ÇARŞI ESNAFINA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Röportaj (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 02.01.2023 - 14:10, Güncelleme: 02.01.2023 - 14:08
 

ÇARŞI ESNAFINA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Ali Saylam Köşe Yazısı

Şehir merkezinin rahatlaması ve trafiğin başka bölgelere kaydırılması açısından şehirde yeni cazibe alanları oluşturmak çok önemli. Geçtiğimiz aylarda Şehit Muhsin Kiremitçi Caddesi ve hafif sanayi bölgesinin girişindeki Bilge Kağan Caddesi yeni cazibe alanı olarak oluşturulunca merkez, cadde ve sokakların trafik açısından rahatladığını ve şehrimizin çehresinin de değiştiğini hep beraber müşahede ettik. Eskiden şehrimizin en önemli cazibe merkezi olan; alanında Seyyid Harun Camii ve türbesini barındıran, içerisinde leblebicilikten tutunda ayakkabıcılık, manifaturacılık, hububatçılık, tenekecilik gibi birçok mesleğe kucak açan tarihi Arasta Çarşısı maalesef bu önemini yitirmişti. Tarihi Arasta Çarşısı, çarşı esnafının dört gözle beklediği Belediyemizin devam eden Mega Projesi tamamlanmadan Ziraat Bankasının açılmasıyla şimdiden eski hareketliliğini kazanmaya başladı bile… Bankanın gelmesiyle kısa sürede çarşı esnafının yüzü gülmeye başladı. İnşallah bahara da sadece ikinci etabı kalan ve bu alanda da çalışmaları aralıksız devam eden Seyyid Harun Meydan projesi tamamlanınca artık çarşı belki eskisinden daha fazla canlanacak. Sırada ise artık dışarıdan inanç turizmi kapsamında misafirlerimizi bekliyoruz. Şuanda ileriye dönük yapılacak tek şey geçici olarak çarşıya gelen bankaya sahip çıkmak. Bunun da öncülüğü tabi çarşı esnafına düşer. Öğrendik ki bizim gibi büyük bazı ilçelerde Ziraat Bankası'nın iki şubesi varmış. Bankanın portföyü yükselirse ikinci şube açma durumunun söz konusu olduğunu da biliyoruz. İnşallah temennimiz bankanın bu çarşıda kalıcı olması. Temennimiz gerçekleşirse şehrimizin göz bebeği Arasta Çarşısı eski günlerine kavuşacak.
Ali Saylam Köşe Yazısı

Şehir merkezinin rahatlaması ve trafiğin başka bölgelere kaydırılması açısından şehirde yeni cazibe alanları oluşturmak çok önemli.

Geçtiğimiz aylarda Şehit Muhsin Kiremitçi Caddesi ve hafif sanayi bölgesinin girişindeki Bilge Kağan Caddesi yeni cazibe alanı olarak oluşturulunca merkez, cadde ve sokakların trafik açısından rahatladığını ve şehrimizin çehresinin de değiştiğini hep beraber müşahede ettik.

Eskiden şehrimizin en önemli cazibe merkezi olan; alanında Seyyid Harun Camii ve türbesini barındıran, içerisinde leblebicilikten tutunda ayakkabıcılık, manifaturacılık, hububatçılık, tenekecilik gibi birçok mesleğe kucak açan tarihi Arasta Çarşısı maalesef bu önemini yitirmişti.

Tarihi Arasta Çarşısı, çarşı esnafının dört gözle beklediği Belediyemizin devam eden Mega Projesi tamamlanmadan Ziraat Bankasının açılmasıyla şimdiden eski hareketliliğini kazanmaya başladı bile…

Bankanın gelmesiyle kısa sürede çarşı esnafının yüzü gülmeye başladı.

İnşallah bahara da sadece ikinci etabı kalan ve bu alanda da çalışmaları aralıksız devam eden Seyyid Harun Meydan projesi tamamlanınca artık çarşı belki eskisinden daha fazla canlanacak.

Sırada ise artık dışarıdan inanç turizmi kapsamında misafirlerimizi bekliyoruz.

Şuanda ileriye dönük yapılacak tek şey geçici olarak çarşıya gelen bankaya sahip çıkmak.

Bunun da öncülüğü tabi çarşı esnafına düşer.

Öğrendik ki bizim gibi büyük bazı ilçelerde Ziraat Bankası'nın iki şubesi varmış.

Bankanın portföyü yükselirse ikinci şube açma durumunun söz konusu olduğunu da biliyoruz.

İnşallah temennimiz bankanın bu çarşıda kalıcı olması.

Temennimiz gerçekleşirse şehrimizin göz bebeği Arasta Çarşısı eski günlerine kavuşacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.