BAŞKAN KOYUNCU SORUYOR , VASADA NİÇİN TURİZME KAZANDIRIL MIYOR?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.04.2013 - 05:47, Güncelleme: 18.04.2013 - 05:47
 

BAŞKAN KOYUNCU SORUYOR , VASADA NİÇİN TURİZME KAZANDIRIL MIYOR?

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Bostandere Belediye Başkanı Turan Koyuncu gazetemize bir açıklama yaparak kasabalarında bulunan ?Vasada Antik Kentin? tarihi değerini çok yüksek olduğunu Romalılar?dan kalma bu yerleşim yerinin şimdiye kadar köklü bir kazı yapılmamasını anlam veremediğini söyledi.

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Bostandere Belediye Başkanı Turan Koyuncu gazetemize bir açıklama yaparak kasabalarında bulunan “Vasada Antik Kentin” tarihi değerini çok yüksek olduğunu Romalılar’dan kalma bu yerleşim yerinin şimdiye kadar köklü bir kazı yapılmamasını anlam veremediğini söyledi. Turizmin fabrikasız baca olduğuna dikkat çeken Başkan Koyuncu; “Konya bölgesi turizminin gelişmesi için bu 10 bin yıllık Roma şehri Vasada’nın turizme kazandırılması çok önemli.Bu konuda tüm yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir” dedi. Konya bölgesinde tek antik tiyatronun kasabalarında bulunduğunu söyleyen Başkan Koyuncu: “Burayı görmeye gelen arkeologlar hayran kalıyorlar. Çatalhöyük’te kazı yapan arkeologlar ziyaretlerinde bize burada Çatalhöyük kadar değerli bir antik şehrin bulunduğunu söylediler. Müze müdürümüz ve il turizm müdürümüzde aynı görüşü bildirmelerine rağmen nedense devletimiz burada köklü bir türlü kazı çalışmaları başlatmadı.” Şeklinde konuştu. 1968 DE BULUNAN TİYATRODA SADECE OTURMA ALANLARI BULUNABİLDİ ! 1968 yılında su deposu yapımı için başlatılan kazıda ortaya çıkan antik tiyatro, bölgede antik bir kentin olduğunu da ortaya çıkardı. Geçmişte 10 bin kişinin yaşadığı düşünülen antik kentte ilk olarak tiyatro alanının turizme kazandırılması hedeflenmesine rağmen şimdiye kadar bir izleyicilerin oturduğu bölüm dışında bir kazı çalışmasına başlanamadı. Seydişehir ilçesi sınırlarında Vasada, Amblada, Arvana gibi klasik şehirlerin varlığı belirlenmiştir. Bunlardan Vasada Antik Kenti’nin harabelerine ait kitabe ve mimari parçalar Bostandere Kasabası’nın evlerin duvarlarında görülmektedir. Bunun yanı sıra  Konya Arkeoloji Müzesinde sergilenen Vasada Antik Kenti kalıntıları bulunmaktadır.  
15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Bostandere Belediye Başkanı Turan Koyuncu gazetemize bir açıklama yaparak kasabalarında bulunan ?Vasada Antik Kentin? tarihi değerini çok yüksek olduğunu Romalılar?dan kalma bu yerleşim yerinin şimdiye kadar köklü bir kazı yapılmamasını anlam veremediğini söyledi.

15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Bostandere Belediye Başkanı Turan Koyuncu gazetemize bir açıklama yaparak kasabalarında bulunan “Vasada Antik Kentin” tarihi değerini çok yüksek olduğunu Romalılar’dan kalma bu yerleşim yerinin şimdiye kadar köklü bir kazı yapılmamasını anlam veremediğini söyledi.

Turizmin fabrikasız baca olduğuna dikkat çeken Başkan Koyuncu; “Konya bölgesi turizminin gelişmesi için bu 10 bin yıllık Roma şehri Vasada’nın turizme kazandırılması çok önemli.Bu konuda tüm yetkililerin gerekli hassasiyeti göstermesi gerekir” dedi.

Konya bölgesinde tek antik tiyatronun kasabalarında bulunduğunu söyleyen Başkan Koyuncu: “Burayı görmeye gelen arkeologlar hayran kalıyorlar. Çatalhöyük’te kazı yapan arkeologlar ziyaretlerinde bize burada Çatalhöyük kadar değerli bir antik şehrin bulunduğunu söylediler. Müze müdürümüz ve il turizm müdürümüzde aynı görüşü bildirmelerine rağmen nedense devletimiz burada köklü bir türlü kazı çalışmaları başlatmadı.” Şeklinde konuştu.

1968 DE BULUNAN TİYATRODA SADECE OTURMA ALANLARI BULUNABİLDİ !

1968 yılında su deposu yapımı için başlatılan kazıda ortaya çıkan antik tiyatro, bölgede antik bir kentin olduğunu da ortaya çıkardı. Geçmişte 10 bin kişinin yaşadığı düşünülen antik kentte ilk olarak tiyatro alanının turizme kazandırılması hedeflenmesine rağmen şimdiye kadar bir izleyicilerin oturduğu bölüm dışında bir kazı çalışmasına başlanamadı.

Seydişehir ilçesi sınırlarında Vasada, Amblada, Arvana gibi klasik şehirlerin varlığı belirlenmiştir. Bunlardan Vasada Antik Kenti’nin harabelerine ait kitabe ve mimari parçalar Bostandere Kasabası’nın evlerin duvarlarında görülmektedir. Bunun yanı sıra  Konya Arkeoloji Müzesinde sergilenen Vasada Antik Kenti kalıntıları bulunmaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.