BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE 100 BİN FİDAN

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.11.2013 - 12:34, Güncelleme: 18.11.2013 - 12:34
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE 100 BİN FİDAN

Konya Büyükşehir Belediyesinin Park ve Bahçelerinin fidanları Seydişehir Orman Fidanlık şefliğinden karşılanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Park ve Bahçelerinin fidanları Seydişehir  Orman Fidanlık şefliğinden karşılanıyor. Seydişehir  Orman fidanlık şefliğinden büyükşehir  Belediyesi  100 bin adet  doğu mazısı fidanı aldı. Seydişehir  Orman Fidanlık  Şefliğinin Konya  Orman Bölge  Müdürlüğü ve  civar  Orman Müdürlükleri Belediyeler,Kamu Kurum ve  Kuruluşları ile  şahısların fidan ihtiyacını karşılamaya  devam ettiği bildirildi. 2012-2013 yılında 3 Milyon üreten ve  pazarlayan 2014 yılında ise 2Milyon fidan üretmeyi planlayan Orman fidanlık şefliği Orman ve  Su işleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün hedefleri doğrultusunda yürütülen ağaçlandırma  faaliyetinde  kullanılmak üzere Orman İşletmelerinin 300 bin fidan sevkiyatına da başlandığı Konya  Şeker  Fabrikasında  yol kenarı ağaçlandırılması için dikmiş olduğu fidanların büyük bir  bölümünü karşılayan Seydişehir  Orman Fidanlığı bu kuruma da  100 bin adet  Mazı fidanı temin ettiği öğrenildi. Konya  Bölgesinde  Bulunan 4 Fidanlık şefliği arasında en fazla  üretimi yapan Seydişehir  Orman Fidanlık şefi Mehmet Sakallıoğlu çalışmaları hakkında verdiği bilgide  ;’’Adana,Afyon ,Kayseri Düzce,Isparta,Burdur gibi yakın bölgelerin fidan ihtiyacını gidermeye  çalışıyoruz.Son olarak Kaya Büyükşehir Belediyesi Park ve  Bahçelerin çevre  düzenlemesi için 100 bin fidan ürettik ve gönderdik. Şefliğimiz  bünyesinde  Fidanlığımız yaptığımız  uygulamalarla  kar  eder duruma getirdik.Sonbahar  dikim çalışmalarımız devam ediyor.Ayrıca , Fidan üretmenin yanısıra onlarla  kişiye de ekmek kapısı oldu. Geçen sezon 3 Milyon  fidan üretimi yaptık.Bu sezonda 2 Milyon fidan üretimi hedefliyoruz.Ürün Çeşidimizi de artırarak Konya Fidanlıklar arasında önde gidiyoruz.’’şeklinde konuştu.
Konya Büyükşehir Belediyesinin Park ve Bahçelerinin fidanları Seydişehir Orman Fidanlık şefliğinden karşılanıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesinin Park ve Bahçelerinin fidanları Seydişehir  Orman Fidanlık şefliğinden karşılanıyor.

Seydişehir  Orman fidanlık şefliğinden büyükşehir  Belediyesi  100 bin adet  doğu mazısı fidanı aldı.

Seydişehir  Orman Fidanlık  Şefliğinin Konya  Orman Bölge  Müdürlüğü ve  civar  Orman Müdürlükleri Belediyeler,Kamu Kurum ve  Kuruluşları ile  şahısların fidan ihtiyacını karşılamaya  devam ettiği bildirildi.

2012-2013 yılında 3 Milyon üreten ve  pazarlayan 2014 yılında ise 2Milyon fidan üretmeyi planlayan Orman fidanlık şefliği Orman ve  Su işleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün hedefleri doğrultusunda yürütülen ağaçlandırma  faaliyetinde  kullanılmak üzere Orman İşletmelerinin 300 bin fidan sevkiyatına da başlandığı Konya  Şeker  Fabrikasında  yol kenarı ağaçlandırılması için dikmiş olduğu fidanların büyük bir  bölümünü karşılayan Seydişehir  Orman Fidanlığı bu kuruma da  100 bin adet  Mazı fidanı temin ettiği öğrenildi.

Konya  Bölgesinde  Bulunan 4 Fidanlık şefliği arasında en fazla  üretimi yapan Seydişehir  Orman Fidanlık şefi Mehmet Sakallıoğlu çalışmaları hakkında verdiği bilgide  ;’’Adana,Afyon ,Kayseri Düzce,Isparta,Burdur gibi yakın bölgelerin fidan ihtiyacını gidermeye  çalışıyoruz.Son olarak Kaya Büyükşehir Belediyesi Park ve  Bahçelerin çevre  düzenlemesi için 100 bin fidan ürettik ve gönderdik. Şefliğimiz  bünyesinde  Fidanlığımız yaptığımız  uygulamalarla  kar  eder duruma getirdik.Sonbahar  dikim çalışmalarımız devam ediyor.Ayrıca , Fidan üretmenin yanısıra onlarla  kişiye de ekmek kapısı oldu.

Geçen sezon 3 Milyon  fidan üretimi yaptık.Bu sezonda 2 Milyon fidan üretimi hedefliyoruz.Ürün Çeşidimizi de artırarak Konya Fidanlıklar arasında önde gidiyoruz.’’şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.