Atalay “Rabbimizden Beratımızı dileyelim”

Güncel (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 17.03.2022 - 14:05, Güncelleme: 17.03.2022 - 14:05
 

Atalay “Rabbimizden Beratımızı dileyelim”

Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Berat Gecesi hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından birisidir dedi.

İlçe Başkanı Atalay mesajında “On bir ayın sultanı Ramazanı Şerif’in müjdecisi olan, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerdendir. Berat Kandili; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin ve nefret duygularını aşma zamanıdır.” İfadelerini kullandı. Berat Gecesi hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından birisi olduğunu vurgulayan Atalay,” Bu gece bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür imkânı kazandıran bir fırsattır. Ebedi hayatta kurtuluş beratını alabilmek için bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade edelim. Berat Kandilini fırsat bilerek iç dünyamıza doğru bir yolculuk yapalım. Birlik ve beraberlik içerisinde gönülleri fethederek, ülkemizde, İslam aleminde beratın hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını dileyelim.  Peygamberimiz Efendimiz (SAV) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiştir. Berat Gecesi güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..’ buyurduğunu müjdelemiştir’.Yenilenme ümidiyle hep birlikte tekrar günaha dönmemek üzere tövbe edelim, Rabbimizden affımızı dileyelim.” Şeklinde konuştu. Bu gecenin sorumlulukların hatırlanması bakımından fırsat olduğunu belirten Atalay, tüm İslam Aleminin Berat Kandili’ni kutlayarak hayırlara vesile olmasını temenni etti.
Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Seydişehir İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Berat Gecesi hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından birisidir dedi.

İlçe Başkanı Atalay mesajında “On bir ayın sultanı Ramazanı Şerif’in müjdecisi olan, kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat Kandili; Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah'a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerdendir.

Berat Kandili; kırılan kalpleri onarma, dargınlık duvarlarını yıkma, kin ve nefret duygularını aşma zamanıdır.” İfadelerini kullandı.

Berat Gecesi hayat yolculuğumuzun en bereketli duraklarından birisi olduğunu vurgulayan Atalay,” Bu gece bizlere varlığımızı yeniden gözden geçirme, muhasebe ve tefekkür imkânı kazandıran bir fırsattır. Ebedi hayatta kurtuluş beratını alabilmek için bu gecenin feyzinden ve bereketinden istifade edelim. Berat Kandilini fırsat bilerek iç dünyamıza doğru bir yolculuk yapalım. Birlik ve beraberlik içerisinde gönülleri fethederek, ülkemizde, İslam aleminde beratın hayrımıza ve kurtuluşumuza vesile olmasını dileyelim.  Peygamberimiz Efendimiz (SAV) bu gecede Allah’a çokça ibadet edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiştir. Berat Gecesi güneş batınca Allah Teâlâ’nın dünyaya rahmetiyle tecellî ederek fecre kadar: ‘Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim!..’ buyurduğunu müjdelemiştir’.Yenilenme ümidiyle hep birlikte tekrar günaha dönmemek üzere tövbe edelim, Rabbimizden affımızı dileyelim.” Şeklinde konuştu.

Bu gecenin sorumlulukların hatırlanması bakımından fırsat olduğunu belirten Atalay, tüm İslam Aleminin Berat Kandili’ni kutlayarak hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.