ANADOLU'NUN SESİ OLACAĞIZ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 10.01.2013 - 04:54, Güncelleme: 10.01.2013 - 04:54
 

ANADOLU'NUN SESİ OLACAĞIZ

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Gürbüz, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği için adaylığını açıkladı.

    Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Gürbüz, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği için adaylığını açıkladı. Gürbüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi. “Kıymetli meslek taşlarım mürekkep kokan, matbaa kokan gazetelerimiz, asla cam kenarına sanal dünyanın aletlerine yenik düşmeyecektir. Dört koldan yazılı medya bitiyor, bitmek üzere gibi argümanlara bitişimizi bekleyenlerde beyhude bir çabanın içerisinde olduklarını anlayacaklardır. Koca Şairin “Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” dizeleri ilham kaynağımız olduğu gibi, aynı zamanda kararlı duruşumuzun da temelini oluşturmaktadır. Basın İlan Kurumu BİK, elbette ki dünün kurumu değil. Değerli yöneticilerle bugün önemli noktalara gelmiştir. Ne var ki, Anadolu’da kendilerinin yeterince bilgilendirilmemesi, Anadolu basının derdinin dert edinilmemesi, beklentilerimizi, hava da bırakmaktadır. Zor şartlar altında sırf millet menfaati için ayakta tutmaya çalıştığımız kurumlarımızda çalışan arkadaşlarımıza belirli rakam ve taksitlerle kredi desteği verilirken, kurumu ayakta tutmaya çalışan sahip ve yöneticiler aynı imkânlardan kurumları adına faydalandırılmamaktadır. Oysaki kurumlarda yeterli miktarda kredilenmemektedir. Bu durum Anadolu şartlarında kurumlarımızı daha rahat ayakta tutmamızı sağlayacağı gibi, yeni istihdam ve yeni yatırımlar olarak ekonomiye geri dönüş yapacaktır. Gelişmiş dünya ülkelerinde yerellik, başlı başına destek gören, yatırım yapılan, ilgi duyulan önemli bir alan olarak karşımıza çıkarken, ülkemizin de aynı güzelliklerden bahsetmek maalesef mümkün değildir. Ya gücümüzün farkındalığından uzağız ya da siyasal şekillenmeleri Anadolu da bizler yaparken şekillenen yapılarda ve kurumlar da unutuluyoruz. Gerçeği bilselerdi, gerçekler bilinseydi ne unutulurduk nede unuttururduk. İşte önümüzde büyük bir fırsat bizleri bekliyor. Basın İlan Kurumu (BİK) seçimleri fırsata çevirmeli. Bu seçimler bir bayrak yarışına sahne olmalı. Anadolu’yu temsil etme yetkisi verdiğimiz temsilcilerimize içten teşekkür edip, bayrağı daha da ileriye taşıyacaklarına fırsat vermeliyiz. Türkiye dünün hikâyesi değilse, temsilcilerimizde dünün temsilcileri olmamalı. Baş döndüren dünya hazına ayak uydurmaya çalışan Türkiye’ye kurumlarımızla da baş döndüren gelişmelere imza atarak ayak uydurmalıyız. Bunu yapacak gücümüzde imkânımızda vardır. Eksik olan sadece bir araya gelemeyişimizdir. Gelin bir araya gelelim hak ettiğimiz yerde olalım. Gürbüz sözlerini şöyle tamamladı; “Aziz meslektaşlarım, BİK seçimlerinde bayrağı daha ileriye taşımak Anadolu’nun sesi olmak, sizlerin gören gözü işiten kulağı, yürüyen ayağı olabilmek için çıktığımız yolda desteğinize büyük ihtiyacımız vardır. Çok ama çok önemli olan desteğinizi bizden esirgemeyiniz. Unutulmamalıdır ki siz yoksanız biz de eksik olacağız demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, işlerinizde muvaffakiyetler diler, Allah yar ve yardımcınız olsun duasıyla en kalbi saygılarımı sunar destekleriniz beklerim”    
Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Gürbüz, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği için adaylığını açıkladı.

