AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ KABUL EDİLDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.10.2014 - 12:59, Güncelleme: 18.10.2014 - 12:59
 

AVRUPA BİRLİĞİ PROJESİ KABUL EDİLDİ

Seydişehir Leman-Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?nin ?Bilgi ve Deneyimin Avrupa?da Staj ile Artırılması? isimli projesi Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Seydişehir Leman-Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Bilgi ve Deneyimin Avrupa’da Staj ile Artırılması” isimli projesi Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi. T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus + Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Süleyman Umar tarafından hazırlanan 2014-1-TR01-KA102-005326 numaralı “Bilgi ve Deneyimin Avrupa’da Staj ile Artırılması” isimli proje teklifimiz yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul projeler arasında yer almıştır. Bin 482 proje teklifinden bin 262 proje ön değerlendirmeyi geçerek içerik değerlendirmesine alınmış, bunlardan 221 proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje Konya’da kabul edilen 5 okul projesinden birisi olmuştur. Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Seyit Ali Koç, projenin birçok il ve ilçeyi geride bırakarak kabul edilmesinin büyük bir başarı olduğunu, bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. Seyit Ali Koç, “Proje yerel ortakların katılımcıları ile birlikte 14 öğrenci ve 2 öğretmen İspanya’ya, 14 öğrenci 2 öğretmen Almanya’ya olmak üzere toplam 32 katılımcıdan oluşacaktır. Proje kapsamında yurtdışına giden katılımcılarımız 28 gün Avrupa’da kalacaklardır. Proje katılımcıları, mesleki, dil ve kültürel açıdan bilgi ve deneyimlerini artırarak, kazandıkları deneyimleri bölgemize aktaracaklardır. Katılımcılarımıza proje katılım belgesi ile Euro bölgesinde geçerli olan Europass sertifikası verilecektir. Proje çalışması için Avrupa Proje masrafları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca karşılanacaktır.” dedi.
Seydişehir Leman-Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?nin ?Bilgi ve Deneyimin Avrupa?da Staj ile Artırılması? isimli projesi Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

Seydişehir Leman-Kadir Parıltı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin “Bilgi ve Deneyimin Avrupa’da Staj ile Artırılması” isimli projesi Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından kabul edildi.

T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın 2014 yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus + Ana Eylem 1 - Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında Süleyman Umar tarafından hazırlanan 2014-1-TR01-KA102-005326 numaralı “Bilgi ve Deneyimin Avrupa’da Staj ile Artırılması” isimli proje teklifimiz yapılan değerlendirme sonucunda Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul projeler arasında yer almıştır. Bin 482 proje teklifinden bin 262 proje ön değerlendirmeyi geçerek içerik değerlendirmesine alınmış, bunlardan 221 proje desteklenmeye değer bulunmuştur. Proje Konya’da kabul edilen 5 okul projesinden birisi olmuştur.

Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Seyit Ali Koç, projenin birçok il ve ilçeyi geride bırakarak kabul edilmesinin büyük bir başarı olduğunu, bundan dolayı çok mutlu olduklarını belirtti.

Seyit Ali Koç, “Proje yerel ortakların katılımcıları ile birlikte 14 öğrenci ve 2 öğretmen İspanya’ya, 14 öğrenci 2 öğretmen Almanya’ya olmak üzere toplam 32 katılımcıdan oluşacaktır. Proje kapsamında yurtdışına giden katılımcılarımız 28 gün Avrupa’da kalacaklardır. Proje katılımcıları, mesleki, dil ve kültürel açıdan bilgi ve deneyimlerini artırarak, kazandıkları deneyimleri bölgemize aktaracaklardır. Katılımcılarımıza proje katılım belgesi ile Euro bölgesinde geçerli olan Europass sertifikası verilecektir. Proje çalışması için Avrupa Proje masrafları Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca karşılanacaktır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.