BALIK ÇOKRATMASI BİZİM…

Türkiye 28.02.2025 - 15:21, Güncelleme: 28.02.2025 - 15:21
 

BALIK ÇOKRATMASI BİZİM…

Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya yöresel ürünü olarak Coğrafi İşareti kabul edilen 4 ürün içerisinden balık çokratması da kabul edilmişti.

Balık çokratmasının coğrafi işaret almasına sevinen Seydişehirliler, Konya’da ve bu bölgede bilinmediğini, balık çokratması yemeğinin Seydişehir’e has bir lezzet olduğunu iddia ederek alınan karara itiraz etti. Seydişehirliler ise, “Büyükşehir’i tebrik ediyoruz. Hakikaten önemli bir ayrıntıyı yakalayarak balık çokratmasının coğrafi işaretini aldı. Ama çokratma bizim yemeğimiz. Coğrafi işaret Seydişehir odaklı olmalıdır” dediler. Seydişehir’de balık çokratmasını en güzel yapanlardan biri olan Ali Balcı, “Balık çokratması bizim yemeğimiz. Atalarımızdan bize intikal eden bir yemek. Rahmetli babam da çok iyi yapardı ve çok severdi. Ben de balık çokratmasını yapmasını ondan öğrendim” diyerek balık çokratmasının Seydişehir’e özgü bir yemek olduğunu söyledi. Balcı, “Balık çokratması sadece sazan balığından değil diğer balıklardan da yapılır. Rahmetli babam çok güzel yapardı. Ben de turizm de çalıştığım zamanlarda ve daha sonra Seydişehir’e geldiğimde sık sık balık çokratmasını güzel yapardım. Ankara’da otel de çalışırken onlar da bilmezdi. Konya merkez de bilmez. Seydişehir’de ve bizden sonra Manavgat’ta bilinen bir yemek. Balık çokratması Seydişehir’in yemeğidir” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi işaretini aldığı balık çokratmasının Seydişehir’e kaydırılmasını istedi. Haber: Ali SAYLAM
Geçtiğimiz günlerde Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya yöresel ürünü olarak Coğrafi İşareti kabul edilen 4 ürün içerisinden balık çokratması da kabul edilmişti.

Balık çokratmasının coğrafi işaret almasına sevinen Seydişehirliler, Konya’da ve bu bölgede bilinmediğini, balık çokratması yemeğinin Seydişehir’e has bir lezzet olduğunu iddia ederek alınan karara itiraz etti.

Seydişehirliler ise, “Büyükşehir’i tebrik ediyoruz. Hakikaten önemli bir ayrıntıyı yakalayarak balık çokratmasının coğrafi işaretini aldı. Ama çokratma bizim yemeğimiz. Coğrafi işaret Seydişehir odaklı olmalıdır” dediler.

Seydişehir’de balık çokratmasını en güzel yapanlardan biri olan Ali Balcı, “Balık çokratması bizim yemeğimiz. Atalarımızdan bize intikal eden bir yemek. Rahmetli babam da çok iyi yapardı ve çok severdi. Ben de balık çokratmasını yapmasını ondan öğrendim” diyerek balık çokratmasının Seydişehir’e özgü bir yemek olduğunu söyledi.

Balcı, “Balık çokratması sadece sazan balığından değil diğer balıklardan da yapılır. Rahmetli babam çok güzel yapardı. Ben de turizm de çalıştığım zamanlarda ve daha sonra Seydişehir’e geldiğimde sık sık balık çokratmasını güzel yapardım. Ankara’da otel de çalışırken onlar da bilmezdi. Konya merkez de bilmez. Seydişehir’de ve bizden sonra Manavgat’ta bilinen bir yemek. Balık çokratması Seydişehir’in yemeğidir” diyerek Büyükşehir Belediyesi’nin coğrafi işaretini aldığı balık çokratmasının Seydişehir’e kaydırılmasını istedi.

Haber: Ali SAYLAM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.