BAYAN BAŞSAVCIMIZ GİDİYOR...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.06.2016 - 05:21, Güncelleme: 09.06.2016 - 05:21
 

BAYAN BAŞSAVCIMIZ GİDİYOR...

2 yıldır ilçemizde görev yapan Başsavcı Duygu Bayar?ın Sinop?a tayini çıktı.

Türkiye’nin ilk ağır ceza başsavcısı olan Türkiye’de ikinci bölge olarak da bilinen Sinop iline terfi’en tayininin çıkması Seydişehir’de üzüntü yarattı. İlçemizde ki görev süresince Seydişehir halkı ve kurumlarla uyumlu bir çalışma sergileyen başsavcı Duygu Bayar geçtiğimiz günlerde hizmete giren yeni T tipi kapalı cezaevinin biran evvel açılmasında büyük çabaları olmuş bu çabalar neticesinde bölge cezaevi hızlı bir şekilde tamamlanıp faaliyete geçmişti. Ağır başlı ve güler yüzlü olmasıyla halka özellikle şehit ailelerine ilgi göstermesiyle tanınan Duygu Bayar ilçemizde görev yaptığı süresince de yeni bir Adliye binası yapılmasını talep ederek çalışmaları yakından takip etmişti. Seydişehir B tipi kapalı ceza infaz kurumu 1952 yılından beri hizmet vermekte iken başsavcı Duygu Bayar’ın döneminde daha modern ve teknolojik bakımdan daha donanımlı Seydişehir T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu 23.03.2016 tarihinde açılmış olup kapalı bölümünün 400, açık bölümünün 140 tutuklu hükümlü kapasiteli. Kurumun uygulanan eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında, hükümlü ve tutukluların rehabilite edilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla kurum bünyesinde iş ve meslek edindirme kursları düzenlenebilmesi için atölyeler, derslikler, kütüphane, spor ve konferans salonları mevcut olarak hizmete başladı.
2 yıldır ilçemizde görev yapan Başsavcı Duygu Bayar?ın Sinop?a tayini çıktı.

Türkiye’nin ilk ağır ceza başsavcısı olan Türkiye’de ikinci bölge olarak da bilinen Sinop iline terfi’en tayininin çıkması Seydişehir’de üzüntü yarattı.

İlçemizde ki görev süresince Seydişehir halkı ve kurumlarla uyumlu bir çalışma sergileyen başsavcı Duygu Bayar geçtiğimiz günlerde hizmete giren yeni T tipi kapalı cezaevinin biran evvel açılmasında büyük çabaları olmuş bu çabalar neticesinde bölge cezaevi hızlı bir şekilde tamamlanıp faaliyete geçmişti.

Ağır başlı ve güler yüzlü olmasıyla halka özellikle şehit ailelerine ilgi göstermesiyle tanınan Duygu Bayar ilçemizde görev yaptığı süresince de yeni bir Adliye binası yapılmasını talep ederek çalışmaları yakından takip etmişti.

Seydişehir B tipi kapalı ceza infaz kurumu 1952 yılından beri hizmet vermekte iken başsavcı Duygu Bayar’ın döneminde daha modern ve teknolojik bakımdan daha donanımlı Seydişehir T tipi kapalı ve açık ceza infaz kurumu 23.03.2016 tarihinde açılmış olup kapalı bölümünün 400, açık bölümünün 140 tutuklu hükümlü kapasiteli. Kurumun uygulanan eğitim ve iyileştirme faaliyetleri kapsamında, hükümlü ve tutukluların rehabilite edilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla kurum bünyesinde iş ve meslek edindirme kursları düzenlenebilmesi için atölyeler, derslikler, kütüphane, spor ve konferans salonları mevcut olarak hizmete başladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.