BAĞRA KARPUZUNA TALEP ARTIYOR?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.07.2016 - 11:40, Güncelleme: 29.07.2016 - 11:40
 

BAĞRA KARPUZUNA TALEP ARTIYOR?

Seydişehir?in Bağra(Kumluca) karpuzu Türkiye?de aranan kalitede karpuzlar arasında.

Bu yıl bu verimin iyi ve satışların güzel olduğunu söyleyen karpuz üreticileri arka arkaya tüccarların gelmeye başladığını tanıtımlarının iyi yapıldığı takdirde Türkiye’nin dört bir yanına satış yapabileceklerini söylediler. Çukurova, Mersin yöresinde karpuz hasatının sona ermesiyle buranın hasat mevsiminin başladığını söyleyen karpuz üreticileri, “özellikle İstanbul, Adana, Mersin, İzmir, Antalya, Ankara illerine karpuz gönderiyoruz. Bağra’nın karpuzu son yıllarda yapılan modern üretimle Diyarbakır, Çukurova gibi yerlerin karpuz üretim kalitesini yakaladığını, iyi bir pazarlama ağı kurulduğu zaman Türkiye’nin dört bir yanına satabileceklerini” belirttiler. Seydişehir’de karpuz üreticiliği yapan Yunus Ünvar, Mehmet Çiftçi ve aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Hasan Ünvar bu yıl ki karpuz üretiminden çok memnun olduklarını Adana ve Mersin’den tüccarların gelmeye başladığını belirterek; “Artık Bağra karpuzu kalitesi ve aromasıyla adından söz ettirmeye başladı. Topraklarımız karpuz üretimine müsait.  İyi bir tanıtım yapabildiğimiz zaman karpuz üretiminde birçok aile geçinebilecek. İlçemizin ekonomik büyümesine  de büyük katma değer sağlayacak. Tek eksiğimiz tanıtımın” dediler. Karpuz üreticisi ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar; “Karpuz sektörü bizim kamyoncu esnafımıza güzel bir gelir kaynağı ve aynı zamanda işsiz olan vatandaşlarımıza da iş imkanı sağlayacaktır. Dolayısıyla ilçemiz adına çok güzel bir gelir kaynağıdır. Ayrıca karpuz almak için ilçemize dışarıdan gelen tüccarlar buraya ekonomik bir hareketlilik getirecektir.” şeklinde konuştu. Karpuz üreticisi ve Şoförler odası Başkanı Ünvar, “tüm Türkiye’de ki karpuz tüccarlarını ilçemize davet ederek Bağra karpuzu ile tanışmalarını” istedi. Karpuz almak için Seydişehir’e gelen Adanalı tüccarlardan Mehmet Aktürk ise Adana karpuzunun sonu buranın başlangıcıdır diyerek; “Bizim yörede Seydişehir karpuzu daha yeni yeni tanınıyor. Gördük ki buranın topraklarında ne ekersen olur. Karpuzunuz kalite olarak çok güzel. Türkiye’de ün salmış Karacabey karpuzunu aratmıyor. Biz gibi tüccarların çok gelmesi için reklamınızın yapılması gerekiyor. Belediyeniz reklamınızı iyi yapsın.” diyerek tanıtım eksikliğine de vurgu yaptı.  
Seydişehir?in Bağra(Kumluca) karpuzu Türkiye?de aranan kalitede karpuzlar arasında.

Bu yıl bu verimin iyi ve satışların güzel olduğunu söyleyen karpuz üreticileri arka arkaya tüccarların gelmeye başladığını tanıtımlarının iyi yapıldığı takdirde Türkiye’nin dört bir yanına satış yapabileceklerini söylediler.

Çukurova, Mersin yöresinde karpuz hasatının sona ermesiyle buranın hasat mevsiminin başladığını söyleyen karpuz üreticileri, “özellikle İstanbul, Adana, Mersin, İzmir, Antalya, Ankara illerine karpuz gönderiyoruz. Bağra’nın karpuzu son yıllarda yapılan modern üretimle Diyarbakır, Çukurova gibi yerlerin karpuz üretim kalitesini yakaladığını, iyi bir pazarlama ağı kurulduğu zaman Türkiye’nin dört bir yanına satabileceklerini” belirttiler.

Seydişehir’de karpuz üreticiliği yapan Yunus Ünvar, Mehmet Çiftçi ve aynı zamanda Şoförler ve Otomobilciler odası başkanı Hasan Ünvar bu yıl ki karpuz üretiminden çok memnun olduklarını Adana ve Mersin’den tüccarların gelmeye başladığını belirterek; “Artık Bağra karpuzu kalitesi ve aromasıyla adından söz ettirmeye başladı. Topraklarımız karpuz üretimine müsait.  İyi bir tanıtım yapabildiğimiz zaman karpuz üretiminde birçok aile geçinebilecek. İlçemizin ekonomik büyümesine  de büyük katma değer sağlayacak. Tek eksiğimiz tanıtımın” dediler.

Karpuz üreticisi ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ünvar; “Karpuz sektörü bizim kamyoncu esnafımıza güzel bir gelir kaynağı ve aynı zamanda işsiz olan vatandaşlarımıza da iş imkanı sağlayacaktır. Dolayısıyla ilçemiz adına çok güzel bir gelir kaynağıdır. Ayrıca karpuz almak için ilçemize dışarıdan gelen tüccarlar buraya ekonomik bir hareketlilik getirecektir.” şeklinde konuştu.

Karpuz üreticisi ve Şoförler odası Başkanı Ünvar, “tüm Türkiye’de ki karpuz tüccarlarını ilçemize davet ederek Bağra karpuzu ile tanışmalarını” istedi.

Karpuz almak için Seydişehir’e gelen Adanalı tüccarlardan Mehmet Aktürk ise Adana karpuzunun sonu buranın başlangıcıdır diyerek; “Bizim yörede Seydişehir karpuzu daha yeni yeni tanınıyor. Gördük ki buranın topraklarında ne ekersen olur. Karpuzunuz kalite olarak çok güzel. Türkiye’de ün salmış Karacabey karpuzunu aratmıyor. Biz gibi tüccarların çok gelmesi için reklamınızın yapılması gerekiyor. Belediyeniz reklamınızı iyi yapsın.” diyerek tanıtım eksikliğine de vurgu yaptı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.