AŞURE GELENEĞİ BU YILDA DEVAM ETTİ

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 05.08.2023 - 13:46, Güncelleme: 05.08.2023 - 13:46
 

AŞURE GELENEĞİ BU YILDA DEVAM ETTİ

Seydişehir'de yıllardır sürdürülen Çeşmeli Apartmanı semtinde bulunan esnafların “Aşure Geleneği” bu yılda devam etti.

Muharrem ayı nedeniyle en önemli geleneklerimizden aşure ikramını yıllar önce Çeşmeli Apartmanı sakinleriyle başlatılan daha sonraki yıllarda semtte bulunan esnafların katkılarıyla genişletilen aşure ikramı bu yılda geniş bir katılımla Çeşmeli Apartmanı meydanında gerçekleştirildi. Gönüllü hanımların kendi elleriyle hazırlayıp vatandaşlara ikram ettiği aşure Cuma günü 11:00 de başlayıp namaz sonuna kadar sürdü. Etkinlikle ilgili bilgi veren Çeşmeli apartmanındaki Aşure Etkinliğinin önderlerinden Emine Arslan: “İnancımız gereği örf ve adetlerimizin en köklü geleneklerinden olan Muharrem ayında Aşure ikramına seneler önce Çeşmeli Apartmanı sakinleri olarak başladık. Daha sonra genişleterek çevre esnafımızın katkılarıyla sürdürmeye devam ettik. Bu yılda etkinliği gerçekleştirmek nasip oldu. Emeği geçenlere ve davetimize icap eden vatandaşlarımıza semt esnafı adına teşekkür ederiz”
Seydişehir'de yıllardır sürdürülen Çeşmeli Apartmanı semtinde bulunan esnafların “Aşure Geleneği” bu yılda devam etti.

Muharrem ayı nedeniyle en önemli geleneklerimizden aşure ikramını yıllar önce Çeşmeli Apartmanı sakinleriyle başlatılan daha sonraki yıllarda semtte bulunan esnafların katkılarıyla genişletilen aşure ikramı bu yılda geniş bir katılımla Çeşmeli Apartmanı meydanında gerçekleştirildi.

Gönüllü hanımların kendi elleriyle hazırlayıp vatandaşlara ikram ettiği aşure Cuma günü 11:00 de başlayıp namaz sonuna kadar sürdü.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Çeşmeli apartmanındaki Aşure Etkinliğinin önderlerinden Emine Arslan: “İnancımız gereği örf ve adetlerimizin en köklü geleneklerinden olan Muharrem ayında Aşure ikramına seneler önce Çeşmeli Apartmanı sakinleri olarak başladık. Daha sonra genişleterek çevre esnafımızın katkılarıyla sürdürmeye devam ettik. Bu yılda etkinliği gerçekleştirmek nasip oldu. Emeği geçenlere ve davetimize icap eden vatandaşlarımıza semt esnafı adına teşekkür ederiz”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.