ÇEKİRGEYLE MÜCADELE SEYDİŞEHİR’İN SORUNU

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.04.2017 - 07:25, Güncelleme: 25.04.2017 - 07:25
 

ÇEKİRGEYLE MÜCADELE SEYDİŞEHİR’İN SORUNU

İlçemizde Çekirge ile toplu mücadele için Ziraat Odası Başkanlığı önderliğinde gerçekleşen ve Konya İl Tarım Müdürünün de katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.

Toplantıda Konya’ da buğdaya büyük zarar veren süne ile topkyekün mücadelede başarılı olunduğunu Seydişehir’de de çekirgenin hakkından gelebilmek için benzer bir mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı. Seydişehir ziraat odası toplantısalonunda gerçekleşen toplantıya Konya İl Tarım Müdürü Hüseyin Doğançukur, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ünüvar, Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kadir Alıcı ve İncesu Muhtarı Hasan Çalı , Gökhüyük Mahallesi Muhtarı Musa Özdemir, Kesecik Muhtarı Hikmet Özen, Muradiye Muhtarı Kudret Bilban, Aşağıkaraören Muhtarı Ahmet Çiftçi katıldı. Konya İl Tarım Müdürü Hüseyin Doğançukur konu ile ilgili konuşmasında bu problemi Seydişehir’in bir sorunu olduğunu ve topyekün mücadele ile hakkından gelinebileceğini belirterek: “çekirgenin yaşadığı ve çıktığı yerlerde mücadele etmek çok zor. Çünkü bu yerler dağ yöresi olduğu gibi aynı zamanda garsiyat alanları. Bizde dedik ki ilçe tarım müdürlüğü, ziraat odası, kim varsa bu işe sahip çıksın. Bu işin içinde tabiî ki muhtarlarımız, vatandaşlarımız olsun hep birlikte akıl aşındıralım. Birlikte çözüm bulmaya çalışalım.” Dedi. Bu memleket süneyi çözdüyse Konya’nın birçok ilçesinde Ereğli, Cihanbeyli, Yunak’ta süne ile mücadele edilip başarılı sonuçlar elde edildiyse çekirgenin hakkından da gelinir diyen Konya İl Tarım Müdürü Doğançukur: “Ziraat Odası olarak çiftçilerimiz olarak muhtarlarımız olarak yeter ki hep beraber topluca ve gönüllü bir mücadele yapalım” şeklinde konuştu. Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver ise : “yapılan toplantının sözde kalmaması gerektiğini vurgulayarak bu yıl mücadeleye topluca hep beraber erken başlayabilirsek çiftçimizin çekirgenin neden olduğu zararlarda çiftçimizi kurtarırız.”dedi Daha sonra çekirge ile etkin bir mücadele için muhtarların görüş ve önerileri değerlendirilen toplantı da köylerde çiftçilik yapanların bilinçlendirilmesi için eğitim çalışmalarının yapılması istendi ve toplu mücadeleye uymayanlar için bazı yaptırımların getirilmesi gerektiği vurgulandı. 
İlçemizde Çekirge ile toplu mücadele için Ziraat Odası Başkanlığı önderliğinde gerçekleşen ve Konya İl Tarım Müdürünün de katıldığı toplantıda önemli kararlar alındı.

Toplantıda Konya’ da buğdaya büyük zarar veren süne ile topkyekün mücadelede başarılı olunduğunu Seydişehir’de de çekirgenin hakkından gelebilmek için benzer bir mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

Seydişehir ziraat odası toplantısalonunda gerçekleşen toplantıya Konya İl Tarım Müdürü Hüseyin Doğançukur, İlçe Tarım Müdürü Yavuz Ünüvar, Bitkisel Üretim Ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Kadir Alıcı ve İncesu Muhtarı Hasan Çalı , Gökhüyük Mahallesi Muhtarı Musa Özdemir, Kesecik Muhtarı Hikmet Özen, Muradiye Muhtarı Kudret Bilban, Aşağıkaraören Muhtarı Ahmet Çiftçi katıldı.

Konya İl Tarım Müdürü Hüseyin Doğançukur konu ile ilgili konuşmasında bu problemi Seydişehir’in bir sorunu olduğunu ve topyekün mücadele ile hakkından gelinebileceğini belirterek: “çekirgenin yaşadığı ve çıktığı yerlerde mücadele etmek çok zor. Çünkü bu yerler dağ yöresi olduğu gibi aynı zamanda garsiyat alanları. Bizde dedik ki ilçe tarım müdürlüğü, ziraat odası, kim varsa bu işe sahip çıksın. Bu işin içinde tabiî ki muhtarlarımız, vatandaşlarımız olsun hep birlikte akıl aşındıralım. Birlikte çözüm bulmaya çalışalım.” Dedi.

Bu memleket süneyi çözdüyse Konya’nın birçok ilçesinde Ereğli, Cihanbeyli, Yunak’ta süne ile mücadele edilip başarılı sonuçlar elde edildiyse çekirgenin hakkından da gelinir diyen Konya İl Tarım Müdürü Doğançukur: “Ziraat Odası olarak çiftçilerimiz olarak muhtarlarımız olarak yeter ki hep beraber topluca ve gönüllü bir mücadele yapalım” şeklinde konuştu.

Ziraat Odası Başkanı Ahmet Ünver ise : “yapılan toplantının sözde kalmaması gerektiğini vurgulayarak bu yıl mücadeleye topluca hep beraber erken başlayabilirsek çiftçimizin çekirgenin neden olduğu zararlarda çiftçimizi kurtarırız.”dedi

Daha sonra çekirge ile etkin bir mücadele için muhtarların görüş ve önerileri değerlendirilen toplantı da köylerde çiftçilik yapanların bilinçlendirilmesi için eğitim çalışmalarının yapılması istendi ve toplu mücadeleye uymayanlar için bazı yaptırımların getirilmesi gerektiği vurgulandı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.