AKÇAY DERESİ PORSUK ÇAYI GİBİ OLACAK...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.07.2018 - 02:49, Güncelleme: 17.07.2018 - 02:49
 

AKÇAY DERESİ PORSUK ÇAYI GİBİ OLACAK...

Şehrimizin simgelerinden Akçay deresi ıslah çalışmaları son viraja giriyor.

          Geçtiğimiz yıllarda Helim Kalfa, Belediye Otopark arasında kalan ilk etap ıslah çalışmaları tamamlanmıştı.       2017 yılında başlayan Derenin ikinci etabı, 3650 m uzunluğundaki, Helim Kalfa mezarlığı ve eski demirciler sanayisi arası çalışması hızla devam ettiği ve bu yıl Akçay Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmasının planlandığı bildirildi.        İlçemizin gelişmesiyle şehrin ortasında kalan ve  güzelim bağ arasına hayat veren Akçay deresinin ıslah çalışması ve çevre düzenlemesinden sonra Porsuk Çayı gibi halkın hoşça vakit geçirebileceği, yürüyüş sporlarını yapabileceği, doğa alanına dönüştürüleceği öğrenildi.          Akçay deresinin ve bağ arasının en güzel yeri olan bağlama civarında DSİ tarafından devam eden ıslah Çalışmaları kapsamında derenin her iki tarafının taş duvarla örülmesi ve her iki tarafına da korkuluk yapılarak su taşkınlarından koruma sağlanacağı gibi, kanalizasyon artıklarından arındırılarak kötü görünümden kurtarılacaktır.          Bu konuda başka Tutal’da yaptığı açıklamada; Islah çalışmaları tamamlanınca derenin kenarlarında, çevre düzenlemesi yapılarak, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve derenin içine konulacak sandallarla şehre farklı bir güzellik katacak. Bu konudaki ön çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzde ki aylarda hiç olmazsa derenin bir kısmına çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların hizmetine sunacağız dedi.        Başkan Tutal Akçay deresi çalışmaları tamamlanınca Eskişehir Porsuk çayı gibi şehre farklı bir güzellik katacak. Vatandaşlarımız burada Hoşça vakit geçirecekleri parklar, kafeteryalar, yapılacak dedi,      
Şehrimizin simgelerinden Akçay deresi ıslah çalışmaları son viraja giriyor.

          Geçtiğimiz yıllarda Helim Kalfa, Belediye Otopark arasında kalan ilk etap ıslah çalışmaları tamamlanmıştı.

      2017 yılında başlayan Derenin ikinci etabı, 3650 m uzunluğundaki, Helim Kalfa mezarlığı ve eski demirciler sanayisi arası çalışması hızla devam ettiği ve bu yıl Akçay Deresi ıslah çalışmalarının tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

       İlçemizin gelişmesiyle şehrin ortasında kalan ve  güzelim bağ arasına hayat veren Akçay deresinin ıslah çalışması ve çevre düzenlemesinden sonra Porsuk Çayı gibi halkın hoşça vakit geçirebileceği, yürüyüş sporlarını yapabileceği, doğa alanına dönüştürüleceği öğrenildi.

 

       Akçay deresinin ve bağ arasının en güzel yeri olan bağlama civarında DSİ tarafından devam eden ıslah Çalışmaları kapsamında derenin her iki tarafının taş duvarla örülmesi ve her iki tarafına da korkuluk yapılarak su taşkınlarından koruma sağlanacağı gibi, kanalizasyon artıklarından arındırılarak kötü görünümden kurtarılacaktır.

         Bu konuda başka Tutal’da yaptığı açıklamada; Islah çalışmaları tamamlanınca derenin kenarlarında, çevre düzenlemesi yapılarak, yürüyüş yolları, yeşil alanlar ve derenin içine konulacak sandallarla şehre farklı bir güzellik katacak. Bu konudaki ön çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzde ki aylarda hiç olmazsa derenin bir kısmına çevre düzenlemesi yapılarak vatandaşların hizmetine sunacağız dedi.

       Başkan Tutal Akçay deresi çalışmaları tamamlanınca Eskişehir Porsuk çayı gibi şehre farklı bir güzellik katacak. Vatandaşlarımız burada Hoşça vakit geçirecekleri parklar, kafeteryalar, yapılacak dedi,

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.