Başıboş Köpekler Besi Damındaki Hayvanları Telef Etti

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.02.2019 - 01:59, Güncelleme: 06.02.2019 - 01:59
 

Başıboş Köpekler Besi Damındaki Hayvanları Telef Etti

Başıboş köpekler ahırda bulunan kuzulardan üçünü öldürdü, çoğunu da yaraladı.

Seydişehir’in Gökhüyük Mahallesinde çocukları ile beraber besicilikten geçinen Tayyar Yaman’ın ağılını gece geç saatlerde basan başıboş köpekler ağılda bulunan 365 kuzudan 3’ünü parçalayarak telef etti, 2 sinide ağır yaraladı.   Hayvan sahibi Tayyar Yaman, tesadüfen ağılını kontrol için gitmesiyle daha fazla hayvanın telef olmasını engelledi. Daha öncede aynı sıkıntıyı yaşadığını söyleyen ve çaresiz durumda olduklarını belirten besici Tayyar Yaman: “Çocuklarla beraber geçimimizi besicilikten sağlıyoruz. Ama bu başıboş köpeklerle son zamanlarda başımız dertte. Üç gün öncede böyle bir durumla karşılaştık. Allah’tan kuzuların doğumları nedeniyle gece geç saatlerde olsa sık sık ağılı kontrol ediyoruz. Tesadüfen yine gece bir buçuk sıralarında ağıla gittiğim zamanda çok sayıda köpeğin hayvanlara saldırdığını gördüm. Eğer tesadüfen orda olmasam kuzuların panikleyerek yığılmaları daha büyük faciaya yol açacaktı. Yine de 20.000 TL ya yakın zararımız var. Çünkü ölen üç kuzunun da doğumu yakındı. İnsan sağlığını düşündüğümüz için yaralıları da kesip satmadık. Bu konuda çaresiziz. Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemize başvurduk. Bu başıboş köpeklere bir çare bulamadılar. Ne yapacağımızı şaşırdık.” Diyerek yetkililerden önlem almalarını istedi.
Başıboş köpekler ahırda bulunan kuzulardan üçünü öldürdü, çoğunu da yaraladı.

Seydişehir’in Gökhüyük Mahallesinde çocukları ile beraber besicilikten geçinen Tayyar Yaman’ın ağılını gece geç saatlerde basan başıboş köpekler ağılda bulunan 365 kuzudan 3’ünü parçalayarak telef etti, 2 sinide ağır yaraladı.  

Hayvan sahibi Tayyar Yaman, tesadüfen ağılını kontrol için gitmesiyle daha fazla hayvanın telef olmasını engelledi.

Daha öncede aynı sıkıntıyı yaşadığını söyleyen ve çaresiz durumda olduklarını belirten besici Tayyar Yaman:

“Çocuklarla beraber geçimimizi besicilikten sağlıyoruz. Ama bu başıboş köpeklerle son zamanlarda başımız dertte. Üç gün öncede böyle bir durumla karşılaştık. Allah’tan kuzuların doğumları nedeniyle gece geç saatlerde olsa sık sık ağılı kontrol ediyoruz. Tesadüfen yine gece bir buçuk sıralarında ağıla gittiğim zamanda çok sayıda köpeğin hayvanlara saldırdığını gördüm. Eğer tesadüfen orda olmasam kuzuların panikleyerek yığılmaları daha büyük faciaya yol açacaktı. Yine de 20.000 TL ya yakın zararımız var. Çünkü ölen üç kuzunun da doğumu yakındı. İnsan sağlığını düşündüğümüz için yaralıları da kesip satmadık. Bu konuda çaresiziz. Büyükşehir Belediyesi ve Belediyemize başvurduk. Bu başıboş köpeklere bir çare bulamadılar. Ne yapacağımızı şaşırdık.” Diyerek yetkililerden önlem almalarını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.