‘BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM’

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2019 - 12:47, Güncelleme: 23.11.2019 - 12:47
 

‘BANA BİR HARF ÖĞRETENİN KIRK YIL KÖLESİ OLURUM’

Özçelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Yönetim Kurulu adına Başkan Ferhat Çelikbaş, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Çelikbaş mesajında şu satırlara yer verdi: “Hz. Ali (R.a)'ın bu kısa sözünde çok büyük manalar yüklüdür. Her şeyden önce okumanın, ilim öğrenmenin, eğitimin önemi vurgulanmaktadır. Bilmek öğrenmekle olur. Öğrenme ve öğretmede, medeniyetlerin ilerlemesi ve yükselmesinin en önemli aktörleri hep öğretmenler olmuştur. Öğretmen, insan yetiştiren bir sanatkârdır. Bu sanatın adı, eğitim, davranışları değiştirme sanatı. Kişide olumlu, faydalı davranışların yerleşmesi, olumsuz davranışların sonlandırılması amacıyla sürdürülen sistematik bir program, insanı insan yapan bir süreçtir. İnsanın insan olabilmesi, onun beşikten mezara kadar bir eğitim sürecinden geçmesini zorunlu kılar. Bu sürecin en önemli öğesi öğretmendir. Öğretmen, kendisine emanet edilen çocukların “insan” olarak yetişebilmeleri için onları maddi ve manevi açıdan sevgiyle şekillendirir. Bu, öğretmenlerin, birer sanatkâr olduklarının bir göstergesidir. Öğretmen, yaratılanların en şereflisi olan insanı yetiştiren, gelişimine katkı sağlayan ve terbiye eden sanatkârdır. Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan Rahmet diler. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar, vatana Millete faydalı daha nice öğrenciler yetiştirmeleri temennisiyle saygılar sunarım.”
Özçelik-İş Sendikası Seydişehir Şube Yönetim Kurulu adına Başkan Ferhat Çelikbaş, öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü kutladı.

Çelikbaş mesajında şu satırlara yer verdi:

“Hz. Ali (R.a)'ın bu kısa sözünde çok büyük manalar yüklüdür. Her şeyden önce okumanın, ilim öğrenmenin, eğitimin önemi vurgulanmaktadır. Bilmek öğrenmekle olur. Öğrenme ve öğretmede, medeniyetlerin ilerlemesi ve yükselmesinin en önemli aktörleri hep öğretmenler olmuştur. Öğretmen, insan yetiştiren bir sanatkârdır. Bu sanatın adı, eğitim, davranışları değiştirme sanatı. Kişide olumlu, faydalı davranışların yerleşmesi, olumsuz davranışların sonlandırılması amacıyla sürdürülen sistematik bir program, insanı insan yapan bir süreçtir. İnsanın insan olabilmesi, onun beşikten mezara kadar bir eğitim sürecinden geçmesini zorunlu kılar. Bu sürecin en önemli öğesi öğretmendir. Öğretmen, kendisine emanet edilen çocukların “insan” olarak yetişebilmeleri için onları maddi ve manevi açıdan sevgiyle şekillendirir. Bu, öğretmenlerin, birer sanatkâr olduklarının bir göstergesidir. Öğretmen, yaratılanların en şereflisi olan insanı yetiştiren, gelişimine katkı sağlayan ve terbiye eden sanatkârdır.

Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehit öğretmenlerimiz olmak üzere, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize Allah’tan Rahmet diler. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutlar, vatana Millete faydalı daha nice öğrenciler yetiştirmeleri temennisiyle saygılar sunarım.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.