CENGİZ HOLDİNG DÜNYANIN METAL DEVİNE TALİP

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.02.2020 - 03:55, Güncelleme: 18.02.2020 - 03:55
 

CENGİZ HOLDİNG DÜNYANIN METAL DEVİNE TALİP

Cengiz Holding, OYAK Holding’in uzun süre peşinde olduğu İngiliz çelik devi British Steel için devreye girdi.

Dünya Gazetesi ve Odatv’de çıkan haberlere göre Cengiz Holding, Türkiye’den OYAK Holding ve Çin’den Jingye Group firmalarının da talip olduğu dünyanın çelik devi İngiliz British Steel firmasını satın almak için harekete geçtiği bildirildi. Dünya Gazetesi’ne göre İngiliz şirket ile Çinli grup arasında satış görüşmeleri tıklanma sinyali verince devreye giren Türkiye’nin en önemli inşaat, enerji ve metal şirketlerinden ve ilçemizde faaliyet gösteren ETİ Alüminyum tesislerini de bünyesinde barındıran Cengiz Holding’in CEO’su Ömer Mafa, British Steel için teklif vermeye hazır olduklarını duyurdu. Satışa çıkarılan Biritish Steel firması 1967'de İngiltere'nin Scunthorpe kentinde kurulmuş olup, Hollanda ve Fransa ile birlikte 3 ülkede 4 farklı tesisi bulunuyor. Yüksek kalite tren rayları ve filmaşin de üreten şirketin portföyünde Londra'da Heathrow Havalimanı ve Olimpiyat Stadyumu projeleri de var. 1.2 milyar dolarlık yıllık operasyon yürüten şirketin çalışan sayısı ise 5 bin. Bu rakam tedarik zincirleriyle 20 bin kişiyi aşıyor.
Cengiz Holding, OYAK Holding’in uzun süre peşinde olduğu İngiliz çelik devi British Steel için devreye girdi.

Dünya Gazetesi ve Odatv’de çıkan haberlere göre Cengiz Holding, Türkiye’den OYAK Holding ve Çin’den Jingye Group firmalarının da talip olduğu dünyanın çelik devi İngiliz British Steel firmasını satın almak için harekete geçtiği bildirildi.

Dünya Gazetesi’ne göre İngiliz şirket ile Çinli grup arasında satış görüşmeleri tıklanma sinyali verince devreye giren Türkiye’nin en önemli inşaat, enerji ve metal şirketlerinden ve ilçemizde faaliyet gösteren ETİ Alüminyum tesislerini de bünyesinde barındıran Cengiz Holding’in CEO’su Ömer Mafa, British Steel için teklif vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Satışa çıkarılan Biritish Steel firması 1967'de İngiltere'nin Scunthorpe kentinde kurulmuş olup, Hollanda ve Fransa ile birlikte 3 ülkede 4 farklı tesisi bulunuyor. Yüksek kalite tren rayları ve filmaşin de üreten şirketin portföyünde Londra'da Heathrow Havalimanı ve Olimpiyat Stadyumu projeleri de var. 1.2 milyar dolarlık yıllık operasyon yürüten şirketin çalışan sayısı ise 5 bin. Bu rakam tedarik zincirleriyle 20 bin kişiyi aşıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.