BAYRAM BAYRAM...

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 15.05.2021 - 01:03, Güncelleme: 15.05.2021 - 01:03
 

BAYRAM BAYRAM...

Hakkı Balcı Köşe Yazısı

Cem Uzan’ın parayla oy satın alıp sonrasında devletin üzerine çöktüğü günlerdi.  Oportinist bir karakter karşımdaki misafir koltuğunda oturmuş ahkam kesiyordu.  Yarı solcu, yarı sağcı geçinen çeyrek müslüman ince dalağan bir adam...  Boyundan büyük meselelerin hakimi...  Saf tuttuğu isimlerde aynı.  Elhamdülillah, ailem evlatlarım en yakın şahittirlerim...  Rabbim bana ne kamu malından ne de başka bir kapıdan haksız kazanç elde etmeme hiç müsaade etmedi.  Hiç bir siyasi oluşuma pragmatik kaygılarla aidiyet duygusu taşımadığım için de rahatım.  ‘Abi’ hitabı ile direkt söyledim.  “Ha burda yapmadığın mesailerin parasını almışsın, ha devletin malını merkezden cukka etmişsin ne farkı var?” Sen cuma günü yapacağın yarım saatlik işi cumartesiye pazara 15’er dakika bölüştürüp yüzde yüzelli farkıyla mesai al... Aldığın bu haksız kazanç neredeyse bir maaş tutarını bulsun. Sonra da Payitaht’ta dönen rantlardan, hırsızlıklardan, yolsuzluklardan, adaletten bahset... Buradan Sedat Peker-Devlet ilişkilerine dem vuran ve bu kirli ilişkiler üzerinden siyaset yapan dibimizdekilere sesleniyorum.  Che Guevara ya da Deniz Gezmiş, Ayasofya ya da  Kubbetüs Sahra, Vatan Millet ya da Sakarya, Hangi kisve altına bürünürseniz bürünün bırakın merkezi siyaset üzerinden ahkam kesmeleri... Bırakın üstenci üstenci halleri... Sıktırsam karnınızı, bu şehrin hasır altından götürülmüş nimetleri çıkar. ARAPLAR SIRTIMIZDAN VURDU...  Velevki Araplar sırtımızdan vurdu.  İstanbul kuşatması esnasında 600 kişilik adamı ile Bizans saflarında yer alıp Osmanlı’ya karşı savaşan Orhan Çelebi’yi nereye koyacağız? Jön Türkleri, Rum, Ermeni, Fransız, Rus, ayrılıkçı Balkan teba ve daha birçok bölücü unsurla birlikte Osmanlı aleyhine ülke dışında ihanet toplantıları yapan Osmanlı’yı 1. Dünya savaşına sürükleyen, sonuçları itibari ile hem bir felaketi, hemde geleceğimizi bir kaosa dönüştüren İttihat ve Terakkicileri nereye koyacağız?   Daha dün ülkemizin kalbi Meclisi vuran, yüzlerce şehit verdiğimiz 15 Temmuz ihanetinin taşeronu deyyus Fethullah Gülen’i nereye koyacağız? Bütün bunlardan, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki daha bir çok ihanetten ve hainden yola çıkarak Türk milleti haindir, arkadan vurur diyebilir miyiz?  Diyelim ki Araplar bizi arkamızdan vurdu... Avrupa'ya niçin bizi sanki alnımızın ortasından öpmüş gibi bakıyoruz?  İsraili tanıyan ilk müslüman ama 44. Ülkeyiz Yıllarca İsraili ilk tanıyan ülke Türkiye diyerek oluşturulan algıya göre hareket edersek topyekün bu zulmün Müsebbibi Türkiye’dir. Türklerdir diyebilir miyiz? İmzayı atanlar belli halka sorsunlar bakalım tanır mı israili? Dolayısı ile yönetici konumunda olanların yaptıkları hiçbir zaman halka mâl edilemez kardeşim... Çocukların öldüğü, öldürüldüğü bir ortamda “eee ama şöyle oldu, böyle oldu” diye tarihten bir kesit alıp ahkam kesmekle neyi çözüyoruz?  5 yaşındaki bir çocuğun suçu nedir?  Bu nasıl bir vicdan? Ama maalesef ortalığı karıştıran muadiller yine işbaşında... Hiç mi ders almayız?  Rabbim sonumuzu hayır getire?
Hakkı Balcı Köşe Yazısı


Cem Uzan’ın parayla oy satın alıp sonrasında devletin üzerine çöktüğü günlerdi. 

