BAŞKAN TUTAL 107 YAŞINDAKİ ASIRLIK ÇINARI ZİYARET ETTİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.09.2018 - 10:05, Güncelleme: 21.09.2018 - 10:05
 

BAŞKAN TUTAL 107 YAŞINDAKİ ASIRLIK ÇINARI ZİYARET ETTİ

Seydişehir Yeniceköy Mahallesinde yaşayan Ahmet Yılmaz , tam 107 yaşında.

  Yeniceköy Mahallesinde ikamet eden Ahmet Yılmaz'ı Belediye Başkanı Mehmet Tutal, evinde ziyaret ederek sohbet etti. Yılmaz'ın ilerleyen yaşına rağmen günlük yaşantısını engelleyecek hiç bir sağlık sorunu bulunmuyor. Yeniceköy'ün en yaşlı kişisi olduğunu kaydeden Ahmet  Yılmaz; dua ettim sürekli devletmize milletimiz, memleketimiz  iyi oldu değil mi. Allahım sizlere sağlıklı ,sıhhatli ömürler ,hayırlı kazançlar , hayırlı vazifeler versin Oturduğum yerde ben seni takip ediyorum.Sen dereköylüsün, öğretmensin  , hacca gidip geldin.Allah kabul etsin. Dünyamız çok güzel oldu.Seydişehir güzel oldu ."dedi.   Seydişehir'den eski kuşak isimleri sayarak Başkan Tutal'la sohbet eden asırlık çınar Yılmaz; Cumhuriyet ilan edildiğinde burda biz davarlar kestik. Kazanlarda et pişirdik ve dağııtık yedik"şeklinde konuştu.   Cumhuriyet Bayramında 11 yaşındaydım okula almadılar beni, büyüksün dediler diyerek Belediye Başkaı Mehmet Tutal'a okula gidemediğinin içindeki burukluğunu  kaydeden Ahmet Yılmaz; benim yaşımda buralarda yok. Belki İstanbulda'da kalmadı. 107 yaşımdayım. Ben bu halimde İstanbul'a gider gelirim. Benden ufak yaşta olanlar hasta yatıyorlar. Çok çalıştım ama şükürler olsun. Ben galiba ölmeyeceğim 2 oğlum 2 kızım var. Damadımın biri İstanbul'da 3 çocuğum Seydişehir'e yerleşti.Bir ara ben rahatsızlandım beni doktora götürdüler.  Kontrollerim yapıldı. Doktorum  amca sen üç yüz yıl yaşarsın çok iyisin sağlıklısın, sen daha çok yaşarsın dedi.Devleti batıracağız galiba. Nasıl olur bu olmaz değil mi "diyerek herkesi güldürdü.    Asırlık çınar Yılmaz'ın ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı olduğunu kaydeden Başkan Tutal;maşallah senin devlete millete yükün yok. Burada yaşıyorsun. hayır duanı bizden eksik etme. Duana ,ihtiyacımız var. Allah sağlıklı sıhhatli ömürler versin.Çocukların bakıyor ilgileniyor.Elinden tesbihin düşmüyor. Maşaallah  namazlarını da kılabiliyorsun"dedi.   Sohbetinde Alacabel tüneli ve Seydişehirin çalışmaları hakkında Başkan Tutal'a sorular soran Ahmet Yılmaz ilerleyen yaşına rağmen hayata dair yaşam mücadelesinin bitmediğini gösterdi.   Güncel konular üzerinede sohbet eden Yılmaz, bazı isteklerini Başkan Tutal'a ileterek bu konuda yardımcı olmasını istedi. Başkan Tutal'ın kendisinden biz artık iznini alalım Ahmet Amca demesi üzerine Ahmet Yılmaz hemen ayağa kalktı. Başkan Tutal , sen zahmet etme aşağı kadar inme desede; aşağıya kadar inerek misafire hürmet önemlidir diyerek uğurladı.    
Seydişehir Yeniceköy Mahallesinde yaşayan Ahmet Yılmaz , tam 107 yaşında.

 

Yeniceköy Mahallesinde ikamet eden Ahmet Yılmaz'ı Belediye Başkanı Mehmet Tutal, evinde ziyaret ederek sohbet etti.

Yılmaz'ın ilerleyen yaşına rağmen günlük yaşantısını engelleyecek hiç bir sağlık sorunu bulunmuyor.

Yeniceköy'ün en yaşlı kişisi olduğunu kaydeden Ahmet  Yılmaz; dua ettim sürekli devletmize milletimiz, memleketimiz  iyi oldu değil mi. Allahım sizlere sağlıklı ,sıhhatli ömürler ,hayırlı kazançlar , hayırlı vazifeler versin Oturduğum yerde ben seni takip ediyorum.Sen dereköylüsün, öğretmensin  , hacca gidip geldin.Allah kabul etsin. Dünyamız çok güzel oldu.Seydişehir güzel oldu ."dedi.

 

Seydişehir'den eski kuşak isimleri sayarak Başkan Tutal'la sohbet eden asırlık çınar Yılmaz; Cumhuriyet ilan edildiğinde burda biz davarlar kestik. Kazanlarda et pişirdik ve dağııtık yedik"şeklinde konuştu.

 

Cumhuriyet Bayramında 11 yaşındaydım okula almadılar beni, büyüksün dediler diyerek Belediye Başkaı Mehmet Tutal'a okula gidemediğinin içindeki burukluğunu  kaydeden Ahmet Yılmaz; benim yaşımda buralarda yok. Belki İstanbulda'da kalmadı. 107 yaşımdayım. Ben bu halimde İstanbul'a gider gelirim. Benden ufak yaşta olanlar hasta yatıyorlar. Çok çalıştım ama şükürler olsun. Ben galiba ölmeyeceğim 2 oğlum 2 kızım var. Damadımın biri İstanbul'da 3 çocuğum Seydişehir'e yerleşti.Bir ara ben rahatsızlandım beni doktora götürdüler.  Kontrollerim yapıldı. Doktorum  amca sen üç yüz yıl yaşarsın çok iyisin sağlıklısın, sen daha çok yaşarsın dedi.Devleti batıracağız galiba. Nasıl olur bu olmaz değil mi "diyerek herkesi güldürdü.

 

 Asırlık çınar Yılmaz'ın ilerleyen yaşına rağmen sağlıklı olduğunu kaydeden Başkan Tutal;maşallah senin devlete millete yükün yok. Burada yaşıyorsun. hayır duanı bizden eksik etme. Duana ,ihtiyacımız var. Allah sağlıklı sıhhatli ömürler versin.Çocukların bakıyor ilgileniyor.Elinden tesbihin düşmüyor. Maşaallah  namazlarını da kılabiliyorsun"dedi.

 

Sohbetinde Alacabel tüneli ve Seydişehirin çalışmaları hakkında Başkan Tutal'a sorular soran Ahmet Yılmaz ilerleyen yaşına rağmen hayata dair yaşam mücadelesinin bitmediğini gösterdi.

 

Güncel konular üzerinede sohbet eden Yılmaz, bazı isteklerini Başkan Tutal'a ileterek bu konuda yardımcı olmasını istedi.

Başkan Tutal'ın kendisinden biz artık iznini alalım Ahmet Amca demesi üzerine Ahmet Yılmaz hemen ayağa kalktı. Başkan Tutal , sen zahmet etme aşağı kadar inme desede; aşağıya kadar inerek misafire hürmet önemlidir diyerek uğurladı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.