AKÇAY DERESİ SAKİNLERİ TEDİRGİN

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.08.2018 - 01:06, Güncelleme: 25.08.2018 - 01:06
 

AKÇAY DERESİ SAKİNLERİ TEDİRGİN

Yoğun bir şekilde inşaatına devam edilen Akçay deresinde ki çalışılmalar ödenek yokluğu nedeniyle bir anda durması bölge sakinlerini tedirgin ediyor.

Bu yıl bitirilmesi düşünülen DSİ tarafından Boyacıoğlu Köprüsü, Helim Kalfa arası Akçay ıslah çalışmaları ödenek sıkıntısı nedeniyle yarıda kalması ve dere içine taşınan hafriyatların ve bazı bölgelerdeki duvar çalışmalarının yarım bırakılması ilk yağmurda bölgede sel felaketi yaşanacağı kaygısına yol açıyor. Akçay Deresin de çalışmaların yoğun olduğu, özellikle bağlama bölgesi sakinleri, hafriyatlar dere içinde yığılı duruyor. Duvar yapacağız diye açılan yerler öyle kaldı. Bu haliyle bağlama köprüsü de tehlikede. Bahçemiz, tarlamız ve evimiz bir sağanak yağmurda risk altında, diyerek yetkililerden bir an evvel bu duruma önlem alınmasını istediler. Akçay deresinde bağları bulunan vatandaşlar; ‘’Güzel bir çalışma oluyordu. Hep mahalle sakinleri olarak sevinmiştik. Bayram öncesinde çalışmalar yoğunlaşmıştı. Bir anda yapımcı firma bütün malzemelerini toplayarak çekip gitti. Derelerin içine yığılmış hafriyatlar suların akışını engelleyeceği çok açık görünüyor. Bazı yerlerde hafriyat dereyi tamamen kapatmış durumda Duvar yapılması için yıkılan yerlerde, kuvvetli bir yağmurda bahçelerimizi sel alır. Tehlike geliyorum diyor. DSİ yetkilileri, kaymakamlık ve belediye yetkilileri acilen önlem almaları gerekiyor. Diyerek gelebilecek bir felakete karşı şimdiden uyardılar.  
Yoğun bir şekilde inşaatına devam edilen Akçay deresinde ki çalışılmalar ödenek yokluğu nedeniyle bir anda durması bölge sakinlerini tedirgin ediyor.

Bu yıl bitirilmesi düşünülen DSİ tarafından Boyacıoğlu Köprüsü, Helim Kalfa arası Akçay ıslah çalışmaları ödenek sıkıntısı nedeniyle yarıda kalması ve dere içine taşınan hafriyatların ve bazı bölgelerdeki duvar çalışmalarının yarım bırakılması ilk yağmurda bölgede sel felaketi yaşanacağı kaygısına yol açıyor.

Akçay Deresin de çalışmaların yoğun olduğu, özellikle bağlama bölgesi sakinleri, hafriyatlar dere içinde yığılı duruyor. Duvar yapacağız diye açılan yerler öyle kaldı. Bu haliyle bağlama köprüsü de tehlikede. Bahçemiz, tarlamız ve evimiz bir sağanak yağmurda risk altında, diyerek yetkililerden bir an evvel bu duruma önlem alınmasını istediler.

Akçay deresinde bağları bulunan vatandaşlar; ‘’Güzel bir çalışma oluyordu. Hep mahalle sakinleri olarak sevinmiştik. Bayram öncesinde çalışmalar yoğunlaşmıştı. Bir anda yapımcı firma bütün malzemelerini toplayarak çekip gitti. Derelerin içine yığılmış hafriyatlar suların akışını engelleyeceği çok açık görünüyor. Bazı yerlerde hafriyat dereyi tamamen kapatmış durumda Duvar yapılması için yıkılan yerlerde, kuvvetli bir yağmurda bahçelerimizi sel alır. Tehlike geliyorum diyor. DSİ yetkilileri, kaymakamlık ve belediye yetkilileri acilen önlem almaları gerekiyor. Diyerek gelebilecek bir felakete karşı şimdiden uyardılar.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.