Alüminyum Fiyatlarındaki Artış Rekor Kırdı

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 09.03.2022 - 14:58, Güncelleme: 09.03.2022 - 14:58
 

Alüminyum Fiyatlarındaki Artış Rekor Kırdı

Rusya-Ukrayna savaşından sonra emtia fiyatlarındaki hızlı yükseliş sürüyor.

Türkiye’de sadece ilçemizde üretilen birincil alüminyum fiyatlarında rekor artış oldu. Alüminyumun fiyatları rekor kırarak tonu 4 bin dolara ulaştı. LME(Londra Metal Borsası)nda alüminyum fiyatlarının 2008’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Rusya'nın yaklaşık iki hafta önce başlayan Ukrayna işgali küresel piyasalardan enerji fiyatlarına ve uluslararası yaptırımlara kadar geniş çapta ekonomik sarsıntılara sebep oldu. Rusya, dünyada doğalgaz, petrol, alüminyum ve buğday gibi birçok ham maddenin en büyük ihracatçıları arasında. Küresel ham alüminyumun da yaklaşık %6’sını üretiyor.
Rusya-Ukrayna savaşından sonra emtia fiyatlarındaki hızlı yükseliş sürüyor.

Türkiye’de sadece ilçemizde üretilen birincil alüminyum fiyatlarında rekor artış oldu.

Alüminyumun fiyatları rekor kırarak tonu 4 bin dolara ulaştı. LME(Londra Metal Borsası)nda alüminyum fiyatlarının 2008’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Rusya'nın yaklaşık iki hafta önce başlayan Ukrayna işgali küresel piyasalardan enerji fiyatlarına ve uluslararası yaptırımlara kadar geniş çapta ekonomik sarsıntılara sebep oldu.

Rusya, dünyada doğalgaz, petrol, alüminyum ve buğday gibi birçok ham maddenin en büyük ihracatçıları arasında. Küresel ham alüminyumun da yaklaşık %6’sını üretiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.