CHP KONYA MİLLETVEKİLİ HÜSNÜ BOZKURTTAN MADEN İŞÇİLERİNE DESTEK

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 23.07.2015 - 07:32, Güncelleme: 23.07.2015 - 07:32
 

CHP KONYA MİLLETVEKİLİ HÜSNÜ BOZKURTTAN MADEN İŞÇİLERİNE DESTEK

Sendikal örgütlenmelerine mani olunduğu için 3 gündür iş bırakma eylemi yapan ETİ A.Ş. BayAvşar kömür işletme işçileri hükümet meydanında basın açıklaması yaptılar.

BayAvşar kömür işletme işçileri ve ailelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasına CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, İl ve İlçe örgütleri destek verdi. Eylemci işçiler adına konuşan Maden-İş sendikası Konya havalis şubesi başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, “Türkiye Cumhuriyeti yasalarında sendikalı olmak bir haktır. Bunu engellemekte en büyük suçtur” diyerek haklarını savunmak için sonun kadar direneceklerini söyledi. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ise iş bırakma eylemi yapan maden işçilerine yaptığı konuşmada işvereni sağduyuya davet ederek; “Türkiye gibi 200 yılı aşmış parlamento deneyimi olan, 100 yıla yaklaşan da sendikal mücadele tarihi olan bir önemli ülkeyiz. Bir aşiret devleti değiliz. Adil ve adaletli bölüşüm ile paylaşıldığı doğru bir düzeni kurmak bu ülkeyi yöneten herkesin görevidir.” Dedi. Türkiye Maden-İş sendikası Konya ve havalisi şube başkanı Çetin basın açıklamasında; “16 tane kurban keselim dedi. 16 tane arkadaşımızı harcamak istedi. Dedi ki İstanbul şahsiyetine gönderiyorum. Rize, Çankırı, Artvin gibi yerlere gönderiyorum. Geçici görevlendirme yapıyorum dedi. amacı bu 16 sendikalıyı harcarsam bu sendika ilerleyemez ama bilemedi. Maden işçisi korkmaz arkadaşlar. Herkes burada direndi direnecek ve bu meydanı direne direne kazanacağız. Hep birlikte bu işçi arkadaşlarımızın ölümüne yolundayız. Maden-İş sendikası olarak yanlarında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti yasalarında sendikalı olmak bir haktır. Bunu engellemekte en büyük suçtur.” Dedi. Maden işçilerine destek için Seydişehir’e gelen CHP Konya Milletvekili Bozkurt, İl başkanı, İl kadın kolları ve Gençlik başkanı ve Seydişehir ilçe başkanı Yunus Uysal basın toplantısına katılmadan önce işyerleri önünde eylem nöbeti tutan maden işçilerini ziyaret etti. Daha sonra hükümet meydanında ki basın açıklamasına katıldı. CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt buralarda yaptığı konuşmada; “Bugün siz değerli BayAvşar maden emekçilerinin haklı eylemlerine güç vermek için geldik. Ne kadar gücümüz varsa sonuna kadar sizinleyiz. Benimde bildiğim kadarıyla emekçi kardeşlerimizin emekçi sendika olma hakları işveren tarafından uygun görülmediği gerekçesiyle 15-16 kadar emekçi kardeşimiz başka yerlere gönderilmiş.100 yıla yaklaşan da sendikal mücadele tarihi olan bir önemli ülkeyiz. Bir aşiret devleti değiliz çok şükür. 1. Dünya savaşından sonra İngiliz emperyalizminin sınırlarının işçilerin üzerinde harita gibi çizdiği ve birtakım ailelere bahşettiği uyduruk devletlerden biri de değiliz. Biz bu toprakları 12 milyon halkımızla sel önünden kütük kapar gibi emperyalizmin işgalinden kurtarmış bir neslin çocuklarıyız. Bu nedenle emeğin, alın terinin elbette sermaye ile de uyumlu bir biçimde üretime ve katma değere dönüştüğü bir adil ve adaletli bölüşüm ile paylaşıldığı doğru bir düzeni kurmak bu ülkeyi yöneten herkesin görevidir.” Şeklinde konuştu. Daha sonra hükümet meydanında basın açıklaması için toplanan maden işçileri hak arama mücadelesi içeren sloganlar atarak son verdiler.
Sendikal örgütlenmelerine mani olunduğu için 3 gündür iş bırakma eylemi yapan ETİ A.Ş. BayAvşar kömür işletme işçileri hükümet meydanında basın açıklaması yaptılar.

