CHP İLÇE BAŞKANLIĞI 29 EKİM CUMHUYRİYET BAYRAMI MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.10.2019 - 10:48, Güncelleme: 29.10.2019 - 10:48
 

CHP İLÇE BAŞKANLIĞI 29 EKİM CUMHUYRİYET BAYRAMI MESAJI

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, cumhuriyetin ilanının 96. yılı nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul'dan Samsun'a hareket ederek yaktığı bağımsızlık ateşinin 29 Ekim 1923'de cumhuriyetle taçlandığını söyleyen Başkan Orhan Özel, cumhuriyetin; bilimin öncülüğünde bir medeniyet yürüyüşü olduğunu ifade etti. Başkan Özel, “Bu yürüyüşün talimatı, ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve Türk milleti emniyet ve saadetini sağlayan medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir' diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten alınmıştır. Cumhuriyet; halkın egemenliğini temsil eden kavramdır. Devraldığımız cumhuriyet ve çağdaş demokrasiyi gelecek kuşaklara daha da geliştirerek teslim etmek bizlerin en büyük görevidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ni doğuran düşünce, en zor zamanlarda Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma başarısını göstermiştir. Bugün de bizler çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyetin gelişmesi için  mücadele vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 96. yaşını kutladığımız cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyet!" dedi.
CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel, cumhuriyetin ilanının 96. yılı nedeniyle yazılı basın açıklamasında bulundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Mayıs 1919'da bir avuç yol arkadaşıyla İstanbul'dan Samsun'a hareket ederek yaktığı bağımsızlık ateşinin 29 Ekim 1923'de cumhuriyetle taçlandığını söyleyen Başkan Orhan Özel, cumhuriyetin; bilimin öncülüğünde bir medeniyet yürüyüşü olduğunu ifade etti.

Başkan Özel, “Bu yürüyüşün talimatı, ‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır ve Türk milleti emniyet ve saadetini sağlayan medeniyet yolunda, tereddütsüz yürümeye devam edecektir' diyen Mustafa Kemal Atatürk’ten alınmıştır. Cumhuriyet; halkın egemenliğini temsil eden kavramdır. Devraldığımız cumhuriyet ve çağdaş demokrasiyi gelecek kuşaklara daha da geliştirerek teslim etmek bizlerin en büyük görevidir. Cumhuriyet Halk Partisi'ni doğuran düşünce, en zor zamanlarda Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni kurma başarısını göstermiştir. Bugün de bizler çağdaş, laik ve demokratik Cumhuriyetin gelişmesi için  mücadele vermeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle 96. yaşını kutladığımız cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve yol arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum, tüm yurttaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum. Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyet!" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.