Bölgemizde yetişen Tülüşah kansere çare mi oluyor?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.11.2020 - 04:14, Güncelleme: 23.11.2020 - 04:14
 

Bölgemizde yetişen Tülüşah kansere çare mi oluyor?

Dünyada sadece Seydişehir bozkır bölgesinde görülen endemik bitkilerden Tülüşah’ın kansere çare olabileceği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Mustafa Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada  Tülüşah bitkisinin bazı kanser türlerine etkili olabileceği sonucuna ulaştıklarını ve çalışmalarında devam ettiğini de bildirdi. Dünyada sadece Seydişehir Bozkır arasında doğal olarak yetişen Tülüşah’ın 2006 yılında yok olma tehlikesi yaşaması nedeniyle Selçuk Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ana bilim dalı tarafından  koruma projesi hazırlanmış 2007 yılında Ortakaraören – Akkise arasında iki farklı koruma alanı yapılarak koruma altına alınmış ve konuyla  ilgili çalışma yapan bilim adamları Tülüşah’ın Seydişehir ve Bozkır halkı için önemli bir bitkide olabileceğini belirtmişlerdi.  
Dünyada sadece Seydişehir bozkır bölgesinde görülen endemik bitkilerden Tülüşah’ın kansere çare olabileceği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi eski rektörlerinden Prof. Dr. Mustafa Şahin sosyal medyadan yaptığı açıklamada  Tülüşah bitkisinin bazı kanser türlerine etkili olabileceği sonucuna ulaştıklarını ve çalışmalarında devam ettiğini de bildirdi.

Dünyada sadece Seydişehir Bozkır arasında doğal olarak yetişen Tülüşah’ın 2006 yılında yok olma tehlikesi yaşaması nedeniyle Selçuk Üniversitesi Biyoloji Bölümü Botanik ana bilim dalı tarafından  koruma projesi hazırlanmış 2007 yılında Ortakaraören – Akkise arasında iki farklı koruma alanı yapılarak koruma altına alınmış ve konuyla  ilgili çalışma yapan bilim adamları Tülüşah’ın Seydişehir ve Bozkır halkı için önemli bir bitkide olabileceğini belirtmişlerdi.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.