BAŞKAN TUTAL; “MİRAÇ, BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN MANEVİ BİR TERFİDİR"

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2021 - 11:05, Güncelleme: 09.03.2021 - 11:05
 

BAŞKAN TUTAL; “MİRAÇ, BİZ MÜSLÜMANLAR İÇİN MANEVİ BİR TERFİDİR"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tutal, Merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı ve mübarek üç aylar içerisinde yer alan, içinde büyük hikmetler barındıran Miraç Kandili’nin Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğu kaydetti.   Miraç Kandili’ne kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Recep ayının 27. gecesi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğunu ifade eder.   Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. Bu bilinçle idrak ettiğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek gecelerden biridir. Bu gece dualarımız barışın sağlanması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır.   Bu duygu ve düşüncelerle bu kutlu gecede açılan ellerin ve yapılan duaların, memleketimizin ve tüm İslam aleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, Milletimizin huzuruna ve bereketine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Kandilimiz Mübarek Olsun "          
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Tutal, Merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı ve mübarek üç aylar içerisinde yer alan, içinde büyük hikmetler barındıran Miraç Kandili’nin Müslümanlar için büyük bir öneme sahip olduğu kaydetti.

 

Miraç Kandili’ne kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşandığını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in Recep ayının 27. gecesi Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan semaya, ilahi huzura yaptığı hikmet yüklü yolculuğunu ifade eder.

 

Miraç, biz Müslümanlar için manevi bir terfidir. Bu bilinçle idrak ettiğimiz Miraç Kandili de diğer kandil geceleri gibi, insanın gönlünü aydınlatan, toplumun manevi değerlerinin güçlenmesine vesile olan, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, paylaşmanın, komşuluk ve akrabalık hukukunun arttığı, milletimizin ve tüm İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir coşkuyla idrak ettiği mübarek gecelerden biridir. Bu gece dualarımız barışın sağlanması, manevi ve kültürel değerlerimizin muhafazası, bütün insanlığın selameti, iyiliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve merhametin artması için olmalıdır.

 

Bu duygu ve düşüncelerle bu kutlu gecede açılan ellerin ve yapılan duaların, memleketimizin ve tüm İslam aleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, Milletimizin huzuruna ve bereketine vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Kandilimiz Mübarek Olsun "

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.