BAŞKAN TUTAL, AKÇAY DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 22.10.2015 - 11:50, Güncelleme: 22.10.2015 - 11:50
 

BAŞKAN TUTAL, AKÇAY DERESİ ISLAH ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Seydişehir?in sert kışına göğüs geren Akçay Deresi yıllar sonra yeniden modernize ediliyor.

Seydişehir’in kış günlerindeki yoğun yağışlarını toplayarak şehre zarar vermemesi için planlanan Akçay Deresi’nde yıllar sonra yeniden ıslah çalışmaları başlatıldı. Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Akçay Deresinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Akçay Deresi sayesinde yoğun yağışların şehre zarar vermediğini belirten Tutal, devam eden proje ile kanalın ıslahının yapılarak modern bir hale getirileceğini kaydetti. Başkan Tutal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Burası Seydişehir’in mesire alanı, Bağarası bölgesinden, şehrin içinden geçen bir dere. Kısmi olarak daha önceki dönemlerde yapılmıştı ancak 2800 metrelik bir alan sıkıntılı ve duvarları yapılmamıştı. Projesi hazırdı. İhalesi yapıldı. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları inşallah bir aya kadar tamamlayacağız ve zaman zaman yaşanan su taşkınlarına karşı da önlemimizi almış olacağız. DSİ Bölge müdürümüze teşekkür ediyorum”  Eski motor sanayi ile Değirmenci Mahallesi arasında bulunan taşkın su kanalı taş duvarlar ile örülüyor. Proje kapsamında zemin taş beton ile kaplanırken yüzlerce ton atık kanaldan tahliye edilerek kanal genişletilmesi yapılıyor. Bölgedeki vatandaşın evlerinin yağışlardan zarar görmesi ve kanalın atıklar ile dolu olması mahalle sakinlerinin başlıca sorunlarındandı.  
Seydişehir?in sert kışına göğüs geren Akçay Deresi yıllar sonra yeniden modernize ediliyor.

Seydişehir’in kış günlerindeki yoğun yağışlarını toplayarak şehre zarar vermemesi için planlanan Akçay Deresi’nde yıllar sonra yeniden ıslah çalışmaları başlatıldı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Akçay Deresinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Akçay Deresi sayesinde yoğun yağışların şehre zarar vermediğini belirten Tutal, devam eden proje ile kanalın ıslahının yapılarak modern bir hale getirileceğini kaydetti. Başkan Tutal, açıklamasında şu görüşlere yer verdi. “Burası Seydişehir’in mesire alanı, Bağarası bölgesinden, şehrin içinden geçen bir dere. Kısmi olarak daha önceki dönemlerde yapılmıştı ancak 2800 metrelik bir alan sıkıntılı ve duvarları yapılmamıştı. Projesi hazırdı. İhalesi yapıldı. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Çalışmaları inşallah bir aya kadar tamamlayacağız ve zaman zaman yaşanan su taşkınlarına karşı da önlemimizi almış olacağız. DSİ Bölge müdürümüze teşekkür ediyorum” 

Eski motor sanayi ile Değirmenci Mahallesi arasında bulunan taşkın su kanalı taş duvarlar ile örülüyor. Proje kapsamında zemin taş beton ile kaplanırken yüzlerce ton atık kanaldan tahliye edilerek kanal genişletilmesi yapılıyor. Bölgedeki vatandaşın evlerinin yağışlardan zarar görmesi ve kanalın atıklar ile dolu olması mahalle sakinlerinin başlıca sorunlarındandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.