ÇATMAKAYA MAHALLESİ CENAZE KALDIRACAK İMAM BULAMIYOR…

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 19.11.2019 - 03:34, Güncelleme: 19.11.2019 - 03:34
 

ÇATMAKAYA MAHALLESİ CENAZE KALDIRACAK İMAM BULAMIYOR…

İlçemizin 200 haneli ve 500'e yakın nüfuslu Çatmakaya Mahallesi’nde bulunan iki caminin birinde yaklaşık 1 senedir, diğerinde ise yaklaşık 5 aydır imam yok.

Mahalle Muhtarı Muzaffer Sak bu duruma tepki göstererek, “Köyde iki camimiz var. İkisinin de imam evi var. Ama maalesef ikisinin de imamı yok. Beş vakit namazlarda cemaat bir şekilde kendi içinden imam yaparak görevlerini ifa ediyor ama Cuma günleri ve cenaze namazlarında mağduriyet yaşıyoruz. Bu durumu müftülüğe ilettik. Onlar da ‘Kadro için yapacağımız bir şey yok, kendi arabanızla getirip götürürseniz Cuma günleri ve cenaze namazlarında hoca temin edebiliriz’ dediler. Her Cuma ya da her cenaze namazında kadrolu imam olmayınca ne yapacağımızı şaşırıyoruz” dedi. Aylardır iki camisi de imamsız olan Çatmakaya Mahallesi halkı, “Eğer köye imam atamayacaklarsa biz başımızın çaresine bakalım. Duyuyoruz, bizim gibi dış mahallelerde camilerde kadrolu imamlar var. Birini bize gönderin dediğimiz zaman müftülük yetkilileri ‘Hocalar istemezlerse oraya geçici görevli olarak gönderemiyoruz’ şeklinde cevap veriyorlar. Koskoca köy imamsız olur mu?” diyerek sitem ediyor.
İlçemizin 200 haneli ve 500'e yakın nüfuslu Çatmakaya Mahallesi’nde bulunan iki caminin birinde yaklaşık 1 senedir, diğerinde ise yaklaşık 5 aydır imam yok.

Mahalle Muhtarı Muzaffer Sak bu duruma tepki göstererek, “Köyde iki camimiz var. İkisinin de imam evi var. Ama maalesef ikisinin de imamı yok. Beş vakit namazlarda cemaat bir şekilde kendi içinden imam yaparak görevlerini ifa ediyor ama Cuma günleri ve cenaze namazlarında mağduriyet yaşıyoruz. Bu durumu müftülüğe ilettik. Onlar da ‘Kadro için yapacağımız bir şey yok, kendi arabanızla getirip götürürseniz Cuma günleri ve cenaze namazlarında hoca temin edebiliriz’ dediler. Her Cuma ya da her cenaze namazında kadrolu imam olmayınca ne yapacağımızı şaşırıyoruz” dedi.

Aylardır iki camisi de imamsız olan Çatmakaya Mahallesi halkı, “Eğer köye imam atamayacaklarsa biz başımızın çaresine bakalım. Duyuyoruz, bizim gibi dış mahallelerde camilerde kadrolu imamlar var. Birini bize gönderin dediğimiz zaman müftülük yetkilileri ‘Hocalar istemezlerse oraya geçici görevli olarak gönderemiyoruz’ şeklinde cevap veriyorlar. Koskoca köy imamsız olur mu?” diyerek sitem ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.