BAŞKAN TUTAL, MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Güncel 26.08.2022 - 12:09, Güncelleme: 26.08.2022 - 12:09
 

BAŞKAN TUTAL, MALAZGİRT ZAFERİ MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Malazgirt Zaferinin 951. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tutal, yayımlamış olduğu mesajında Malazgirt Zaferi’nin şanlı tarihin  en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydetti. Başkan Tutal, “Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Büyük Komutan Alparslan yönetimindeki Türk Ordusu’nun, cesaret, kahramanlık ve fedakarlık örneği sergileyerek kazandığı bu zafer, Anadolu’da Türk devletlerinin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımı olmuştur.  Çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarının, Türk Milleti’yle buluşması anlamına gelen Malazgirt Zaferi, şanlı tarihimiz içinde en önemli dönüm noktalarından birisidir. Malazgirt Zaferi gök kubbe altında ahitleşen iki kardeş toplumun kıyamete kadar sürecek birlikteliğinin sembolüdür. Gücünü maneviyatından alan milletimiz, tarih boyunca eşsiz zaferler kazanarak, Anadolu’nun Türkiye halklarından başka bir millete vatan olmayacağını sayısız kez ispat etmiştir.  Malazgirt Zaferi ve sonrasında yaşananlar bunun göstergesidir. Bu büyük medeniyet birikiminin mirasçıları olarak, bütün bereketiyle bize kucak açan bu topraklarda; barış ve kardeşliği yükseltmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya, huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam edecek  Milletimiz, atalarının kahramanca savaşarak vatan yaptıkları ve her şartta korudukları bu topraklara sonsuza kadar sahip çıkacaktır.  Geçmişimizden aldığımız güçle, aziz milletimiz hedeflerine ülke olarak güçlü ve kararlı adımlarla istikrar ve güvenle ilerliyoruz. Dünya durdukça yaşamak istediğimiz Anadolu’da, millet olarak barış içinde, birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir. Geleceğimize duyduğumuz güvenin teminatı, geçmişimizdir. Amacımız, geçmişimizden aldığımız ilhamla dünya ülkeleri arasında varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirmektir. Bu vesileyle dünya tarihindeki çok önemli değişimleri başlatan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Sultan Alparslan ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Malazgirt Zaferinin 951. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Tutal, yayımlamış olduğu mesajında Malazgirt Zaferi’nin şanlı tarihin  en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu kaydetti.

Başkan Tutal, “Milletimize Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Büyük Komutan Alparslan yönetimindeki Türk Ordusu’nun, cesaret, kahramanlık ve fedakarlık örneği sergileyerek kazandığı bu zafer, Anadolu’da Türk devletlerinin kuruluşuna uzanan sürecin ilk adımı olmuştur.

 Çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Anadolu topraklarının, Türk Milleti’yle buluşması anlamına gelen Malazgirt Zaferi, şanlı tarihimiz içinde en önemli dönüm noktalarından birisidir.

Malazgirt Zaferi gök kubbe altında ahitleşen iki kardeş toplumun kıyamete kadar sürecek birlikteliğinin sembolüdür. Gücünü maneviyatından alan milletimiz, tarih boyunca eşsiz zaferler kazanarak, Anadolu’nun Türkiye halklarından başka bir millete vatan olmayacağını sayısız kez ispat etmiştir.

  Malazgirt Zaferi ve sonrasında yaşananlar bunun göstergesidir. Bu büyük medeniyet birikiminin mirasçıları olarak, bütün bereketiyle bize kucak açan bu topraklarda; barış ve kardeşliği yükseltmeye, birlik ve beraberliğimizi korumaya, huzur ve güven içerisinde yaşamaya devam edecek  Milletimiz, atalarının kahramanca savaşarak vatan yaptıkları ve her şartta korudukları bu topraklara sonsuza kadar sahip çıkacaktır.

 Geçmişimizden aldığımız güçle, aziz milletimiz hedeflerine ülke olarak güçlü ve kararlı adımlarla istikrar ve güvenle ilerliyoruz. Dünya durdukça yaşamak istediğimiz Anadolu’da, millet olarak barış içinde, birlikte yaşamak en büyük dileğimizdir. Geleceğimize duyduğumuz güvenin teminatı, geçmişimizdir. Amacımız, geçmişimizden aldığımız ilhamla dünya ülkeleri arasında varlığımızı onurlu bir şekilde devam ettirmektir.

Bu vesileyle dünya tarihindeki çok önemli değişimleri başlatan Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, Sultan Alparslan ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet, saygı ve şükranla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.