Akseki Seydişehir’le sınır olan yayla yollarını açıyor.

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.05.2020 - 12:14, Güncelleme: 03.05.2020 - 12:14
 

Akseki Seydişehir’le sınır olan yayla yollarını açıyor.

Akseki ilçesinde, 2 bin 700 rakımlı yaylaya ulaşımın sağlandığı yolda, kalınlığı 8- 10 metreyi bulan kar kütleleri, iş makineleriyle temizleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Akseki ilçesinde, 2 bin 700 rakımlı Toros Dağları'nda, yer yer kar kalınlığı 8- 10 metreyi bulan Göktepe Yaylası grup yollarını ulaşıma açmak çalışma başlattı. 4 kişilik ekip, greyder ve 2 kepçe ile karları temizleyip, yolları açmaya çalışıyor. Bölgede karlı yolları açmak için sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan greyder operatörü İlhan Yılmaz, "Yaylacılara yol açmak için buradayız. Bu yıl geçen yıla oranla çok fazla kar var. İleride 8-10 metre yükseklikte kar olan yerler var. Bu 45 kilometrelik bir yol. Ara yolları da var. Seydişehir, Hadim, Bozkır, Gündoğmuş ve Alanya'ya çıkan yayla yolları da var" diye konuştu.
Akseki ilçesinde, 2 bin 700 rakımlı yaylaya ulaşımın sağlandığı yolda, kalınlığı 8- 10 metreyi bulan kar kütleleri, iş makineleriyle temizleniyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı ekipler, Akseki ilçesinde, 2 bin 700 rakımlı Toros Dağları'nda, yer yer kar kalınlığı 8- 10 metreyi bulan Göktepe Yaylası grup yollarını ulaşıma açmak çalışma başlattı. 4 kişilik ekip, greyder ve 2 kepçe ile karları temizleyip, yolları açmaya çalışıyor.

Bölgede karlı yolları açmak için sabahın erken saatlerinde mesaiye başlayan greyder operatörü İlhan Yılmaz, "Yaylacılara yol açmak için buradayız. Bu yıl geçen yıla oranla çok fazla kar var. İleride 8-10 metre yükseklikte kar olan yerler var. Bu 45 kilometrelik bir yol. Ara yolları da var. Seydişehir, Hadim, Bozkır, Gündoğmuş ve Alanya'ya çıkan yayla yolları da var" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.