ARVANA YAYLASI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 17.12.2012 - 04:22, Güncelleme: 17.12.2012 - 04:22
 

ARVANA YAYLASI GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Çatmakaya Köyüne bağlı Arvana Yaylası Çatmakaya köyü Arvana Yayla bağlısı olarak tescillendi.

Çatmakaya Köyüne bağlı Arvana Yaylası Çatmakaya köyü Arvana  Yayla bağlısı olarak tescillendi. Köy muhtarının çalışmaları sonucu halk tarafından Arvana Yaylası olarak bilenen, bölgenin doğal güzelliği ile tanınan yaylalarından olan Çatmakaya Köyü Arvana Yayla bağlısı olarak tescillendirildi. Yapılan imar ve  tapu projelendirme çalışmalarından sonra yaylada 120 parsel oluştuğu bildirildi. Yaylayı Antalya Yolu’na bağlayan tali yolunda köy yolları ağına alındığı ve  yayla turizmine de elverişli olan Arvana Yaylası’nın ileride yayla turizmine kazandırılması için çalışmalar yapılacağı bildirildi. Çalışmalar konusunda gazetemize bilgi veren Çatmakaya Köyü Muhtarı Yusuf Güneri: ‘’Muhtarlık olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız köyümüze bağlı yaylanın Arvana Yayla bağlısı olarak tescillendirme işlemini tamamladık. Mal Müdürlüğünce tescillenen yaylamızın tapuları çıkmak üzere. Yaylamızda yapılan çalışmalar sonucunda 120 parsel oluştu. Şuana kadar ev yaptıranlara da tapularına kısa bir sürede kavuşacak.’’ Dedi. Yaylanın köye 5 km, Antalya yoluna da 600 metre uzaklıkta olduğunu ve yörenin doğal güzellik açısından en güzel yaylalarından birisi olduğunu söyleyen Muhtar Güneri, “Yayla Antalya tali yolunu çalışmalarımız sonucu İl Özel İdaresince köy yolu ağına aldırdık. 2013 yılında bu yolun yapım çalışmaları başlayacak. Yaylamız suyu bol, gezilip görülmeye değer bir yayla. Bu nedenle yaylamızı yayla turizmine de kazandırmak istiyoruz. Bu  konuda bir çalışma başlatacağız .Bundan böyle yaylamızın doğal güzelliğini bozacak yapılaşmalara izin verilemeyeceğini.’’ifade etti. Muhtar sözlerini bu çalışmada emeği geçen başka Vekilimiz Harun Tüfekçi,Konya Valisi, Seydişehir Kaymakamı, Seydişehir İl Özel İdare Meclis Üyelerine ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.
Çatmakaya Köyüne bağlı Arvana Yaylası Çatmakaya köyü Arvana Yayla bağlısı olarak tescillendi.

Çatmakaya Köyüne bağlı Arvana Yaylası Çatmakaya köyü Arvana  Yayla bağlısı olarak tescillendi.

Köy muhtarının çalışmaları sonucu halk tarafından Arvana Yaylası olarak bilenen, bölgenin doğal güzelliği ile tanınan yaylalarından olan Çatmakaya Köyü Arvana Yayla bağlısı olarak tescillendirildi. Yapılan imar ve  tapu projelendirme çalışmalarından sonra yaylada 120 parsel oluştuğu bildirildi.

Yaylayı Antalya Yolu’na bağlayan tali yolunda köy yolları ağına alındığı ve  yayla turizmine de elverişli olan Arvana Yaylası’nın ileride yayla turizmine kazandırılması için çalışmalar yapılacağı bildirildi.

Çalışmalar konusunda gazetemize bilgi veren Çatmakaya Köyü Muhtarı Yusuf Güneri:

‘’Muhtarlık olarak uzun süredir üzerinde çalıştığımız köyümüze bağlı yaylanın Arvana Yayla bağlısı olarak tescillendirme işlemini tamamladık. Mal Müdürlüğünce tescillenen yaylamızın tapuları çıkmak üzere. Yaylamızda yapılan çalışmalar sonucunda 120 parsel oluştu. Şuana kadar ev yaptıranlara da tapularına kısa bir sürede kavuşacak.’’ Dedi.

Yaylanın köye 5 km, Antalya yoluna da 600 metre uzaklıkta olduğunu ve yörenin doğal güzellik açısından en güzel yaylalarından birisi olduğunu söyleyen Muhtar Güneri, “Yayla Antalya tali yolunu çalışmalarımız sonucu İl Özel İdaresince köy yolu ağına aldırdık. 2013 yılında bu yolun yapım çalışmaları başlayacak. Yaylamız suyu bol, gezilip görülmeye değer bir yayla. Bu nedenle yaylamızı yayla turizmine de kazandırmak istiyoruz. Bu  konuda bir çalışma başlatacağız .Bundan böyle yaylamızın doğal güzelliğini bozacak yapılaşmalara izin verilemeyeceğini.’’ifade etti.

Muhtar sözlerini bu çalışmada emeği geçen başka Vekilimiz Harun Tüfekçi,Konya Valisi, Seydişehir Kaymakamı, Seydişehir İl Özel İdare Meclis Üyelerine ve diğer emeği geçenlere teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.