CHP?NİN 1 MAYIS MESAJI

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.05.2013 - 02:06, Güncelleme: 01.05.2013 - 02:06
 

CHP?NİN 1 MAYIS MESAJI

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Örgütü ?1 Mayıs İşçi Bayramı? nedeniyle bir mesaj yayınladı:

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Örgütü ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ nedeniyle bir mesaj yayınladı: CHP mesajı; “İşçilerin, insanlık onuruna yaraşır bir hayat seviyesine ve demokratik haklara ulaşabilmek için verdiği mücadelenin sembolü olan 1 Mayıs, emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. İşçi sabır demektir, alın terinin karşılığıdır işçi. İşçi ülkesi, milleti için en büyük sıkıntıları çeken ama yine de vatan sevdasından vazgeçmeyendir.  İktidara geldiği günden bu yana, Sendikasızlaştırma, kayıt dışı ve esnek çalışmaya göz yumma, iş kazaları adı altında işlenen cinayetlere seyirci kalma gibi işçinin yaşamını zorlaştıran ve kayıt altında çalışan işçiye adeta işkence yapan AKP iktidarının emekçiye reva gördüğü yaşam aynı zamanda AKP’nin sonunu getirecek hatalar silsilesidir. Hatta AKP’nin Bakanları işi o kadar utanmazlığa vurmuşlardır ki, ‘Asgari Ücretle rahatça geçinilebilir’ açıklamasını yapmışlardır. İşçimizle dalga geçer gibi yapılan bu açıklama ve uygulamalar, aslında günümüz iktidarının insana, alın terine ve emekçiye ne kadar önem verdiğinin de göstergesidir. Bizler çok iyi biliyoruz ki, Bütün devrimler İşçiyle başlar ve bitmez sanılan saltanatlar-iktidarlar İşçi ile sona erer. Hakkını almak için sabreden, kötü gidişatın düzeltilmesi için bıkıp usanmadan uyarılarda bulunan sendikalarımız ve İşçilerimizin bu sabrı artık tükenmiştir. İktidar işçinin bayramını nerede kutlayacağına karar vermeyi bıraksın ve adaletli bir ücret, hak edilen sosyal haklar ve insanca bir yaşam için çalışsın. AKP İktidarının henüz 1 ay önce Diyarbakır’da Öcalanlı, PKK bayraklı Nevruz gösterisini sessizce izlerkenki sabrını 1 Mayısta gösterilerinde takınmıyor olmasının hesabını halkımız sandıkta elbet soracaktır. Çalışanların isteklerini, dertlerini, sıkıntılarını alanlarda kararlı biçimde ve barış, sevgi, dostluk içinde birlik ve dayanışma duygularıyla kutlamaları temennileriyle bütün emekçilerimizin bayramlarını kutluyoruz."
Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Örgütü ?1 Mayıs İşçi Bayramı? nedeniyle bir mesaj yayınladı:

Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Örgütü ‘1 Mayıs İşçi Bayramı’ nedeniyle bir mesaj yayınladı:

CHP mesajı;

“İşçilerin, insanlık onuruna yaraşır bir hayat seviyesine ve demokratik haklara ulaşabilmek için verdiği mücadelenin sembolü olan 1 Mayıs, emekçilerin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür.

İşçi sabır demektir, alın terinin karşılığıdır işçi. İşçi ülkesi, milleti için en büyük sıkıntıları çeken ama yine de vatan sevdasından vazgeçmeyendir.

 İktidara geldiği günden bu yana, Sendikasızlaştırma, kayıt dışı ve esnek çalışmaya göz yumma, iş kazaları adı altında işlenen cinayetlere seyirci kalma gibi işçinin yaşamını zorlaştıran ve kayıt altında çalışan işçiye adeta işkence yapan AKP iktidarının emekçiye reva gördüğü yaşam aynı zamanda AKP’nin sonunu getirecek hatalar silsilesidir.

Hatta AKP’nin Bakanları işi o kadar utanmazlığa vurmuşlardır ki, ‘Asgari Ücretle rahatça geçinilebilir’ açıklamasını yapmışlardır. İşçimizle dalga geçer gibi yapılan bu açıklama ve uygulamalar, aslında günümüz iktidarının insana, alın terine ve emekçiye ne kadar önem verdiğinin de göstergesidir.

Bizler çok iyi biliyoruz ki, Bütün devrimler İşçiyle başlar ve bitmez sanılan saltanatlar-iktidarlar İşçi ile sona erer. Hakkını almak için sabreden, kötü gidişatın düzeltilmesi için bıkıp usanmadan uyarılarda bulunan sendikalarımız ve İşçilerimizin bu sabrı artık tükenmiştir.

İktidar işçinin bayramını nerede kutlayacağına karar vermeyi bıraksın ve adaletli bir ücret, hak edilen sosyal haklar ve insanca bir yaşam için çalışsın.

AKP İktidarının henüz 1 ay önce Diyarbakır’da Öcalanlı, PKK bayraklı Nevruz gösterisini sessizce izlerkenki sabrını 1 Mayısta gösterilerinde takınmıyor olmasının hesabını halkımız sandıkta elbet soracaktır.


Çalışanların isteklerini, dertlerini, sıkıntılarını alanlarda kararlı biçimde ve barış, sevgi, dostluk içinde birlik ve dayanışma duygularıyla kutlamaları temennileriyle bütün emekçilerimizin bayramlarını kutluyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.