 

 

Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Yusuf Gürbüz, Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği için adaylığını açıkladı.

Gürbüz, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

“Kıymetli meslek taşlarım mürekkep kokan, matbaa kokan gazetelerimiz, asla cam kenarına sanal dünyanın aletlerine yenik düşmeyecektir. Dört koldan yazılı medya bitiyor, bitmek üzere gibi argümanlara bitişimizi bekleyenlerde beyhude bir çabanın içerisinde olduklarını anlayacaklardır.

Koca Şairin “Sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” dizeleri ilham kaynağımız olduğu gibi, aynı zamanda kararlı duruşumuzun da temelini oluşturmaktadır. Basın İlan Kurumu BİK, elbette ki dünün kurumu değil. Değerli yöneticilerle bugün önemli noktalara gelmiştir. Ne var ki, Anadolu’da kendilerinin yeterince bilgilendirilmemesi, Anadolu basının derdinin dert edinilmemesi, beklentilerimizi, hava da bırakmaktadır. Zor şartlar altında sırf millet menfaati için ayakta tutmaya çalıştığımız kurumlarımızda çalışan arkadaşlarımıza belirli rakam ve taksitlerle kredi desteği verilirken, kurumu ayakta tutmaya çalışan sahip ve yöneticiler aynı imkânlardan kurumları adına faydalandırılmamaktadır. Oysaki kurumlarda yeterli miktarda kredilenmemektedir. Bu durum Anadolu şartlarında kurumlarımızı daha rahat ayakta tutmamızı sağlayacağı gibi, yeni istihdam ve yeni yatırımlar olarak ekonomiye geri dönüş yapacaktır.

Gelişmiş dünya ülkelerinde yerellik, başlı başına destek gören, yatırım yapılan, ilgi duyulan önemli bir alan olarak karşımıza çıkarken, ülkemizin de aynı güzelliklerden bahsetmek maalesef mümkün değildir. Ya gücümüzün farkındalığından uzağız ya da siyasal şekillenmeleri Anadolu da bizler yaparken şekillenen yapılarda ve kurumlar da unutuluyoruz. Gerçeği bilselerdi, gerçekler bilinseydi ne unutulurduk nede unuttururduk.

İşte önümüzde büyük bir fırsat bizleri bekliyor. Basın İlan Kurumu (BİK) seçimleri fırsata çevirmeli. Bu seçimler bir bayrak yarışına sahne olmalı. Anadolu’yu temsil etme yetkisi verdiğimiz temsilcilerimize içten teşekkür edip, bayrağı daha da ileriye taşıyacaklarına fırsat vermeliyiz. Türkiye dünün hikâyesi değilse, temsilcilerimizde dünün temsilcileri olmamalı. Baş döndüren dünya hazına ayak uydurmaya çalışan Türkiye’ye kurumlarımızla da baş döndüren gelişmelere imza atarak ayak uydurmalıyız. Bunu yapacak gücümüzde imkânımızda vardır. Eksik olan sadece bir araya gelemeyişimizdir. Gelin bir araya gelelim hak ettiğimiz yerde olalım.

Gürbüz sözlerini şöyle tamamladı; “Aziz meslektaşlarım, BİK seçimlerinde bayrağı daha ileriye taşımak Anadolu’nun sesi olmak, sizlerin gören gözü işiten kulağı, yürüyen ayağı olabilmek için çıktığımız yolda desteğinize büyük ihtiyacımız vardır. Çok ama çok önemli olan desteğinizi bizden esirgemeyiniz. Unutulmamalıdır ki siz yoksanız biz de eksik olacağız demektir. Bu duygu ve düşüncelerle, işlerinizde muvaffakiyetler diler, Allah yar ve yardımcınız olsun duasıyla en kalbi saygılarımı sunar destekleriniz beklerim”  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.