BAYRAM TELAŞI…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 13.06.2018 - 04:36, Güncelleme: 13.06.2018 - 04:36
 

BAYRAM TELAŞI…

Ramazan Bayramı’na 2 gün kala özellikle alışveriş merkezleri, yufkacılar ve tatlıcılar da yoğunluk yaşanıyor.

Bayram hareketliliğinin yaşandığı şu günlerde işleri kesat giden esnafın da yüzü gülmeye başladı. Eskiden gelenek haline gelen ev hanımlarının marifetleriyle bayram için özel yaptıkları su böreği ve baklavaları, işin kolayına kaçarak hazır yufkadan yapmaya başlamaları, pastacı ve yufkacılara bayram sevinci yaşatıyor. Vatandaşlar, hazır yufka almak, börek ve baklava yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturuyor. Öte yandan bayramlık giysiler için gidilen giyim mağazalarında da bayrama az kalan şu günlerde büyük hareketlilik yaşanıyor.   Bayramın yaklaşmasıyla akşamları da dükkân açan esnaflar, “Son yıllarda işimiz git gide azalıyor. Bayramları dört gözle bekliyoruz. Bayramlar da olmasa bizim işimiz sakat” diyerek bayram alışverişlerinden memnuniyetlerini dile getiriyorlar.
Ramazan Bayramı’na 2 gün kala özellikle alışveriş merkezleri, yufkacılar ve tatlıcılar da yoğunluk yaşanıyor.

Bayram hareketliliğinin yaşandığı şu günlerde işleri kesat giden esnafın da yüzü gülmeye başladı.

Eskiden gelenek haline gelen ev hanımlarının marifetleriyle bayram için özel yaptıkları su böreği ve baklavaları, işin kolayına kaçarak hazır yufkadan yapmaya başlamaları, pastacı ve yufkacılara bayram sevinci yaşatıyor.

Vatandaşlar, hazır yufka almak, börek ve baklava yaptırmak için uzun kuyruklar oluşturuyor.

Öte yandan bayramlık giysiler için gidilen giyim mağazalarında da bayrama az kalan şu günlerde büyük hareketlilik yaşanıyor.  

Bayramın yaklaşmasıyla akşamları da dükkân açan esnaflar, “Son yıllarda işimiz git gide azalıyor. Bayramları dört gözle bekliyoruz. Bayramlar da olmasa bizim işimiz sakat” diyerek bayram alışverişlerinden memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.