BAYAVŞAR KÖMÜR İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 21.07.2015 - 07:07, Güncelleme: 21.07.2015 - 07:07
 

BAYAVŞAR KÖMÜR İŞÇİLERİ İŞ BIRAKTI

ETİ Alüminyum BayAvşar kömür işletmelerinde çalışan 100?e yakın işçi sendikal örgütlenmelerine işveren karşı çıktığı için süresiz iş bırakma eylemi başlattılar.

Türkiye Maden-İş sendikası Konya havalisi şubesinin işyerlerinde sendikalaşma faaliyeti yürüttükleri için 16 işçinin işveren tarafından Seydişehir dışındaki iş yerlerine gönderildiğini iddia eden BayAvşar kömür işletme işçileri bu arkadaşlarını tekrar iş yerlerine dönünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler. Bugün işbaşı yapmayan ve işyeri önünde topluca süresiz iş bırakma eylemini başlatan işçiler adına konuşan Türkiye Maden-İş sendikası Konya havalisi şube başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin yapılan eylem ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bizler, Türkiye Maden-İş Sendikası Konya  havalisi şubesi olarak arkadaşlarımızla geçtiğimiz ayda bir örgütlenme faaliyetinde bulunduk. Arkadaşlarımız çoğunluğu sağlayabilecek şekilde üye oldular.  Tabi bunu iş veren duyar duymaz 16 tane baş çeken diyebileceğimiz arkadaşlarımızı il dışında saçma sapan görevlere verdiler. Örneğin; İstanbul havalimanı, Artvin, Çankırı, Rize gibi değişik yerlere üçer, beşer kişi görevlendirme yaptılar. Bu tamamen sendikal oluşumu engellemek içindi. Arkadaşlarla bizde karar aldık bu 16 arkadaşımızı göndermeyeceğiz.”dedi. Bu gönderme işini sendikalaşma nedeni ile olduğunu söyleyen Maden-İş Sendikası Konya havalisi şube başkanı Çetin; “ İşverenimiz sendikaya baskı yapma metodunu seçti  ancak biz arkadaşlarımızı göndermeyeceğiz. Şuan da iki vardiyaya hiçbir arkadaşımız girmeyecek. Bizim istediğimiz bu arkadaşlarımız burada işlerine devam etmeleridir. Bizlerde iş yerlerimize dönerek çalışmaya başlayacağız.” Şeklinde konuştular.    
ETİ Alüminyum BayAvşar kömür işletmelerinde çalışan 100?e yakın işçi sendikal örgütlenmelerine işveren karşı çıktığı için süresiz iş bırakma eylemi başlattılar.

Türkiye Maden-İş sendikası Konya havalisi şubesinin işyerlerinde sendikalaşma faaliyeti yürüttükleri için 16 işçinin işveren tarafından Seydişehir dışındaki iş yerlerine gönderildiğini iddia eden BayAvşar kömür işletme işçileri bu arkadaşlarını tekrar iş yerlerine dönünceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Bugün işbaşı yapmayan ve işyeri önünde topluca süresiz iş bırakma eylemini başlatan işçiler adına konuşan Türkiye Maden-İş sendikası Konya havalisi şube başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin yapılan eylem ile ilgili yaptığı açıklamada; “Bizler, Türkiye Maden-İş Sendikası Konya  havalisi şubesi olarak arkadaşlarımızla geçtiğimiz ayda bir örgütlenme faaliyetinde bulunduk. Arkadaşlarımız çoğunluğu sağlayabilecek şekilde üye oldular.  Tabi bunu iş veren duyar duymaz 16 tane baş çeken diyebileceğimiz arkadaşlarımızı il dışında saçma sapan görevlere verdiler. Örneğin; İstanbul havalimanı, Artvin, Çankırı, Rize gibi değişik yerlere üçer, beşer kişi görevlendirme yaptılar. Bu tamamen sendikal oluşumu engellemek içindi. Arkadaşlarla bizde karar aldık bu 16 arkadaşımızı göndermeyeceğiz.”dedi.

Bu gönderme işini sendikalaşma nedeni ile olduğunu söyleyen Maden-İş Sendikası Konya havalisi şube başkanı Çetin; “ İşverenimiz sendikaya baskı yapma metodunu seçti  ancak biz arkadaşlarımızı göndermeyeceğiz. Şuan da iki vardiyaya hiçbir arkadaşımız girmeyecek. Bizim istediğimiz bu arkadaşlarımız burada işlerine devam etmeleridir. Bizlerde iş yerlerimize dönerek çalışmaya başlayacağız.” Şeklinde konuştular.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.