
Habere Ek Video
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.