BELDİBİ, İÇERİKIŞLA VE GÖKÇEHÜYÜK ARAZİSİ SULAR ALTINDA KALDI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2015 - 06:59, Güncelleme: 01.01.2015 - 06:59
 

BELDİBİ, İÇERİKIŞLA VE GÖKÇEHÜYÜK ARAZİSİ SULAR ALTINDA KALDI

Seydişehir?de iki gündür aralıksız yağan sağanak yağış tarım alanlarında su baskınlarına neden oldu.

Seydişehir’de iki gündür aralıksız yağan sağanak yağış tarım alanlarında su baskınlarına neden oldu. İlçede metrekare başına düşen yağış miktarı 80 kg geçince Beldibi ve içerikışla’da 1 milyon metrekarelik hububat ekili alanı sular altında bırakırken yeni yapılan Seydişehir- Taraşçı yolu kenarında kalan bahçeler de sular altında kaldığı için girilmez hale geldi. Beldibi ve İçerikışla Mevkii’ndeki arazilerdeki su baskınlarına sebep olarak Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yeterli derecede su taşkınlarını önleme kanalları yapılmadığı buna bağlı olarak aşırı yağışlar nedeniyle Suğla su havzasının geri tepmesinden meydana geldiği iddia edildi. Seydişehir- Taraşçı yolunun özellikle Seydişehir girişindeki su taşkınlarının ise karayollarının yol kenarlarındaki sanatsal yapılanma eksikliğinden kaynaklandığı öğrenildi. Beldibi Mevkiinde arazisi ve işletmesi bulunan Mehmet sağlam yaptığı açıklamada “Yağan yağmur sularının tahliye olamaması ve Suğla depolama alanındaki suyun geriye doğru şişmesi neticesinde oluşan tarım sahalarının suyla kaplanması hadisesidir. Devlet Su İşlerinin yeniden ekim yaparak bölgeyi su baskınlarından korumasını talep ediyoruz. 1 milyon kare alan 1.5 metre su var.,. Buralar hububat ekili alanlar ve hepsi zarar görür.” Dedi. Taraşçı yolu kenarında bulunan vatandaşlar “Yol çok yüksekte kaldı. Böyle aşırı yağışlarda Sanatsal yapı tamamlanmadığı için bahçelerimize giremiyoruz, kümeslerimizdeki hayvanlarımız sular altında kalıyor. Mağduriyet yaşıyoruz. Bu sıkıntımızı gidermek için Karayollarının önlem almasını istiyoruz.” Şeklinde konuştular.  
Seydişehir?de iki gündür aralıksız yağan sağanak yağış tarım alanlarında su baskınlarına neden oldu.

Seydişehir’de iki gündür aralıksız yağan sağanak yağış tarım alanlarında su baskınlarına neden oldu.

İlçede metrekare başına düşen yağış miktarı 80 kg geçince Beldibi ve içerikışla’da 1 milyon metrekarelik hububat ekili alanı sular altında bırakırken yeni yapılan Seydişehir- Taraşçı yolu kenarında kalan bahçeler de sular altında kaldığı için girilmez hale geldi.

Beldibi ve İçerikışla Mevkii’ndeki arazilerdeki su baskınlarına sebep olarak Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yeterli derecede su taşkınlarını önleme kanalları yapılmadığı buna bağlı olarak aşırı yağışlar nedeniyle Suğla su havzasının geri tepmesinden meydana geldiği iddia edildi.

Seydişehir- Taraşçı yolunun özellikle Seydişehir girişindeki su taşkınlarının ise karayollarının yol kenarlarındaki sanatsal yapılanma eksikliğinden kaynaklandığı öğrenildi.

Beldibi Mevkiinde arazisi ve işletmesi bulunan Mehmet sağlam yaptığı açıklamada “Yağan yağmur sularının tahliye olamaması ve Suğla depolama alanındaki suyun geriye doğru şişmesi neticesinde oluşan tarım sahalarının suyla kaplanması hadisesidir. Devlet Su İşlerinin yeniden ekim yaparak bölgeyi su baskınlarından korumasını talep ediyoruz. 1 milyon kare alan 1.5 metre su var.,. Buralar hububat ekili alanlar ve hepsi zarar görür.” Dedi.

Taraşçı yolu kenarında bulunan vatandaşlar “Yol çok yüksekte kaldı. Böyle aşırı yağışlarda Sanatsal yapı tamamlanmadığı için bahçelerimize giremiyoruz, kümeslerimizdeki hayvanlarımız sular altında kalıyor. Mağduriyet yaşıyoruz. Bu sıkıntımızı gidermek için Karayollarının önlem almasını istiyoruz.” Şeklinde konuştular.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.