ARABULUCU DA ARAYI BULAMADI...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.04.2013 - 05:36, Güncelleme: 01.04.2013 - 05:36
 

ARABULUCU DA ARAYI BULAMADI...

Eti A.Ş. greve mi gidiyor ?

  Eti A.Ş. greve mi gidiyor ? Yılbaşında toplu sözleşme için masaya oturan Eti A.Ş. ve Çelik-İş Sendikası ücrette anlaşamamıştı. Tayin edilen arabulucunun da iki taraf arasında anlaşmayı sağlayamadığı ve grev sürecinin başlayacağı öğrenildi. Eti A.Ş. de çalışan Yaklaşık bin işçi ortalama bin tl ücret alıyordu. toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin verdiği  % 10luk ücret  zamı ve sosyal zamlarla beraber işçi aylıklarına 150 tl lik bir iyileşme sağlanmıştı. işverenin verdiği bu artışı taraf sendika kabul etmemişti. Bu konuda bilgi veren Seydişehir Çelik-İş Sendikası Başkanı Muharrem Oğuz: “Arabulucunun çalışmaları için belirlenen bir aylık sürede bitti. Bu süre içerisinde maalesef yine anlaşma sağlanamadı. Arabulucunun raporu elimize ulaştığı zaman grev sürecini başlatacağız.” Dedi. Eti A.Ş.de greve gidilmesini bizde arzu etmiyoruz diyen Başkan Oğuz, “Emekçi arkadaşlarımıza verilen  aylık 150 tllik artış çok az. Umarım hayat şartlarına uygun bir artış sağlanır da greve gidilmez.” Şeklinde konuştu.
Eti A.Ş. greve mi gidiyor ?

 

Eti A.Ş. greve mi gidiyor ?

Yılbaşında toplu sözleşme için masaya oturan Eti A.Ş. ve Çelik-İş Sendikası ücrette anlaşamamıştı.

Tayin edilen arabulucunun da iki taraf arasında anlaşmayı sağlayamadığı ve grev sürecinin başlayacağı öğrenildi.

Eti A.Ş. de çalışan Yaklaşık bin işçi ortalama bin tl ücret alıyordu. toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin verdiği  % 10luk ücret  zamı ve sosyal zamlarla beraber işçi aylıklarına 150 tl lik bir iyileşme sağlanmıştı.

işverenin verdiği bu artışı taraf sendika kabul etmemişti.

Bu konuda bilgi veren Seydişehir Çelik-İş Sendikası Başkanı Muharrem Oğuz:

“Arabulucunun çalışmaları için belirlenen bir aylık sürede bitti. Bu süre içerisinde maalesef yine anlaşma sağlanamadı. Arabulucunun raporu elimize ulaştığı zaman grev sürecini başlatacağız.” Dedi.

Eti A.Ş.de greve gidilmesini bizde arzu etmiyoruz diyen Başkan Oğuz, “Emekçi arkadaşlarımıza verilen  aylık 150 tllik artış çok az. Umarım hayat şartlarına uygun bir artış sağlanır da greve gidilmez.” Şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.