Oportinist bir karakter karşımdaki misafir koltuğunda oturmuş ahkam kesiyordu. 

Yarı solcu, yarı sağcı geçinen çeyrek müslüman ince dalağan bir adam... 

Boyundan büyük meselelerin hakimi... 

Saf tuttuğu isimlerde aynı. 

Elhamdülillah, ailem evlatlarım en yakın şahittirlerim... 

Rabbim bana ne kamu malından ne de başka bir kapıdan haksız kazanç elde etmeme hiç müsaade etmedi. 

Hiç bir siyasi oluşuma pragmatik kaygılarla aidiyet duygusu taşımadığım için de rahatım. 

‘Abi’ hitabı ile direkt söyledim. 

“Ha burda yapmadığın mesailerin parasını almışsın, ha devletin malını merkezden cukka etmişsin ne farkı var?”

Sen cuma günü yapacağın yarım saatlik işi cumartesiye pazara 15’er dakika bölüştürüp yüzde yüzelli farkıyla mesai al...

Aldığın bu haksız kazanç neredeyse bir maaş tutarını bulsun. Sonra da Payitaht’ta dönen rantlardan, hırsızlıklardan, yolsuzluklardan, adaletten bahset...

Buradan Sedat Peker-Devlet ilişkilerine dem vuran ve bu kirli ilişkiler üzerinden siyaset yapan dibimizdekilere sesleniyorum. 

Che Guevara ya da Deniz Gezmiş,
Ayasofya ya da  Kubbetüs Sahra,
Vatan Millet ya da Sakarya,

Hangi kisve altına bürünürseniz bürünün bırakın merkezi siyaset üzerinden ahkam kesmeleri...

Bırakın üstenci üstenci halleri...

Sıktırsam karnınızı, bu şehrin hasır altından götürülmüş nimetleri çıkar.

ARAPLAR SIRTIMIZDAN VURDU... 

Velevki Araplar sırtımızdan vurdu. 

İstanbul kuşatması esnasında 600 kişilik adamı ile Bizans saflarında yer alıp Osmanlı’ya karşı savaşan Orhan Çelebi’yi nereye koyacağız?

Jön Türkleri, Rum, Ermeni, Fransız, Rus, ayrılıkçı Balkan teba ve daha birçok bölücü unsurla birlikte Osmanlı aleyhine ülke dışında ihanet toplantıları yapan Osmanlı’yı 1. Dünya savaşına sürükleyen, sonuçları itibari ile hem bir felaketi, hemde geleceğimizi bir kaosa dönüştüren İttihat ve Terakkicileri nereye koyacağız?
 
Daha dün ülkemizin kalbi Meclisi vuran, yüzlerce şehit verdiğimiz 15 Temmuz ihanetinin taşeronu deyyus Fethullah Gülen’i nereye koyacağız?

Bütün bunlardan, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemindeki daha bir çok ihanetten ve hainden yola çıkarak Türk milleti haindir, arkadan vurur diyebilir miyiz? 

Diyelim ki Araplar bizi arkamızdan vurdu... Avrupa'ya niçin bizi sanki alnımızın ortasından öpmüş gibi bakıyoruz? 

İsraili tanıyan ilk müslüman ama 44. Ülkeyiz Yıllarca İsraili ilk tanıyan ülke Türkiye diyerek oluşturulan algıya göre hareket edersek topyekün bu zulmün Müsebbibi Türkiye’dir. Türklerdir diyebilir miyiz? İmzayı atanlar belli halka sorsunlar bakalım tanır mı israili?

Dolayısı ile yönetici konumunda olanların yaptıkları hiçbir zaman halka mâl edilemez kardeşim...

Çocukların öldüğü, öldürüldüğü bir ortamda “eee ama şöyle oldu, böyle oldu” diye tarihten bir kesit alıp ahkam kesmekle neyi çözüyoruz? 

5 yaşındaki bir çocuğun suçu nedir? 
Bu nasıl bir vicdan?

Ama maalesef ortalığı karıştıran muadiller yine işbaşında...

Hiç mi ders almayız? 
Rabbim sonumuzu hayır getire?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.