Bundan Sonra Yeniceköy’ü Durdurabilene Aşk Olsun!

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 03.10.2019 - 01:17, Güncelleme: 03.10.2019 - 01:17
 

Bundan Sonra Yeniceköy’ü Durdurabilene Aşk Olsun!

Ali Saylam'ın Yazısı..

Beyşehir’in kasabalarından Doğanbey, Üzümlü ve Huğlu’nun ekonomik düzeyinin Beyşehir’den yüksek olduğunu biliyorum. Tabi araştırıldığı zaman görüyoruz ki bu kasabalar durduk yere gelişmemiş. Beyşehir’de bulunan bu kasabaların halkından zamanında dışarıya gidenler ve yetişen ustalar memleketlerine sahip çıkarak bu duruma gelmelerinde en önemli faktör olmuşlar. Bende bir dönem İl Genel Meclisi adayı olduğumda seçim çalışmalarında hep beraber kalkınmak için Beyşehir’in bu üç kasabasını devamlı örnek göstermiş, Seydişehir’de neden olmuyor diye serzenişte bulunmuştum. * Seydişehir’e gelince; özellikle tarımın yanında zamanında yapılmış organize hayvan bölgeleri ile Ortakaraören ve çevresi dışında Beyşehir’de ki gibi bir güzel örnek yok diye hayıflanır dururdum. Nihayet son zamanlarda 106 nüfuslu Yeniceköy’de her geçen gün yeni gelişmeler görüyoruz. Seydişehir’in diğer köylerine örnek olacak bu gelişmelerden en önemlisi de geçtiğimiz gün haberini aldığımız özellikle İstanbul ve Fransa’da yaşayan köylülerinin başlattığı 600 baş hayvan kapasiteli besi hayvanı çiftliği oldu. Tüm bu çalışmalarında ki en önemli faktörün; Seydişehir ve köylerinin başaramadığı dernek çalışmalarının olduğunu düşünüyorum. Bunun yansımalarını daha önce her yıl yapılan Yeniköy şenliklerinde görüyorduk. Şenliklerin katılımı ve zenginliği Seydişehir’e bile taş çıkaracak cinsteydi.. Hele bu yıl ki festivale dönüşen şenlik dillere destan oldu.. * Yıllardır Yeniceköy Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği’nin başkanlığını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yatıp kalkıp köyünü düşünmesi, geldiği üst görevlerde köyüme ne faydam olabilir diye hareket etmesi önemli bir katkı oldu. Rektör Şahin bu tutumu ile bu işin lokomotifi olmanın yanı sıra köylülerine de örnek olduğunu düşünüyorum. Düşünsenize şu anda 106 nüfuslu bir köyden 35 tane hekim çıkıyor. Derneğin şu an ki Başkanı İstanbul’da iş adamı olan Necmettin Ünal, yanında bulunan Mehmet Kut ve diğerleri işlerini ve ailelerini düşündükleri kadar köylerini de düşündüklerini yaptıkları çalışmalar ile defalarca kanıtladı. Ben de 3 yıl önce dönemin Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’la beraber gittiğimiz İstanbul ziyaretlerinde de bizzat şahit oldum. Yeniceköy şu anda ilçemizin en az sorunlu ve derli toplu köyü… Bu da durduk yere olmuyor.. Hiçbir şey durduk yere olmaz. Hareket eden de bir anda durmaz. Bu bir doğa kanunudur. Bilmem anlatabildim mi?
Ali Saylam'ın Yazısı..

Beyşehir’in kasabalarından Doğanbey, Üzümlü ve Huğlu’nun ekonomik düzeyinin Beyşehir’den yüksek olduğunu biliyorum.

Tabi araştırıldığı zaman görüyoruz ki bu kasabalar durduk yere gelişmemiş.

Beyşehir’de bulunan bu kasabaların halkından zamanında dışarıya gidenler ve yetişen ustalar memleketlerine sahip çıkarak bu duruma gelmelerinde en önemli faktör olmuşlar.

Bende bir dönem İl Genel Meclisi adayı olduğumda seçim çalışmalarında hep beraber kalkınmak için Beyşehir’in bu üç kasabasını devamlı örnek göstermiş, Seydişehir’de neden olmuyor diye serzenişte bulunmuştum.

*

Seydişehir’e gelince; özellikle tarımın yanında zamanında yapılmış organize hayvan bölgeleri ile Ortakaraören ve çevresi dışında Beyşehir’de ki gibi bir güzel örnek yok diye hayıflanır dururdum.

Nihayet son zamanlarda 106 nüfuslu Yeniceköy’de her geçen gün yeni gelişmeler görüyoruz.

Seydişehir’in diğer köylerine örnek olacak bu gelişmelerden en önemlisi de geçtiğimiz gün haberini aldığımız özellikle İstanbul ve Fransa’da yaşayan köylülerinin başlattığı 600 baş hayvan kapasiteli besi hayvanı çiftliği oldu.

Tüm bu çalışmalarında ki en önemli faktörün; Seydişehir ve köylerinin başaramadığı dernek çalışmalarının olduğunu düşünüyorum.

Bunun yansımalarını daha önce her yıl yapılan Yeniköy şenliklerinde görüyorduk.

Şenliklerin katılımı ve zenginliği Seydişehir’e bile taş çıkaracak cinsteydi..

Hele bu yıl ki festivale dönüşen şenlik dillere destan oldu..

*

Yıllardır Yeniceköy Yardımlaşma ve Kalkınma Derneği’nin başkanlığını yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin’in yatıp kalkıp köyünü düşünmesi, geldiği üst görevlerde köyüme ne faydam olabilir diye hareket etmesi önemli bir katkı oldu. Rektör Şahin bu tutumu ile bu işin lokomotifi olmanın yanı sıra köylülerine de örnek olduğunu düşünüyorum.

Düşünsenize şu anda 106 nüfuslu bir köyden 35 tane hekim çıkıyor.

Derneğin şu an ki Başkanı İstanbul’da iş adamı olan Necmettin Ünal, yanında bulunan Mehmet Kut ve diğerleri işlerini ve ailelerini düşündükleri kadar köylerini de düşündüklerini yaptıkları çalışmalar ile defalarca kanıtladı.

Ben de 3 yıl önce dönemin Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit ve Belediye Başkanımız Mehmet Tutal’la beraber gittiğimiz İstanbul ziyaretlerinde de bizzat şahit oldum.

Yeniceköy şu anda ilçemizin en az sorunlu ve derli toplu köyü…

Bu da durduk yere olmuyor..

Hiçbir şey durduk yere olmaz.

Hareket eden de bir anda durmaz.

Bu bir doğa kanunudur.

Bilmem anlatabildim mi?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.