Alacabel Tüneli‘nde bu yıl da ışık gözükmedi

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 24.12.2020 - 04:11, Güncelleme: 24.12.2020 - 04:11
 

Alacabel Tüneli‘nde bu yıl da ışık gözükmedi

2019 yılının Ekim ayında bitirilmesi planlanan Alacabel tünelinde bu yıl ilerleme olmadı.

2016 yılında çalışmalarına başlanan 14.7 kilometrelik gidiş gelişli Alacabel Tüneli’nin yaklaşık %75’i bitirilmiş durumda.   Bu yıl Alacabel Tüneli’nde sadece betonlama çalışmaları yapıldığı öğrenildi. Alacabel Tüneli çalışmalarında bu yıl ilerleme sağlanamamasının nedeni Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yüklenici firmaya devam ettirmesi ya da yeni bir ihaleye çıkması gerekirken ihale açılmaması ve yeniden yükleyici firmanın devam izni verilmemesinden kaynaklandığı edilinen bilgiler arasında.. 1 yıl önce tamamlanması gereken tünelin sürüncemede kalması vatandaşlarında tepkisini çekerek “bu yılda özellikle kış ayında Alacabel mevkiinde sıkıntı yaşanacak. Konya - Antalya arası 1. sınıf yolu Alacabel  mevkiindeki  bu sıkıntının giderilmesi gerekir.” diyerek tepkilerini gösterdiler. Tınaztepe mevkiinde bulunan Dinlenme Tesisleri yetkilileri Antalya - Kapadokya arasında çalışan Turizm acenteleri bu gecikmeye anlam veremediklerini söyleyerek bu önemli güzergâhın en hassas noktası olan Alacabel’deki kış mevsimi yaşanan zorlukların giderilmesi için bir an önce Alacabel Tüneli’nin bitirilmesini istediler.        
2019 yılının Ekim ayında bitirilmesi planlanan Alacabel tünelinde bu yıl ilerleme olmadı.

2016 yılında çalışmalarına başlanan 14.7 kilometrelik gidiş gelişli Alacabel Tüneli’nin yaklaşık %75’i bitirilmiş durumda.   Bu yıl Alacabel Tüneli’nde sadece betonlama çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

Alacabel Tüneli çalışmalarında bu yıl ilerleme sağlanamamasının nedeni Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yüklenici firmaya devam ettirmesi ya da yeni bir ihaleye çıkması gerekirken ihale açılmaması ve yeniden yükleyici firmanın devam izni verilmemesinden kaynaklandığı edilinen bilgiler arasında..

1 yıl önce tamamlanması gereken tünelin sürüncemede kalması vatandaşlarında tepkisini çekerek “bu yılda özellikle kış ayında Alacabel mevkiinde sıkıntı yaşanacak. Konya - Antalya arası 1. sınıf yolu Alacabel  mevkiindeki  bu sıkıntının giderilmesi gerekir.” diyerek tepkilerini gösterdiler.

Tınaztepe mevkiinde bulunan Dinlenme Tesisleri yetkilileri Antalya - Kapadokya arasında çalışan Turizm acenteleri bu gecikmeye anlam veremediklerini söyleyerek bu önemli güzergâhın en hassas noktası olan Alacabel’deki kış mevsimi yaşanan zorlukların giderilmesi için bir an önce Alacabel Tüneli’nin bitirilmesini istediler.

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.