BU YOL BİZE YETMİYOR…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.03.2018 - 02:45, Güncelleme: 20.03.2018 - 02:45
 

BU YOL BİZE YETMİYOR…

Alüminyum malzemesi almak için sık sık Seydişehir’e gelip giden Üzümlü esnafı, Seydişehir-Üzümlü yolunun ihtiyaca cevap vermediğinden yakınarak yolun genişletilmesini istiyor.

Silah sanayiinde Türkiye’de önde gelen imalatçılar arasında olduklarını ve savunma sanayi için hazırlık yaptıklarını söyleyen Üzümlü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durmuş Ali Özyörük: “Biz tüm malzememizi Seydişehir’den alıyoruz. Seydişehir bizim için çok önemli ama Üzümlü-Seydişehir yolu bize yetmiyor” dedi. Üzümlü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özyörük gazetemize verdiği özel demeçte, Üzümlü’de silah sanayiinde 87 imalatçı firmanın olduğunu, 54 ülkeye ihracat yaptıklarını ve 4000 bin civarında işçi çalıştırdıklarını belirterek: “İmalat ettiğimiz silahların tüm malzemeleri Alüminyum. Bu malzemeleri ise Seydişehir’den alıyoruz. Bu nedenle Üzümlü esnafı sık sık Seydişehir’e gelip gidiyor. Artık Üzümlü Seydişehir yolu bize yetmiyor. Bu yolun bir an evvel genişletilmesi gerekiyor” dedi. Başkan Özyörük, silah sanayiinde Alüminyum olmazsa olmazımızdır diyerek: Seydişehir-Üzümlü yolunu kullanan esnafımızın yanı sıra 1500’e yakın dışarıdan işçi çalıştıran Üzümlü’de Seydişehir yöresinden de işçi çalıştırma ihtiyacı duyabiliriz. Üzümlü’den Seydişehir’e her gün otobüs kaldırmayı da düşünüyoruz. Ancak yolun dar olması ve yer yer bozuk olması bizleri sıkıntıya sokuyor” şeklinde konuştu. Seydişehir’in kendileri için önemli olduğunu da belirten Başkan Özyörük: “Beyşehir’e %60 ihtiyacımız var ise Seydişehir’e de %40 ihtiyacımız var. Üzümlü Silah Sanayii kendini geliştirerek artık savunma sanayisinde söz sahibi olmaya başladı. Bundan sonra Alüminyum özel malzemelerine de ihtiyaç duyabiliriz. Roket ve füze gibi savunma sanayi silahlarında daha farklı özelliğe sahip Alüminyum malzemesi gereklidir” ifadelerini kullandı. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özyörük, ricaları üzerine Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yolun Kızılcaköy tarafında kalan bölümünün bakımını yaptığını, bu yardımlarından dolayı kendisine teşekkür ettiğini de söyledi ve yolun yeniden projelendirilerek bakımının yapılması ile 28 km olan Üzümlü-Seydişehir arası mesafenin 25 km’ye de düşebileceğini sözlerine ekledi.
Alüminyum malzemesi almak için sık sık Seydişehir’e gelip giden Üzümlü esnafı, Seydişehir-Üzümlü yolunun ihtiyaca cevap vermediğinden yakınarak yolun genişletilmesini istiyor.

Silah sanayiinde Türkiye’de önde gelen imalatçılar arasında olduklarını ve savunma sanayi için hazırlık yaptıklarını söyleyen Üzümlü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Durmuş Ali Özyörük: “Biz tüm malzememizi Seydişehir’den alıyoruz. Seydişehir bizim için çok önemli ama Üzümlü-Seydişehir yolu bize yetmiyor” dedi.

Üzümlü Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özyörük gazetemize verdiği özel demeçte, Üzümlü’de silah sanayiinde 87 imalatçı firmanın olduğunu, 54 ülkeye ihracat yaptıklarını ve 4000 bin civarında işçi çalıştırdıklarını belirterek: “İmalat ettiğimiz silahların tüm malzemeleri Alüminyum. Bu malzemeleri ise Seydişehir’den alıyoruz. Bu nedenle Üzümlü esnafı sık sık Seydişehir’e gelip gidiyor. Artık Üzümlü Seydişehir yolu bize yetmiyor. Bu yolun bir an evvel genişletilmesi gerekiyor” dedi.

Başkan Özyörük, silah sanayiinde Alüminyum olmazsa olmazımızdır diyerek: Seydişehir-Üzümlü yolunu kullanan esnafımızın yanı sıra 1500’e yakın dışarıdan işçi çalıştıran Üzümlü’de Seydişehir yöresinden de işçi çalıştırma ihtiyacı duyabiliriz. Üzümlü’den Seydişehir’e her gün otobüs kaldırmayı da düşünüyoruz. Ancak yolun dar olması ve yer yer bozuk olması bizleri sıkıntıya sokuyor” şeklinde konuştu.

Seydişehir’in kendileri için önemli olduğunu da belirten Başkan Özyörük: “Beyşehir’e %60 ihtiyacımız var ise Seydişehir’e de %40 ihtiyacımız var. Üzümlü Silah Sanayii kendini geliştirerek artık savunma sanayisinde söz sahibi olmaya başladı. Bundan sonra Alüminyum özel malzemelerine de ihtiyaç duyabiliriz. Roket ve füze gibi savunma sanayi silahlarında daha farklı özelliğe sahip Alüminyum malzemesi gereklidir” ifadelerini kullandı.

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özyörük, ricaları üzerine Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ın yolun Kızılcaköy tarafında kalan bölümünün bakımını yaptığını, bu yardımlarından dolayı kendisine teşekkür ettiğini de söyledi ve yolun yeniden projelendirilerek bakımının yapılması ile 28 km olan Üzümlü-Seydişehir arası mesafenin 25 km’ye de düşebileceğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.