Ali Saylam Köşe Yazısı

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 28.11.2023 - 17:49, Güncelleme: 28.11.2023 - 17:49
 

Ali Saylam Köşe Yazısı

...

Benden de Seçim Analizi Yerel Seçimlerde aday adaylığı sürecinin sonuna geldiğimiz şu günlerde herkes bir şeyler söylüyor, değerli arkadaşlarımdan birinin bir sözü var: “ Siz ne söylerseniz söyleyin en son sözü basın söyler” Her köşe başında herkes yarım bilgileriyle biraz da gönlünden geçeni şu olacak bu olacak diye konuşuyor. Ama şu anda Cumhur İttifakında Seydişehir’in hangi partiye verileceği hususunda net bir karar çıkmış değil. İbre Aday Adaylarını açıklayan Kamuoyu ve Teamül yoklamalarını tamamlayan Ak PARTİ’den girilecek gibi. CHP’de de Belediye Meclisi üyeliğinde de bulunan Harita Mühendisi Hasan Ustaoğlu’nun adaylığını açıklamasında sonra eğer Millet İttifakı partiler arasında bir anlaşma sağlanmazsa CHP olarak Ustaoğlu’nun adaylığında yerel seçimlerde yarışacak gibi. Bu gelişmelerden sonra Cumhur İttifakı’ndan da Ak PARTİ’ye verilmesi kesinleşirse işin başından beri Seydişehir’in en az 3 güçlü adayla girer teorim gerçekleşecek gibi. Devamlı söylediğimiz gibi siyasette bir saat çok uzun. Akla gelmeyen gelişmelerde olabilir. Şu anda herkesin merak ettiği öncelikle Cumhur İttifakı’nda ilçemizin hangi parti adında girileceği, ikincisi Ak PARTİ’nin dört adayından hangisinde karar verileceği, muhalefet de ise CHP’de Hasan Ustaoğlu’nun öne çıkmasından sonra İyi Parti’nin adayının kim olacağı ve diğer ufak partilerin ne yapacağı. Geçtiğimiz hafta toplantılarda konuşulanlardan sızan kulis bilgilerinde Seydişehir Teşkilatının Teamül konusunda Mehmet Tutal’dan yana olduğu, İyi Parti’de de daha parti temsil edecek iyi bir aday bulamazlarsa Başkan Yılmaz Dönderici’nin kendisinin aday olacağı söyleniyor. Bana göre aday adaylığında dananın kuyruğu Cumhur İttifakı’nın kararı AK PARTİ’den olursa kimin aday olacağı belirlenince kopacak. Çünkü muhalefet ve MHP’nin adayı Abdulkadir Çat, bu duruma pozisyon alacak gibi.  NOT: Bu köşe yazısı 28.11.2023 tarihinde yazılmıştır.    
...

Benden de Seçim Analizi

Yerel Seçimlerde aday adaylığı sürecinin sonuna geldiğimiz şu günlerde herkes bir şeyler söylüyor, değerli arkadaşlarımdan birinin bir sözü var: “ Siz ne söylerseniz söyleyin en son sözü basın söyler”

Her köşe başında herkes yarım bilgileriyle biraz da gönlünden geçeni şu olacak bu olacak diye konuşuyor.

Ama şu anda Cumhur İttifakında Seydişehir’in hangi partiye verileceği hususunda net bir karar çıkmış değil.

İbre Aday Adaylarını açıklayan Kamuoyu ve Teamül yoklamalarını tamamlayan Ak PARTİ’den girilecek gibi.

CHP’de de Belediye Meclisi üyeliğinde de bulunan Harita Mühendisi Hasan Ustaoğlu’nun adaylığını açıklamasında sonra eğer Millet İttifakı partiler arasında bir anlaşma sağlanmazsa CHP olarak Ustaoğlu’nun adaylığında yerel seçimlerde yarışacak gibi.
Bu gelişmelerden sonra Cumhur İttifakı’ndan da Ak PARTİ’ye verilmesi kesinleşirse işin başından beri Seydişehir’in en az 3 güçlü adayla girer teorim gerçekleşecek gibi.

Devamlı söylediğimiz gibi siyasette bir saat çok uzun.

Akla gelmeyen gelişmelerde olabilir.

Şu anda herkesin merak ettiği öncelikle Cumhur İttifakı’nda ilçemizin hangi parti adında girileceği, ikincisi Ak PARTİ’nin dört adayından hangisinde karar verileceği, muhalefet de ise CHP’de Hasan Ustaoğlu’nun öne çıkmasından sonra İyi Parti’nin adayının kim olacağı ve diğer ufak partilerin ne yapacağı.
Geçtiğimiz hafta toplantılarda konuşulanlardan sızan kulis bilgilerinde Seydişehir Teşkilatının Teamül konusunda Mehmet Tutal’dan yana olduğu, İyi Parti’de de daha parti temsil edecek iyi bir aday bulamazlarsa Başkan Yılmaz Dönderici’nin kendisinin aday olacağı söyleniyor.

Bana göre aday adaylığında dananın kuyruğu Cumhur İttifakı’nın kararı AK PARTİ’den olursa kimin aday olacağı belirlenince kopacak.

Çünkü muhalefet ve MHP’nin adayı Abdulkadir Çat, bu duruma pozisyon alacak gibi.

 NOT: Bu köşe yazısı 28.11.2023 tarihinde yazılmıştır.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.