CHP MİLLETVEKİLİ KÖKSAL, ?KADINLARI İNSAN OLARAK DEĞİL, EŞYA OLARAK GÖREN ZİHNİYETE KARŞIYIZ?

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 09.03.2016 - 12:23, Güncelleme: 09.03.2016 - 12:23
 

CHP MİLLETVEKİLİ KÖKSAL, ?KADINLARI İNSAN OLARAK DEĞİL, EŞYA OLARAK GÖREN ZİHNİYETE KARŞIYIZ?

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir örgütü düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anma etkinliğine Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal konuşmacı olarak katıldı.

Belediye düğün salonunda gerçekleşen konferansta CHP ilçe başkanı Yunus Uysal ve kadın kolları Başkanı Aysel Saygı günün anlam ve önemi ile ilgili açıklama yaptı. CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, partilere yapılan hazine yardımlarının kadın adaylar için kullanılması gerektiğini vurgulayarak; “Kadını insan olarak değil, eşya olarak gören zihniyetle karşı karşıyayız. Parlamentoda olsun Belediye Başkanlıklarında olsun kadınlarımız daha fazla temsil edilmeli. Bugün görüyoruz ki  hayatın her alanında kadınlara yönelik eşitsizlikler ve hor görmeler yaşanıyor. Kadınlarımıza sahip çıkılmalıdır. Türkiye'nin kanayan yarası çocuk gelinlerin önlenmesi için kalıcı çözümler getirilmesi gerekir. Kadına yönelik şiddeti önleme, kadın cinayetlerini engellemesi için İstanbul Sözleşmesi  iç hukukun anayasaya eklenmesini istiyoruz." dedi. Programın sonunda CHP Kadın kolları başkanı Aysel Saygı, Milletvekili Burcu Köksal’a çiçek takdim etti. Program müzik dinletisiyle sona erdi.  
Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir örgütü düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anma etkinliğine Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal konuşmacı olarak katıldı.

Belediye düğün salonunda gerçekleşen konferansta CHP ilçe başkanı Yunus Uysal ve kadın kolları Başkanı Aysel Saygı günün anlam ve önemi ile ilgili açıklama yaptı.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, partilere yapılan hazine yardımlarının kadın adaylar için kullanılması gerektiğini vurgulayarak; “Kadını insan olarak değil, eşya olarak gören zihniyetle karşı karşıyayız. Parlamentoda olsun Belediye Başkanlıklarında olsun kadınlarımız daha fazla temsil edilmeli. Bugün görüyoruz ki  hayatın her alanında kadınlara yönelik eşitsizlikler ve hor görmeler yaşanıyor. Kadınlarımıza sahip çıkılmalıdır. Türkiye'nin kanayan yarası çocuk gelinlerin önlenmesi için kalıcı çözümler getirilmesi gerekir. Kadına yönelik şiddeti önleme, kadın cinayetlerini engellemesi için İstanbul Sözleşmesi  iç hukukun anayasaya eklenmesini istiyoruz." dedi.

Programın sonunda CHP Kadın kolları başkanı Aysel Saygı, Milletvekili Burcu Köksal’a çiçek takdim etti. Program müzik dinletisiyle sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.