ÇATMAKAYALILAR YAYLALARININ BAŞKALARINA SATILMASINA KARŞILAR

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 06.03.2014 - 07:08, Güncelleme: 06.03.2014 - 07:08
 

ÇATMAKAYALILAR YAYLALARININ BAŞKALARINA SATILMASINA KARŞILAR

Çatmakaya Köyü gençleri yayla arazilerinin umuma satılmasını istemiyorlar.

Çatmakaya Köyü gençleri yayla arazilerinin umuma satılmasını istemiyorlar. Köydeki gençler yıllardır köyün önündeki geniş verimli arazinin yağışların bol olduğu zaman su altında kaldığını ve bu duruma sulama birliğinin bir çözüm bulamamasından yakınıyorlar. Büyükşehir yasası ile Çatmakaya mahallesi konumuna gelen Seydişehir’in en güzel yaylalarından olan Çatmakaya Yaylası’nda oluşturulan 60 parselin satılmasında köylülere öncelik verilmesi gerekirdi diyen  gençler  şuanda ilk parselleri satılan yaylanın parası olan aldığını, ikinci parsel satışlarında bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyorlar. Genç nüfusun fazla olduğunu bu gençlerinde çoğunun işsiz olduğu Çatmakaya Köyü’ndeki gençler “Durum böyle iken yaylamız köyde yaşamayanlara da satılıyor. Biz işsizlikten ölelim mi? Bu işin doğrusu makul bir fiyata köylüye satılmasıdır” diyerek satışa çıkartılan yayla parsellerinden herkesin almasında karşı çıkıyorlar. Diğer yandan köyün aşağı kısmındaki 3 yüz bin dönümlük arazinin kot farkı dolayısıyla yağışın bol olduğu kış yalarında su basması ekili arazide büyük hasar meydana getirdiğini söyleyen Çatmakayalılar “Dranaj kanalları ve pompalar yetersiz geliyor.  Köyün bu verimli arazileri yağışlı zamanlarda göle dönüşüyor. Bu olumsuzluğa yıllardır bir çare bekliyoruz ama bu duruma sulama birlikleri çare bulamadılar” diyerek sitemlerini dile getirdiler.
Çatmakaya Köyü gençleri yayla arazilerinin umuma satılmasını istemiyorlar.

Çatmakaya Köyü gençleri yayla arazilerinin umuma satılmasını istemiyorlar.

Köydeki gençler yıllardır köyün önündeki geniş verimli arazinin yağışların bol olduğu zaman su altında kaldığını ve bu duruma sulama birliğinin bir çözüm bulamamasından yakınıyorlar.

Büyükşehir yasası ile Çatmakaya mahallesi konumuna gelen Seydişehir’in en güzel yaylalarından olan Çatmakaya Yaylası’nda oluşturulan 60 parselin satılmasında köylülere öncelik verilmesi gerekirdi diyen  gençler  şuanda ilk parselleri satılan yaylanın parası olan aldığını, ikinci parsel satışlarında bu uygulamadan vazgeçilmesini istiyorlar.

Genç nüfusun fazla olduğunu bu gençlerinde çoğunun işsiz olduğu Çatmakaya Köyü’ndeki gençler “Durum böyle iken yaylamız köyde yaşamayanlara da satılıyor. Biz işsizlikten ölelim mi? Bu işin doğrusu makul bir fiyata köylüye satılmasıdır” diyerek satışa çıkartılan yayla parsellerinden herkesin almasında karşı çıkıyorlar.

Diğer yandan köyün aşağı kısmındaki 3 yüz bin dönümlük arazinin kot farkı dolayısıyla yağışın bol olduğu kış yalarında su basması ekili arazide büyük hasar meydana getirdiğini söyleyen Çatmakayalılar “Dranaj kanalları ve pompalar yetersiz geliyor.  Köyün bu verimli arazileri yağışlı zamanlarda göle dönüşüyor. Bu olumsuzluğa yıllardır bir çare bekliyoruz ama bu duruma sulama birlikleri çare bulamadılar” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.