Cemreler düştü beklenen yağış bahara kaldı

Türkiye (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 21.02.2024 - 16:52, Güncelleme: 21.02.2024 - 16:52
 

Cemreler düştü beklenen yağış bahara kaldı

Havalar ısındı .İlkbahar mevsimine giriyoruz. İlk cemre 20 Şubat 2024’de düştü. İkinci cemre ise 27 Şubat 2024 ,üçüncü cemre ise 5 Mart 2024’de düşecek.

  Bu konuda görüşlerini aktaran meteoroloji uzmanı Osman Çilek “ Cemrelerin düşmeye başlaması  ile  atmosferde güneş ışınları yer yüzüne dik olarak yansımaya başlar. Bunun anlamı havaların ısınmaya geçmesi demektir. İlçemiz de kar yağışlarının yeterli olmaması ve yağışların az olması sebebiyle kuraklık beklenmektedir. Bu nedenle sularımızı kullanırken dikkatli ve aşırı sarfiyattan kaçınmalı ve tasarruflu olmalıyız dedi. Çilek “Beklenen kışın bahar aylarında da görüldüğünü hatırlatarak .Beklenen yağışın mart ve nisanda ayında da gele bileceğini belirtti.
Havalar ısındı .İlkbahar mevsimine giriyoruz. İlk cemre 20 Şubat 2024’de düştü. İkinci cemre ise 27 Şubat 2024 ,üçüncü cemre ise 5 Mart 2024’de düşecek.

 

Bu konuda görüşlerini aktaran meteoroloji uzmanı Osman Çilek “ Cemrelerin düşmeye başlaması  ile  atmosferde güneş ışınları yer yüzüne dik olarak yansımaya başlar. Bunun anlamı havaların ısınmaya geçmesi demektir. İlçemiz de kar yağışlarının yeterli olmaması ve yağışların az olması sebebiyle kuraklık beklenmektedir. Bu nedenle sularımızı kullanırken dikkatli ve aşırı sarfiyattan kaçınmalı ve tasarruflu olmalıyız dedi.

Çilek “Beklenen kışın bahar aylarında da görüldüğünü hatırlatarak .Beklenen yağışın mart ve nisanda ayında da gele bileceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.