CHP Seydişehir-Bozkır Karayolunu sordu

Politika (STG) - SEYDİŞEHİR TOROSLAR GAZETESİ | 29.04.2022 - 00:31, Güncelleme: 29.04.2022 - 00:31
 

CHP Seydişehir-Bozkır Karayolunu sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Orhan ÖZEL yaptığı basın açıklamasında yılan hikayesine dönen Seydişehir- Bozkır arası karayolu inşaatının durumunu sordu.

Özel yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; iktidar ihtiyaç olan ya da olmayan bir çok yolu duble yol olarak yaparken;  Yaptığı yollarla övünürken, Seydişehir Bozkır arasında ki 52 kilometrelik yolu uzun yıllardır, değil duble, normal çift şerit yolu bile bir türlü yapmadı. İşin doğrusu yaklaşık 5 yıl önce bu yolun yapımı başladı. Ancak 15 km lik kısmı 3 yıl gibi bir sürede yapılabildikten sonra, iş durdu ve şu anda hiçbir çalışma yok. Yapılan 15 km. lik kısmı fevkalade işlevini yerine getirmektedir. Bu yolun kalan mevcut 35 km. lik kısmın hali 50 yıl önceki standartlarda olup, iki aracın yan yana geçmesi bile ciddi sorun oluşturmaktadır. Kaldı ki Baharla birlikte ziraat sezonunun açılması sonucu bu yollar normal araçlar için adeta geçit vermez olmuştur. 52 km yol araçla 1 saat de ulaşılamıyor. Önündeki bir traktörü geçmen nerede ise mümkün değildir. Bu yolda geçtiğimiz zaman diliminde o kadar çok kaza oldu ki, kaybolan canların sayısını unuttuk. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Bu yolda olacak her kazanın sorumlusu doğrudan İl ve İlçe yöneticileri ile iktidar partisinin temsilcileridir.   Bilmeyenler için bir daha hatırlatalım. Bu yol Konya- Seydişehir-Yalıhüyük-Ahırlı-Bozkır-Güneysınır-Karaman ve Mersin bağlantısını da sağlayan, üzerinde onlarca köy yolu bağlantısı ve binlerce traktörün çalıştığı bir yoldur. Bu kadar önemli bir yolun yapılmaması akla ya bölgemiz cezalıda biz mi bilmiyoruz. Yada ilçelerimiz ve bölgemizin siyasi iktidar AKP ve MHP temsilcileri duyarsız yada umursamaz. Bunun kararını verecek ve değerlendirecek olan halkımızdır. Ancak biz Ana muhalefet CHP İlçe Başkanlığı ve bu bölgenin bir yurttaşı olarak bunu ve yapılmayan hizmetlerin hesabını sormaya devam edeceğiz. Kısaca bahsettiğimiz Seydişehir- Bozkır arası karayolu,  şu an Türkiye’nin en kötü yollarından biridir. Bölge halkımız, böyle kötü muameleyi hak etmiyor diye düşünüyor ve özellikle Seydişehir, Yalıhüyük, Ahırlı ve Bozkır iktidar partisi temsilcilerini, yöneticileri ve muhtarlarını göreve davet ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. Orhan ÖZEL CHP Seydişehir İlçe Başkanı      
Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Orhan ÖZEL yaptığı basın açıklamasında yılan hikayesine dönen Seydişehir- Bozkır arası karayolu inşaatının durumunu sordu.

Özel yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; iktidar ihtiyaç olan ya da olmayan bir çok yolu duble yol olarak yaparken;  Yaptığı yollarla övünürken, Seydişehir Bozkır arasında ki 52 kilometrelik yolu uzun yıllardır, değil duble, normal çift şerit yolu bile bir türlü yapmadı. İşin doğrusu yaklaşık 5 yıl önce bu yolun yapımı başladı. Ancak 15 km lik kısmı 3 yıl gibi bir sürede yapılabildikten sonra, iş durdu ve şu anda hiçbir çalışma yok. Yapılan 15 km. lik kısmı fevkalade işlevini yerine getirmektedir. Bu yolun kalan mevcut 35 km. lik kısmın hali 50 yıl önceki standartlarda olup, iki aracın yan yana geçmesi bile ciddi sorun oluşturmaktadır. Kaldı ki Baharla birlikte ziraat sezonunun açılması sonucu bu yollar normal araçlar için adeta geçit vermez olmuştur. 52 km yol araçla 1 saat de ulaşılamıyor. Önündeki bir traktörü geçmen nerede ise mümkün değildir. Bu yolda geçtiğimiz zaman diliminde o kadar çok kaza oldu ki, kaybolan canların sayısını unuttuk. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Bu yolda olacak her kazanın sorumlusu doğrudan İl ve İlçe yöneticileri ile iktidar partisinin temsilcileridir.

  Bilmeyenler için bir daha hatırlatalım. Bu yol Konya- Seydişehir-Yalıhüyük-Ahırlı-Bozkır-Güneysınır-Karaman ve Mersin bağlantısını da sağlayan, üzerinde onlarca köy yolu bağlantısı ve binlerce traktörün çalıştığı bir yoldur. Bu kadar önemli bir yolun yapılmaması akla ya bölgemiz cezalıda biz mi bilmiyoruz. Yada ilçelerimiz ve bölgemizin siyasi iktidar AKP ve MHP temsilcileri duyarsız yada umursamaz. Bunun kararını verecek ve değerlendirecek olan halkımızdır. Ancak biz Ana muhalefet CHP İlçe Başkanlığı ve bu bölgenin bir yurttaşı olarak bunu ve yapılmayan hizmetlerin hesabını sormaya devam edeceğiz.

Kısaca bahsettiğimiz Seydişehir- Bozkır arası karayolu,  şu an Türkiye’nin en kötü yollarından biridir. Bölge halkımız, böyle kötü muameleyi hak etmiyor diye düşünüyor ve özellikle Seydişehir, Yalıhüyük, Ahırlı ve Bozkır iktidar partisi temsilcilerini, yöneticileri ve muhtarlarını göreve davet ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Orhan ÖZEL

CHP Seydişehir İlçe Başkanı

 


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.