BayAvşar kömür işletme işçileri ve ailelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasına CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, İl ve İlçe örgütleri destek verdi.

Eylemci işçiler adına konuşan Maden-İş sendikası Konya havalis şubesi başkanı Yıldırım Beyazıt Çetin, “Türkiye Cumhuriyeti yasalarında sendikalı olmak bir haktır. Bunu engellemekte en büyük suçtur” diyerek haklarını savunmak için sonun kadar direneceklerini söyledi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt ise iş bırakma eylemi yapan maden işçilerine yaptığı konuşmada işvereni sağduyuya davet ederek; “Türkiye gibi 200 yılı aşmış parlamento deneyimi olan, 100 yıla yaklaşan da sendikal mücadele tarihi olan bir önemli ülkeyiz. Bir aşiret devleti değiliz. Adil ve adaletli bölüşüm ile paylaşıldığı doğru bir düzeni kurmak bu ülkeyi yöneten herkesin görevidir.” Dedi.

Türkiye Maden-İş sendikası Konya ve havalisi şube başkanı Çetin basın açıklamasında; “16 tane kurban keselim dedi. 16 tane arkadaşımızı harcamak istedi. Dedi ki İstanbul şahsiyetine gönderiyorum. Rize, Çankırı, Artvin gibi yerlere gönderiyorum. Geçici görevlendirme yapıyorum dedi. amacı bu 16 sendikalıyı harcarsam bu sendika ilerleyemez ama bilemedi. Maden işçisi korkmaz arkadaşlar. Herkes burada direndi direnecek ve bu meydanı direne direne kazanacağız. Hep birlikte bu işçi arkadaşlarımızın ölümüne yolundayız. Maden-İş sendikası olarak yanlarında olacağız. Türkiye Cumhuriyeti yasalarında sendikalı olmak bir haktır. Bunu engellemekte en büyük suçtur.” Dedi.

Maden işçilerine destek için Seydişehir’e gelen CHP Konya Milletvekili Bozkurt, İl başkanı, İl kadın kolları ve Gençlik başkanı ve Seydişehir ilçe başkanı Yunus Uysal basın toplantısına katılmadan önce işyerleri önünde eylem nöbeti tutan maden işçilerini ziyaret etti. Daha sonra hükümet meydanında ki basın açıklamasına katıldı. CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt buralarda yaptığı konuşmada; “Bugün siz değerli BayAvşar maden emekçilerinin haklı eylemlerine güç vermek için geldik. Ne kadar gücümüz varsa sonuna kadar sizinleyiz. Benimde bildiğim kadarıyla emekçi kardeşlerimizin emekçi sendika olma hakları işveren tarafından uygun görülmediği gerekçesiyle 15-16 kadar emekçi kardeşimiz başka yerlere gönderilmiş.100 yıla yaklaşan da sendikal mücadele tarihi olan bir önemli ülkeyiz. Bir aşiret devleti değiliz çok şükür. 1. Dünya savaşından sonra İngiliz emperyalizminin sınırlarının işçilerin üzerinde harita gibi çizdiği ve birtakım ailelere bahşettiği uyduruk devletlerden biri de değiliz. Biz bu toprakları 12 milyon halkımızla sel önünden kütük kapar gibi emperyalizmin işgalinden kurtarmış bir neslin çocuklarıyız. Bu nedenle emeğin, alın terinin elbette sermaye ile de uyumlu bir biçimde üretime ve katma değere dönüştüğü bir adil ve adaletli bölüşüm ile paylaşıldığı doğru bir düzeni kurmak bu ülkeyi yöneten herkesin görevidir.” Şeklinde konuştu.

Daha sonra hükümet meydanında basın açıklaması için toplanan maden işçileri hak arama mücadelesi içeren sloganlar atarak son verdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.