BAŞKAN TUTAL, HAŞHAŞ TARLASINDA KADIN ÇAPACILARLA

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2016 - 11:40, Güncelleme: 09.03.2016 - 11:40
 

BAŞKAN TUTAL, HAŞHAŞ TARLASINDA KADIN ÇAPACILARLA

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nde ekmek parası için tarlada çalışan kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü iki yıldır farklı etkinliklerle kutlayan ve kadınların  her alanda söz sahibi olduklarını kaydeden Başkan Tutal, bu yıl tarlalarda haşhaş çapası yapan kadınları çalıştıkları tarlada ziyaret etti. Seydişehir’e bağlı Ortakaraören Mahallesinde tarlada haşhaş çapası yapan kadınları ziyaret eden Başkan Tutal,  ellerinde çapaları ve alınlarının terleriyle kazandıkları ekmeklerini eve götürmenin mutluluğunu yaşayan kadınların Kadınlar Günü’nü tebrik ederek karanfil takdim etti. Kendisinin de köylü çocuğunu olduğunu ve geçmişte ailesiyle birlikte tarlalarda çapa yaptığını kaydeden Başkan Tutal, kadınların bir gün değil her gün el üstünde tutulması gerektiğini belirtti. Çalışan bayanlar veya okuyan hanımların bazı haklarını elde ederek belirli noktaya geldiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ Sizler  bu ülkeye,  kendi ailelerine en fazla katma değeri olan emekçi kardeşlerimizsiniz. Sizlerin hatırını soralım istedik. Ekmeğinizi tırnaklarınızla kazıyarak kazanıyorsunuz. Asıl tebrik edilmesi gereken, eli öpülmesi gereken analar olarak ,kardeşler olarak , köylü çocuğu olarak sizler bunlara daha çok layıksınız’’ dedi. Arazi işinin kolay olmadığını belirten Başkan Tutal;’’ şunu söyleyebiliriz ki kuruşunun her  noktasına kadar alın teri olan bir iş. Sizler geliyorsunuz sabahtan akşama kadar elinizde çapa çalışıyorsunuz. Sonuna kadar son kuruşuna kadar helal bir iş . Rabbim yardımcınız olsun. Kimileri masa başlarında çalışarak , kimileri ise arazide çalışarak  kazanırlar ,hayat böyle bir şekilde devam eder gider’’şeklinde konuştu. Hiç beklemedikleri bir anda Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı karşılarında gören  haşhaş çapası yapan kadınlar ise, kendisine bu duyarlı ve ince düşüncesinden dolayı teşekkür ederek kadınlar ve Seydişehir için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Tutal’a  teşekkür ettiler.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü?nde ekmek parası için tarlada çalışan kadınlara karanfil dağıtarak günlerini kutladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü iki yıldır farklı etkinliklerle kutlayan ve kadınların  her alanda söz sahibi olduklarını kaydeden Başkan Tutal, bu yıl tarlalarda haşhaş çapası yapan kadınları çalıştıkları tarlada ziyaret etti.

Seydişehir’e bağlı Ortakaraören Mahallesinde tarlada haşhaş çapası yapan kadınları ziyaret eden Başkan Tutal,  ellerinde çapaları ve alınlarının terleriyle kazandıkları ekmeklerini eve götürmenin mutluluğunu yaşayan kadınların Kadınlar Günü’nü tebrik ederek karanfil takdim etti.

Kendisinin de köylü çocuğunu olduğunu ve geçmişte ailesiyle birlikte tarlalarda çapa yaptığını kaydeden Başkan Tutal, kadınların bir gün değil her gün el üstünde tutulması gerektiğini belirtti.

Çalışan bayanlar veya okuyan hanımların bazı haklarını elde ederek belirli noktaya geldiklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;’’ Sizler  bu ülkeye,  kendi ailelerine en fazla katma değeri olan emekçi kardeşlerimizsiniz. Sizlerin hatırını soralım istedik. Ekmeğinizi tırnaklarınızla kazıyarak kazanıyorsunuz. Asıl tebrik edilmesi gereken, eli öpülmesi gereken analar olarak ,kardeşler olarak , köylü çocuğu olarak sizler bunlara daha çok layıksınız’’ dedi.

Arazi işinin kolay olmadığını belirten Başkan Tutal;’’ şunu söyleyebiliriz ki kuruşunun her  noktasına kadar alın teri olan bir iş. Sizler geliyorsunuz sabahtan akşama kadar elinizde çapa çalışıyorsunuz. Sonuna kadar son kuruşuna kadar helal bir iş . Rabbim yardımcınız olsun. Kimileri masa başlarında çalışarak , kimileri ise arazide çalışarak  kazanırlar ,hayat böyle bir şekilde devam eder gider’’şeklinde konuştu.

Hiç beklemedikleri bir anda Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ı karşılarında gören  haşhaş çapası yapan kadınlar ise, kendisine bu duyarlı ve ince düşüncesinden dolayı teşekkür ederek kadınlar ve Seydişehir için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Tutal’a  teşekkür ettiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.