ÇİLEK: “HAVALAR ISINMAYA BAŞLIYOR”

Güncel (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.03.2020 - 04:59, Güncelleme: 07.03.2020 - 04:59
 

ÇİLEK: “HAVALAR ISINMAYA BAŞLIYOR”

Emekli Meteoroloji Uzmanı, aynı zamanda gazetemiz Toroslar’da hava durumu yorumcusu olan Osman Çilek bahar ayları ile ilgili hava tahmininde bulundu.

Cemrelerin düşmesiyle ilkbahar mevsimi müjdecilerinin vuku bulduğunu söyleyen Çilek, Şubat 2020’de ilçe merkezinde 40 cm kar ölçüldüğünü, Ocak-Şubat aylarında yağışların bol olması sebebiyle çiftçinin mahsul bakımından bu yıl yüzünün güleceğini belirterek; Seydişehir’in karasal bir iklime sahip olduğunu ve Nisan-Mayıs aylarında da havaların soğuyarak derecenin eksilere düşebileceğini de hatırlatarak çiftçilerin tedbirli olması gerektiğini söyledi. Çilek’in ilçemizde ilkbahar ile ilgili hava tahmini şu şekilde, “Gündüzlerin uzaması, gecelerin de kısalmasıyla birlikte güneş atmosferde gökyüzünün ortalarına yaklaşıyor. Bu nedenle de güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmesiyle ve cemrelerin de düşmesiyle havalar ısınmaya başladı. Bölgemiz coğrafi olarak karasal bir iklime sahiptir. Deniz seviyesinden 1131 metre yüksekliktedir. Halk arasında bir deyim vardır: “Kork Ablulun 5’inden, (yani Nisan ayının 5’inden) camızı ayırır eşinden”. Yani ziraatla uğraşan çiftçilerimizi uyarıyorum. Nisan-Mayıs aylarında havalar soğuyarak sıcaklık eksi derecelere düşebilir. Kar bile yağabilir. Tedbirli olmalarında fayda var.”
Emekli Meteoroloji Uzmanı, aynı zamanda gazetemiz Toroslar’da hava durumu yorumcusu olan Osman Çilek bahar ayları ile ilgili hava tahmininde bulundu.

Cemrelerin düşmesiyle ilkbahar mevsimi müjdecilerinin vuku bulduğunu söyleyen Çilek, Şubat 2020’de ilçe merkezinde 40 cm kar ölçüldüğünü, Ocak-Şubat aylarında yağışların bol olması sebebiyle çiftçinin mahsul bakımından bu yıl yüzünün güleceğini belirterek; Seydişehir’in karasal bir iklime sahip olduğunu ve Nisan-Mayıs aylarında da havaların soğuyarak derecenin eksilere düşebileceğini de hatırlatarak çiftçilerin tedbirli olması gerektiğini söyledi.

Çilek’in ilçemizde ilkbahar ile ilgili hava tahmini şu şekilde,

“Gündüzlerin uzaması, gecelerin de kısalmasıyla birlikte güneş atmosferde gökyüzünün ortalarına yaklaşıyor. Bu nedenle de güneş ışınlarının yeryüzüne dik gelmesiyle ve cemrelerin de düşmesiyle havalar ısınmaya başladı.

Bölgemiz coğrafi olarak karasal bir iklime sahiptir. Deniz seviyesinden 1131 metre yüksekliktedir. Halk arasında bir deyim vardır: “Kork Ablulun 5’inden, (yani Nisan ayının 5’inden) camızı ayırır eşinden”.

Yani ziraatla uğraşan çiftçilerimizi uyarıyorum. Nisan-Mayıs aylarında havalar soğuyarak sıcaklık eksi derecelere düşebilir. Kar bile yağabilir. Tedbirli olmalarında fayda var.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve toroslargazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.